2012. december 28., péntek

Az Éhezők Viadala 2012-ben - 9. rész, Szeptember

A szeptember már a forgatás megkezdésének és a forgatási képekre való várakozásról szólt, de ebben a hónapban is új fejléc köszöntötte az idelátogatókat:


A hónap lényegesebb történései pedig a következők:
  • Hónap elején az iskolakezdés kapcsán állítottam össze egy bejegyzést, amelyben Éhezők Viadalás iskolaszereket láthattunk, és annak kapcsán, hogy kinn kötelező olvasmány is a sorozat egy-egy kötete, jót beszélgettünk arról, vajon jó lenne-e, ha nálunk is kötelező olvasmány lenne vagy a kötelezőség miatt esetleg kevésbé szeretnék a fiatalok. Sokféle érvet hoztatok/hoztunk fel, én élveztem a társalgást :)
  • Szeptember 3-án megjelent a britek DVD-je is, ennek kapcsán aztán néhány interjút is olvashattunk. Íme egy-egy Josh Hutcherson, Woody Harrelson, Lenny Kravitz interjú.
  • Folytatódtak a forgatás előkészületei is: Alan Ritchson kigyúrt felsőtestéről tett fel képet Twitterére, Jennifer Lawrence pedig Josh-hoz hasonlóan szintén hajszínt váltott: őt barna hajjal fotózták már szeptember elején.
  • A szereplőválogatás is célegyenesbe érkezett. Szeptember elején, alig néhány nappal a forgatás kezdete előtt tudtuk meg, hogy Beetee szerepét Jeffrey Wright kapja, majd már bőven zajlott a forgatás, amikor felfedték az összes [a film hivatalos oldalán látható táblázatban felsorolt] szereplő kilétét. Mivel nem sokkal előtte volt egy komolyabb értekező cikk a táblázatban név nélkül látható "rejtélyes női karakter" kiléte kapcsán, ért minket némi meglepetés, amikor szembesültünk vele, hogy ő nem más, mint a már az első filmben is látható hölgy, Katniss anyukája. A táblázat felfedésének másnapján egy hosszabb cikk is készült, amelyben picit megismerhettük a mellékszereplőket. 
  • Szeptember 10-én aztán a Lionsgate hivatalosan is bejelentette a Futótűz forgatásának kezdetét!
  • Alig néhány napot kellett csak várnunk, és máris megérkeztek az első olyan fotók, amelyeken a szereplők jelmezben láthatóak. Nagyon izgi volt! :)) Főleg a Sam Claflin képek voltak azok, hiszen végre úgy tűnt lassan-lassan tényleg valami Finnick-es hangulatot kapunk tőle vissza. 
  • Ekkoriban találtam egy nagyon tartalmas cikket is a DVD extráiról, amely jól leírta, mire is számíthatunk, noha a mi DVD-nkről még mindig nem volt semmi hír :(
  • A forgatásról aztán már csak egy-egy képet kaptunk, de a Snow elnököt ábrázolóak már így is nagy hatásúak voltak, ezen kívül leginkább egy-egy helyszínfotó érkezett pl. a Kapitóliumi fogadás helyszínéről, és az Arénabeli jelenetek egy részének helyszínéről.
A folytatásban ismét megleshetitek a teljes "kitöltött" táblázatot:


Forrás: HungerGames FB

2 megjegyzés:

  1. Egyre jobban várom máár! Folyamatosan a visszaszámlálót nézem és bevallom megkönnyebbülök, amikor látom, hogy múlnak a másodpercek.. Nagyon örülök ennek a táblázatnak is, hogy végre itt van.. A másik amit nagyon szeretek, hogy folyamatosan bővíted a blogot. Ez nagyon jó, és sokat segít az idegtépő izgalmamon, ami nem akar csillapodni. Egy-egy ilyen bejegyzéssel tényleg nagyon sokat segítesz!:)

    VálaszTörlés