2012. december 31., hétfő

Kis Jennifer poszt évvégére

Két interjúrészletet hozok most Nektek így Szilveszter délelőttjére. Az első részlet a Marie Claire dél-afrikai kiadásából való, amelynek a címlapját - és szintén néhány mondatot - néhány napja már megosztottam:

Nem kizárt, hogy Jennifer Lawrence-t újra Oscar-díjra jelölik, még, ha van rá lehetősége, inkább otthon pihen, ahelyett, hogy vörös szőnyegen sétálgat. A Marie Claire 2013. januári számában Jennifer Lawrence arról beszél, miért él ilyen visszafogott életet:

- Nem annyira szeretek eljárni otthonról. Olyan vagyok, mint egy idős hölgy. 11 után már az jár a fejemben, hogy "Ezek a gyerekek nem fáradtak még el?" Ha elmegyek szórakozni, állandóan a kanapém jár az eszemben. Az, hogy "Milyen klassz lenne most rajta feküdni. Fogadjunk most a Csillagképző egyik epizódja megy a TV-ben. Vagy épp a Keeping Up with the Kardashians legújabb részéről maradok le?" - meséli a Napos oldal színésznője a magazinnak. - Már a gondolata is idegesít, hogy lemaradok róluk.

Lawrence, akinek két szobás lakása van Los Angelesben inkább saját lakásán látja vendégül barátait. 
- Szeretem, ha mások átjönnek hozzám. - mondja. - Olyan [a lakásom], mint egy valóság-show barlang. Csak meg kellene már tanulnom a műsorrögzítés technikáját. Az megváltoztatná az életemet. A valóság showk jelentik a napfényt az életemben. Eljutunk majd oda, hogy egy nap attól leszek a legboldogabb, ha gyorséttermi kaját ehetek és valóság showkat nézhetek a TV-ben.

Az exkluzív estélyeken való részvételről Lawrence azt mondja, sokkal stresszesebbek, mint amilyennek látszanak:
- Nem olyan jó bulik - mondja az Éhezők Viadala színésznője a Marie Claire dél-afrikai kiadásában. - Nagyon béna vagyok magassarkúban. Sokkal inkább otthon ülő típus vagyok, és nem szeretem, ha rám kiáltanak meg ilyenek. Egyszerűen sikítani tudnék.
Forrás: USMagazine

Egy másik interjúban a Napos oldal rendezője, David O. Russel mesél arról, hogyan választotta ki Jennifer Lawrence-t a film főszerepére:

Jennifer Hallgatás törvényében mutatott előadása kapcsán érezted azt, hogy megfelelne a szerepre? Vagy bement és Bradleyvel együtt hallgattad meg őket?
Nem láttam őket együtt, amíg nem volt egy közös telefonbeszélgetésünk. Párszor beszéltek egymással telefonon, és igazán jól megértették egymást. Hosszan beszélgettek, én pedig Skype-on hallgattam meg Jennifert. Életemben először csináltam ilyet, Jennifer pedig a karakterhez illő ruhákat vett fel, és az utolsó pillanatban szerezte meg a szerepet három másik nagy nevű színésznő elől, akik nagyon komolyan versengtek a szerepért. Ami engem illet, egy ilyen érzelmileg nagyon-nagyon gazdag nő megteremtése nagyszerű felfedezés volt a forgatás időszakában. 

Jennifer nagyon jó ebben a filmben, és az ember el is felejti valójában hány éves is, különösen, amikor Bradleyvel beszélget. Amikor az adaptáción dolgoztál, a karaktere a 20-as évei végén, 30-as évei elején járt, ugye? Hogy képzelted, hány éves?
Nos, ez számomra is nagy kérdés volt, mert nem tudtam, mire képes, hiszen csak a Hallgatás törvényében láttam előtte. Abban félelmetesen jó volt. De többet nem tudtam róla. Láttam őt a díjátadókon, amelyeken a Hallgatás törvénye kapcsán jelölték, én pedig A harcos kapcsán voltam ott, és Jackie Weaver is ott volt. Én mindkettőjükért odáig voltam akkoriban. Jackie Weaver-t az Animal Kingdomban láttam, és ott volt ezeken az eseményeken. Ugyanazt a reakciót váltották ki belőlem mindketten: egyszerűen nem ismertem fel őket. Egyszerűen teljesen mások voltak, mint a szerepeikben. Azt kérdeztem, ki az a magas szőke lány ott kiöltözve? Ki ő? Mire mondták, hogy de hisz ő Jennifer Lawrence. És mindig ugyanígy. Jennifer Lawrence? És Jackie-vel ugyanígy...
Forrás: HitFix

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése