2012. december 19., szerda

Az év 10 legjelentősebb Éhezők Viadala pillanata

Az év vége közeledtével nyilván egyre több összegző, évértékelő bejegyzést olvashattok majd - holnaptól én is elindítom saját évzáró rovatomat :) - ennek egyike a most következő MTV cikk, amely az év 10 [illetve akárhogyan is számolom, csak 9 :)] legfontosabb Éhezők Viadala pillanatát veszi sorba:

A rajongókat nem hagyta el a remény, hiszen Suzanne Collins népszerű könyvének, az Éhezők Viadalának filmadaptációja 2012. március 23-án megjelent a mozikban. Azonban nem csupán Katniss és Peeta küzdelme - bár ez nyilván rendkívüli fontosságú - volt az egyetlen, amely megragadta a rajongók figyelmét az idei évben. Kezdve attól, hogy végre (végre!!) kiválasztották Finnicket, egészen a Futótűz forgatásának elkezdéséig rengeteg mérföldkő volt idén a sorozat életében. És természetesen minderről az MTV News is beszámolt. Csatlakozzatok hozzánk éves körutunkra Panembe, amely során felelevenítjük 2012 legjelentősebb Éhezők Viadala pillanatait.

Posztert posztoltak

Az új év egy röpke marketing kampánnyal kezdődött, amely mindent rögtön kézzel foghatóvá varázsolt: a mozis poszteren Jennifer Lawrence-ről láthattunk közelképet, amint célba vesz minket íjával, és olvashattuk a poszteren a film szlogenjét is: "A Világ csak Téged figyel!" Így van, figyeltünk!

Utolsó pillantás

Nem egészen két hónappal az Éhezők Viadala mozis megjelenése előtt a Lionsgate a remek posztert követően kiadta az utolsó előzetest is, hogy csillapítsa a telhetetlen rajongók étvágyát. A videoklipben kulcsfontosságú pillanatokat is láthattunk, például azt, amint Katniss átadja Primnek a szimbolikus Fecsegőposzáta kitűzőt, láthattunk részletet a Viadal előtti interjúkból a Kiválasztottakkal és azt is, amikor Katniss elbúcsúzik stílustanácsadójától, Cinnától közvetlenül a Viadal előtt. 

Taylor Swift "Biztonságban és egészségben" (Safe and Sound)

Az aranyosnak tartott country énekesnő, Taylor Swift kísérteties hitelességgel idézte meg Katniss disztópikus körzetének hangulatát videoklipjében, amely az Éhezők Viadala filmzenei albumának Safe and Sound című dalához készült, és amely az MTV-n debütált, és amelyért Golden Globe díjra is jelölték. 
- Nem szoktam hozzá, hogy ilyen sok szimbólumot használjak fel egy videoklipben, mint amennyi ebben van. - mondta Swift az MTV News-nak. - Minden Éhezők rajongó tudja, mit jelent az, hogy a fák égnek a tűzben, tudják, mit jelent egy leégett ház, és azt is tudják, mi a jelentése annak, hogy az Éhezők Viadala kitűzője rozsdás és régi. Mindenki levonhatja belőle a maga következtetéseit, de minden a könyvben található szimbolizmusra vezethető vissza.


Az Éhezők Viadala lángra lobbantja a mozikat

Katniss régóta várt színre lépése az Arénába március 23-án végre elérkezett, és rögtön telibe is találta a mozis bevételi lista élét. A film 155 millió dollárt kaszált a nyitó hétvégén, amivel az ötödik legjobb nyitóhétvége bevételét produkálta. A film a mai napig 408 millió dollárt keresett csak belföldön - ez olyan összeg, amire még Snow elnök sem húzhatja a száját.

A rendező kihátrál

A sorozat első részének kitörő sikere után egy dolog biztosnak tűnt: hogy eldöntött tény, hogy Gary Ross rendező visszatér, hogy megrendezze a folytatást, a Futótűz filmváltozatát. Áprilisban azonban a rendező bejelentette, hogy nem tér vissza Panembe, amellyel teljes zavarodottságot okozott a rajongók körében. 
"A sajtóban az elmúlt időszakban olvasható találgatások ellenére, nehéz de hosszas megfontolás után azt a döntést hoztam, hogy nem vállalom a Futótűz megrendezését." - írta Gary Ross közleményében. - "Íróként és rendezőként úgy gondolom, a szűkre szabott határidők okán egyszerűen nincs elegendő időm arra, hogy megírjam, és elkészítsem a filmet úgy, ahogyan szerettem volna." 
A megüresedett helyre Francis Lawrence (Legenda vagyok, Vizet az elefántnak) lépett a sorozat hátralévő részére.

MTV Movie Awards Varázslat

Ahogy a legtöbb fiataloknak szóló sorozat, úgy az Éhezők Viadala is csapást mér az MTV Movie Awardsra minden egyes évben. Az elveszett meghallgatási anyagoktól Lester Boonshaft íjász szakértő kommentárjáig sok minden előkerült a négy díjat (többek között a legjobb férfi és női alakítás díja is, amelyeket Josh Hutcherson és Jennifer Lawrence tudhattak magukának) nyert film kapcsán. Egy igazi Éhezők Viadala éjszaka volt ez, amit nagyon élveztünk mindannyian. 

Futótűz őrület

Mivel a 75. Viadal teljesen új pályán zajlik, a nyár során eluralkodott a szereplőválasztások izgalma, amely során a legnagyobb figyelem és a legtöbb spekuláció a rajongói kedvenc Finnick Odair és Johanna Mason alakítóira irányult. Végül a Viadalra Hófehér és a Vadász színészét, Sam Claflint és az Álomháború színésznőjét, Jena Malone-t választották.

A Kiválasztottat két részre szedik

Sokan sejtették már, hogy a Harry Potterhez és az Alkonyathoz hasonlóan az Éhezők Viadala trilógiája is négy részben kerül bemutatásra. A Lionsgate végül júliusban jelentette be mindezt hivatalosan is, hozzátéve, hogy a Kiválasztott 1. részét 2014. november 21-én, a Kiválasztott 2. részét pedig 2015. november 20-án kezdik el vetíteni a [kinti] mozik.

Lángra kap a Futótűz

Miután a szereplőket kiválasztották, a Futótűz forgatása szeptember 10-én hivatalosan is elkezdődött Georgia államban, Atlantában. A forgatás később Hawaii-on folytatódott, ahol a trópusi hangulatot próbálják meg rögzíteni a Nagy Mészárlás összetett, új Arénájában.

A Futótűz forgatásának megkezdése után egy hónappal végre láthattunk képeket az akcióban lévő színészekről (vagy legalábbis olyanokat, amelyeken jelmezben voltak) néhány paparazzi felvételeinek köszönhetően. Nem sokkal később a rajongók éhségét ideiglenesen csillapították az egyenesen a Hawaiiról származó felvételek, amelyeken a szereplők a szó szoros értelmében fejest ugranak az Arénába.
Forrás: MTV

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése