2013. január 14., hétfő

Az első interjú az oldalon Paula Malcomsonnal

Lehet, kicsit túlpörgöm a dolgot, de másfél éve megy az oldal, és a Katniss anyukáját alakító Paula Malcomson a kezdetektől tagja a szereplőgárdának, és mindeddig soha, sehol nem találtam vele interjút (eltekintve persze az Éhezők Viadala előtti vörös szőnyeges videointerjútól, de mint tudjuk, videointerjú ritkán kerül az oldalra, akkortájt pedig különösen sok minden más is volt, semminthogy hallás után fordítsak Paula Malcomsont).  Ez amúgy azért is volt bosszantó, mert az első filmben Katniss anyukája nem szerepel lényegesen kevesebbet, mint mondjuk Prim (vagy akár Gale), és a két fiatal rendesen túl volt reprezentálva hozzá képest. Nem baj ez, de én szeretek néha olvasni a mellékszereplőkről is, és méltatlannak tartottam ezt a szintű mellőzést.

Most azonban az ETonline riportere az egyik Showtime-on futó TV-műsor kapcsán beszélgetett Malcomsonnal, ám nem az ott bemutatásra kerülő Ray Donovan című film volt a téma, hanem a Futótűz. Íme a cikk:

Az Éhezők Viadala sorozatának egyik legnagyobb rejtélye nem az, hogy fogalmunk sincs arról, kik támogatják Katnisst, vagy hogy hogyan zajlik Peeta agymosása, és nem is az, miért lett ilyen megmagyarázhatatlanul rövid a Kiválasztott befejezése. A rajongók a legelső pillanattól kezdve kíváncsiak arra, hogy Suzanne Collins írónő vajon miért nem adott Everdeen anyukának keresztnevet.

Most azonban a Showtime nyílt napján, amelyen a Ray Donovan című filmet mutatták be, lehetőségem nyílt megkérdezni Paula Malcomsont, aki Abby Donovant alakítja ebben az izgalmas új drámában, azon felül, hogy Katniss anyukáját alakítja az Éhezők Viadala filmekben, hátha birtokában van valami bennfentes infónak a dologgal kapcsolatban. 


- Hát nem sok minden van róla a könyvekben - mondja Malcomson a szerep kapcsán, de hozzáteszi: - Amikor olvastam a könyveket, izgatott voltam a lehetőségek miatt, és úgy éreztem, ez egy igazán jó szerep lehet. - Malcomson azonban hamar rá kellett, hogy jöjjön, túl sok energiát fektetett abba, hogy elérje, súlya legyen az előadásának. 

- Az első film alkalmával nagyon komolyan vettem. Nem akartam csak úgy elmenni, hogy aztán minden szép lesz és jó. Úgy akartam bemenni, hogy éhezek, el vagyok nyomva. Aztán hamar rájöttem, hogy úgy játszom, mintha teljesen más filmben szerepelnék, mint a többi szereplőtársam. (nevet) De szerintem ez csak amiatt a mélység miatt lehetett, amit bele akartam vinni, amit nem tudom, hogy megpróbáltak-e ábrázolni ebben a történetben. De nagyszerű a karakter fejlődése. Újjászületik a sorozat folyamán, szóval ezt sokszor végigjátszom a fejemben.

Miközben a karakter összetett háttértörténetét megalkotta, Malcomson keresztnevet is adott karakterének: - Clara-nak neveztem el - mondta az ETonline-nak. - Nem tudom, miért, egyszerűen ez ugrott be. 

A színésznő nemrégiben fejezte be az Éhezők Viadala: Futótűz forgatását. Azt mondja, sokkal jobb élmény volt, mint az első: - Nagyon izgatott voltam a Francis Lawrence-szel való közös munka miatt. - mondta. - De az is jó volt, hogy úgy tértünk vissza, hogy már ismertük egymást. Olyan volt ezen a nyáron, mint egy igazi újra egymásra találás, és nagyszerű időt töltöttünk együtt.

1 megjegyzés:

  1. Őszintén engem annyival több dolog foglalkoztat, hogy fel se tűnt, hogy csak Katniss anyukájaként gondolok rá és nincs keresztneve.... :)
    Örülök az interjúnak, végre róla is megtudtunk valamit. :)

    VálaszTörlés