2012. december 3., hétfő

Exkluzív részlet a The Panem Companionból - 6. körzet

Hááát, egészen azt hittem már, hogy ma nem lesz friss, de végül nagynehezen csak előkerült a 6. körzetes részlet, de ez is elég sován'ka. Ráadásul ez az első része nem is túl konkrét...


Mi mással is foglalkozhatna a 6. körzet, ha nem a gyógyszergyártással? Vajon képzett szakmunkásaik elvándorolnak a 12. körzetbe? Vagy igaz, hogy egyes körzetek többet gyártanak, mint amennyit felélnek, visszatérve egy olyan rendszerhez, amilyen Észak-Amerikában volt a Világháborúk előtt? Az egyes körzetek kultúrája vajon hogy keveredett össze a háborúkat követő években?

Részlet Panem névadó szótárából:

Titus, a 6. körzet Kiválasztottja, aki megőrült és kannibalizmusba kezdett valamelyik korábbi Éhezők Viadalán

Titus neve nagy valószínűség szerint Titus császáréból eredt. Titus rövid uralkodása alatt történt, hogy teljesen elkészült a Kolosszeum - a gladiátorjátékokra alkalmas stadion. Az ennek megnyitása alkalmából meghirdetett játékok 100 napig zajlottak, állítólag nagyon bonyolult szabályrendszer alapján, és gladiátorharcon kívül harcoltak itt vadállatok (többek között elefántok és darvak), eljátszottak tengeri csatát, amelynek érdekében elöntötték vízzel az egész küzdőteret, lóversenyek és fogathajtó versenyek is. Titus nem sokkal a megnyitó játékok után halt meg.

Az Éhezők Viadala Titusára pedig ez a részlet vonatkozik:
"Néhány éve szerepelt a Viadalon egy srác – a Hatodik Körzetből érkezett, Titusnak hívták –, aki megpróbálta kitépni és megenni az áldozatai szívét. Teljesen megőrült, a végén a Játékmesterek kénytelenek voltak kilövetni bénító fegyverrel, hogy legyen idő összeszedni az áldozatok holttestét, mielőtt még megeszi őket. Az arénában nincsenek szabályok, de a kannibalizmus kicsit már a kapitóliumiak ízlésének is meredek, így aztán megpróbálták elejét venni a dolognak. Akkoriban az a hír járta, hogy a lavina, ami betemette Titust, igazából előre megtervezett akció volt, mert a Játékmesterek biztosra akartak menni. Nem szerették volna, ha egy komplett őrült nyeri a Viadalt."
Részlet: Suzanne Collins: Az éhezők viadala c. könyvéből származik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése