2013. január 6., vasárnap

Bezárják a látogatók elől Henry River területét

Korábban már volt szó arról, hogy az Éhezők Viadala 12. körzetének forgatási helyszínén komoly vandalizmussal kell megküzdenie a terület tulajdonosának, most pedig ezek szomorú következményeiről olvashattok:

Az Éhezők Viadala filmőrültek és más nézelődők sem tehetik be a lábukat arra a területre, amely a film hősnőjének otthonául szolgált. Wade Sepherd [a terület tulajdonosa] elmondta, hogy az emberek a továbbiakban írásbeli engedély nélkül nem léphetnek Henry River malom-falujának területére. 


Sepherd a döntését azután hozta meg, hogy korábban több ízben is vandalizmust tapasztalt a környéken. 
- Mivel egyesek lopnak, és tönkre tesznek dolgokat, nem szeretném, ha bárki a faluba látogatna.

Ahelyett ugyanis, hogy a járdán sétálva nézelődtek volna, az emberek minden mozdíthatót elvittek a a régi áruház faléceitől kezdve a házak ablakainak keretéig. 
Sepherd elmesélte, hogy rajtakapott hat Raleigh-ből származó lányt, akiknél mindegyiküknél ablakkeretek voltak, amelyeket autóikba pakoltak. Megkérte őket, hogy tegyék vissza az ablakkereteket a helyükre, ám a lányok először visszautasították a kérését. Csak akkor kerültek vissza a keretek, amikor azzal fenyegetőzött, hogy kihívja a rendőrséget. 

És ez még mindig tart. Az emberek akár a házak alá is bemásznak, hogy emlékeket tehessenek el. Az öreg malom-falu házai nincsenek biztonságban, mondta Sepherd. 
- Mindenütt ott vannak, ahol nem szabadna nekik - panaszkodott Sepherd. - Egyszerűen mindent ellopnak.

Mindezek miatt Sepherd már júniusban azzal fenyegetőzött, hogy lezárja tulajdonát a nyilvánosság elől, ha folytatódik a vandalizmus és a szemetelés. Később megenyhült, amikor egy asheville-i férfi, aki Éhezők Viadala-utazásokat szervez, és újságcikkekből hallott a szemetelésről, elvállalta, hogy megtisztítja a területet a rajongók által hátrahagyott szeméttől. 


A vandalizmus fő célpontja a régi malom-falu áruházának épülete volt, amely az Éhezők Viadala pékségeként szolgált a filmben. Az épület elejére a "Pastries" és "Cakes" szavakat festették a fára, közvetlenül a bejárati ajtó mellé két oldalra. A film forgatásának végeztével ezek a szavak az épület falain maradtak.
Idővel a PASTRIES szó betűit ellopkodták. Sepherd azt mondja, pótolta a hiányzó falapokat és újrafestette a betűket. 

Az ország különböző területéről még mindig szállingóznak emberek, hogy megnézzék a helyet, amely a film hősnőjének, Katniss Everdeenek szülőkörzetévé vált. 
Sepherd azt mondta, hogy a birtok határain több táblát is elhelyez majd, hogy távol tartsa a látogatókat, és rendőrök is folyamatosan járőröznek a környéken.
- Gyűlölöm, hogy ezt kell tennem, de nincs más megoldás. - mondja Sepherd.


Sepherd nemrégiben megpróbálta eladni a 72 hektáros birtokot 1,4 millió dollárért. Sokan érdeklődtek is a birtok megvásárlása iránt, ám az értékesítés egyelőre nem történt meg. 
A SyFy TV csatorna tavaly nyáron "Hollywood kincsesládikója" címen sugárzott egy kisfilmet a környékről. Sepherd megengedte a csatornának, hogy filmezzenek és megpróbálta csendes árverésre bocsátani a birtokot, ám végül nem talált rá vevőt. Sepherd elárulta, hogy jövő héten egy külföldi férfival tárgyal a birtok eladásáról. Nemrégiben egy másik férfival is beszélt, ám neki nem volt elég pénze az üzlet nyélbe ütéséhez, de megpróbál társakat szerezni a beruházáshoz.
Forrás: Hickoryrecord

Hoztam egy TV-s hírről is egy videót, ebben még láthattok pár képet a környékről:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése