2013. január 10., csütörtök

Három karakter, akiket nem láthatunk a Futótűzben

Az EW újabb olvasnivalót csepegtetett az Éhezők Viadala rajongóinak. Győzitek még?

Suzanne Collins történetének rajongói, megnyugodhattok. Az Éhezők Viadala folytatásának, a Futótűznek a filmváltozata "nagyon-nagyon könyvű lesz", ígéri az új rendező, Francis Lawrence. 

Eheti címlapsztorinkban mesélünk arról a viharról, amelyet tavaly áprilisban Gary Ross kavart, amikor lemondott a folytatás rendezési jogáról. 
- Öt hónapnyira voltunk a forgatás kezdetétől és nem volt se forgatókönyvünk, se rendezőnk - mondja Nina Jacobson producer. Amikor Lawrence a fedélzetre lépett, Jacobson összehozta új rendezőjét a sorozat zseniális írónőjével, Suzanne Collins-szal, hogy pontosítsák a forgatókönyvet. Az volt a legfontosabb feladatuk, mondja Lawrence, hogy letisztítsák a regény zsúfolt első harmadának történéseit, amelynek során hősünk, Katniss Everdeen hazatér a Győzelmi Körútról, szembesülnie kell a háború előjeleivel és azt is ki kell gondolnia, mi legyen a következő lépése.

Lawrence elmondta, hogy ő és Collins mindenben egyetértettek azzal kapcsolatban, mit kell kihagyni a könyvből, bár Lawrence azért nem nagyon lelkesedett a kivágásokért. Amikor például megkérdezték tőle, miért is lenne fontos látnunk Bonnie-t és Twillt - a 8. körzetből menekülő nőket, akikre Katniss rábukkan az erdőben, és akik először szembesítik Katnisst azzal, hogy akaratlanul is lázadást szított és hogy létezik a 13. körzet - Francis Lawrence először tétovázott. "Majd még meglátjuk" - válaszolta. Amikor azonban kiderült, hogy a film IMDB oldalán sem sorolják fel Bonnie-t és Twillt a szereplők között, ő is feladta. "Á, jobb is így" - mondta nevetve. Arról, hogy a filmben miképp utalnak majd a 13. körzet létezésének lehetőségére, Lawrence csak annyit árult el, hogy "Jó móka kitalálni, hogy legyenek a dolgok másképp és hogyan lehet másképp megcsinálni a dolgokat". Bonnie és Twill kivágásával valószínűleg arról a jelenetről is lemondhatunk, amelyben Katniss a 12. körzetet körülvevő kerítés fölött kell, hogy átjusson körzetbe, amikor a kerítésben  váratlanul bekapcsolják az áramot. És Darius, a 12. körzet legfiatalabb Békeőre, aki megpróbál közbelépni, mikor Gale-t megkorbácsolják, és ezért Avox-szá válik, a másik, akit nem láthatunk majd a képernyőn.

Ha Darius elvesztése miatt nagyon elkeseredtél (és joggal!), legalább tudd, hogy a film készítői átérzik fájdalmadat. 
- Számunkra is épp olyan gyötrelmes, amikor elvesztünk valamit a könyvből, mint a rajongók számára. - mondja Nina Jacobson producer. - Minden egyes dolgot bele szeretnék tenni. De tudjátok mit? Ha az embernek le kell mondania valamiről, hogy még több időt nyerjünk Katniss és Gale vagy Effie számára, akinek kezd majd felébredni a lelkiismerete, akkor meg kell tennünk ezt az áldozatot, hogy mindez a főbb szereplők javára válhasson.

2 megjegyzés:

  1. Értem én mi hajtotta őket, amikor kihagyták ezeket a karaktereket, de én azért hiányolni fogom őket...viszont Maysilee talán benne lesz az 50. viadallal együtt :)legalábbis remélem :)

    VálaszTörlés
  2. Kár, hogy nem lesz benne ez a három szereplő :/ Viszont az első részben is születtek jó megoldások, szóval reménykedjünk benne, hogy a lehető legjobban meg tudják oldani a szereplők hiányát :)

    VálaszTörlés