2013. január 29., kedd

Műholdkép a Bőségszaruról

A chat-ben páran már utaltak rá, hogy megjelentek valami műholdképek a Bőségszaruról, ennek jártam utána.

Az van, hogy amerikai rajongótársaink kicsit elvakultabbak megszállottabbak, mint mi, és odáig fajult a helyzet, hogy a forgatási helyszínek után már a Google Maps-en nyomoznak. :) Nem mondom, hogy nem ötletes a dolog, és ha szerencséje van az embernek valóban kerülhetnek fel olyan képek, amelyekről leolvasható valami, nos, ez is olyan. 

Tudvalevő, hogy a Bőségszaru jelenetek egy részét nem Hawaiiban forgatták, hanem a Clayton County-ban található Nemzetközi Parkban. Erről valamikor még olyan infó is rémlik nekem, hogy meleg(!) vízzel töltették fel, és volt is egy képünk róla, ő:


Na, ezt a tavacskát láthatjuk felülnézetből a következőképen, és ha jól megnézzük a közepét, kivehető a Bőségszaru teteje (ami ugyanolyan gáz lesz, mint legutóbb, ahogy nézem :/), és a 12 földcsík is, ami viszont nekem nagyon kicsinek tűnik, de nyilván ezt akkor majd digitálisan feltuningolják. Azért izgi, na :))


Aki szeretne még jobban ránagyítani, vagy jobb minőségű képet látni, az eredeti helyén IDE KATTINTVA megtalálja.

3 megjegyzés:

  1. Oké, wow.:O
    De amúgy mégis milyen gyakran frissítik a google maps-t? A Lionsgate tuti nem gondolt arra, hogy ez bárkinek eszébe jut.... :D
    A földcsíkokat észre se vettem elsőre, olyan kis rövidkék. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is rövidkének tűnnek :)
      Azt viszont nem tudom most, milyen gyakran frissítik a Google Maps-et (de rá tudok kérdezni valakitől, aki ért hozzá, és meg is teszem, mert érdekel :) Aki persze tudja azok közül, aki itt jár, ne titkolja :)

      Törlés
    2. Oh, ez csak amolyan költői kérdés volt. :)

      Törlés