2013. január 15., kedd

Dayo Okeniyi Jaguda interjú

Noha már egyre inkább továbblépünk a Futótűz felé, úgy vélem, a "régiek"ről sem illik megfeledkezni. Persze  nyilván nincs már róluk annyi hír, mint akár hónapokkal ezelőtt, de azért olykor akad egy-egy idevágó anyag.  Persze a friss híreknek, információknak privilégiumuk van, de ha van kapacitásom, hozok még ehhez hasonló  interjúkat. Ezúttal a Jaguda riportere beszélgetett Dayo Okeniyivel:

Helló, íme Hollywood új szívtiprója városunkban jár. Dayo Okeniyit leginkább a kasszasikert elérő Éhezők Viadalából ismerhetjük, ahol Thresh szerepét alakította, ám ez a kritikusok által is elismert nigériai srác a csúcs felé törekszik közelgő szerepeivel, amelyek során ismert hollywoodi színészek oldalán játszik majd. Nos, a sötét bőrű színész, Nigériában töltötte az ünnepeket, így történt, hogy lehetőségünk nyílt erre az interjúra. Dayo Okeniyit nem csupán azért érdemes megismerni, mert a "mi fiunk", hanem mert csodálatos színész. 

Gratulálok az évedhez, haver. Nagyon sokan láttuk az Éhezők Viadalát, de még csak nem is sejtettük, hogy Nigériából származol. Elmesélnéd gyorsan, hogyan nőttél fel és mikor költöztél Indianaba?
Anyukám kenyai, apukám nigériai, én pedig Lagosban nőttem fel, bár Oyo államból származom. Szerettem Nigériában, Lagosban élni, de aztán végül 2003-ban tanulmányi okokból az Államokba költöztem.

Gyerekkorodban is láttad magad színészként vagy komolyan készültél-e arra, hogy színész karriert válassz?
Egyértelműen igen... de csak az utolsó egyetemi évem során döntöttem úgy, hogy végre valóra váltom álmaimat.

Főiskolai diplomát szereztél vizuális kommunikációból, segítségedre volt ez abban, hogy belekezdj karrieredbe?
Egyetemre járni és diplomát szerezni, bizonyos fokig számomra csak a B-terv része volt, feltéve, hogy a színészkedés nem jön össze. Valójában a tervezői diplomám jelentett biztosítékot arra, hogy ki tudjam fizetni a számláimat, amikor Los Angelesbe mentem, hogy teljes állású színész legyek. 

Az Éhezők Viadalában játszott Thresh szerepe előtt voltak más, kisebb szerepeid?
Igen, amikor elkezdtem dolgozni Hollywoodban, főként rövidfilmekben szerepeltem, mint például az Eyes To See vagy a Lion Among Men, de az Éhezők Viadala volt az első nagy stúdiófilm, amiben játszottam.

Milyen élményt jelentett egy nagy költségvetésű filmben szerepelni, amely végül az év egyik legnagyobb kasszasiker filmje lett?
Csodálatos, Isten adta élmény volt, egy rendkívül felejthetetlen élmény. Nagyon hálásnak érzem magam miatta.

Tudom, hogy hamarosan a Spectacular Now című filmben szerepelsz, de vannak más jövőben megjelenő munkáid is, amikre érdemes odafigyelnünk?
Igen, lesz egy kisebb szerepem a Runner, Runner című moziban, amely valamikor az év második felében jelenik meg, és Justin Timberlake és Ben Affleck főszereplésével játszódik. És látható leszek majd a Cavemen című filmben is, amelynek pedig Chad Michael-Murray és Camilla Belle a főszereplői.

Az interjúnak igazából ez a része volt izgalmasabb, ezen kívül ilyen általános kérdések következnek, hogy reméli-e, hogy egyszer Oscar-díjat nyer majd (Naná, hogy!), több kedvenc-re rákérdeznek, kedvenc nigériai előadó, kedvenc száma, kedvenc hollywoodi színész és színésznő (Denzel Washington és Meryl Streep), mit olvasott utoljára a Biblián kívül (Az alkimistát), és hogy Lagos és Los Angeles közül melyik várost szereti jobban (Lagos).
Aztán az interjú végén a riporter srác megkérdezi Dayo-t, tud-e rappelni, és kiderül, hogy igen: a srác nevével nagyon gyorsan össze is üt egy négysoros kis rap-betétet, amire megkapja, hogy ha esetleg nem lenne belőle Will Smith, akkor Lil Wayne még lehet :)
Aki esetleg még további részletekre kíváncsi ITT olvasgasson, de az izgalmasabb részletek itt vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése