2012. november 7., szerda

Willow Shields interjú a Teen Vouge-ban

Willow Shields-szel a Futótűz és a Haunting Hourban való vendégszereplése kapcsán kapcsán beszélgetett a Teen Vouge. Íme a cikk:

Ahányszor meghalljuk a Primrose Everdeen nevet, annyiszor emeljük fel kezünket ösztönösen, és kiáltjuk: "Önként jelentkezem Kiválasztottnak!" Bár Katniss húgának az Éhezők Viadalábn csak kevés szerepe van, karaktere a teljes történet során az erő és a motiváció alappillére. Ellentétben a legtöbb Éhezők Viadala  film szereplővel, Primrose a Futótűzben újra látható, és szerepének jelentősége növekedik is. Willow Shields nagyjából azonos korú, mint karaktere, Primrose, és 12 évesen karrierje épp, hogy beindult. Egy azonban biztos: 2015-ig neve ismert lesz azáltal, hogy többször is Prim bőrébe bújhat. Willow arról mesélt nekünk, hogyan érte el a nagy áttörést, mesélt a Haunting Hourban való vendégszerepléséről és arról, milyen közel kerültek egymáshoz Jennifer Lawrence-szel a Futótűz forgatásán.

Nemrégiben R.L. Stine Haunting Hour című sorozatában vendégszerepeltél, és folyamatban van az Éhezők Viadala [folytatása] is. Milyen szempontokat mérlegelsz, amikor kiválasztasz egy szerepet?
A Haunting Hourt szért választottam, mert azt gondoltam, jó buli lesz. Nagyszerű volt eljátszani ezt a vagány gyerekszerepet. Az epizódnak, amelyben szerepelek 'The Intruders' [A behatolók] a címe, amelyben a karakterem, egy dühös kamaszlány, akinek öccse született és minden figyelem a kicsire irányul. A lány állandóan kiszúr a családjával és van a részben néhány remek fordulat. Ami pedig az Éhezők Viadalát és a Futótüzet illeti, nagy beleszólásom van a szerepek kiválasztásában, ha úgy gondolom, klassz karakterről van szó, aztán a szüleim segítenek a döntés meghozatalában. 

Milyen érzés együtt felnőni a karakterrel, akit játszol?
Először nem is sejtettük, hogy nem csak egy filmet forgatunk majd. Tudtuk persze, hogy három könyv van, szóval izgalmas volt. Furcsa, mert az Éhezők Viadala forgatása óta sokat nőttem. Együtt felnőni egy karakterrel azonban érdekes, mert az ember nagyon erősen kötődik a szerephez.

Mi motivált kezdetben, hogy színészkedj?
Igazából a bátyám volt az, aki először színészkedni szeretett volna, aztán az ikertestvérem, majd én is úgy éreztem, hogy "Ezt ki kellene próbálni", amikor úgy hét-nyolc évesek lehettünk. Először csak a szórakozás kedvéért csináltuk, mert ahol éltünk, Új-Mexikóban, elég kevés filmet forgatnak. Életem legelső szerepe egy kis szerep volt a Célkeresztben című sorozatban, amely segített felépíteni az önbizalmamat. Aztán más szerepeket is elvállaltam, és ezek vezettek az Éhezők Viadalához.

Hogyan tartod egyensúlyban a tanulást, a társadalmi életet és a karrieredet?
Nem nagy küzdelem, bár amikor az ember egy vagy két hónapra elutazik, elkezdenek hiányozni a barátai. De nagyon szeretek színészkedni, és ez betölti azt az űrt, amelyet a szomorúság okoz, amiért nem lehetek a barátaimmal.

Kihez kerültél közel a Futótűz forgatásán?
Határozottan közel kerültem Jen[nifer Lawrence]hez, tényleg olyan, mintha testvérek lennénk. Háromszor megölelget, mielőtt elmegy a forgatásról, és kisebb dolgok, amik nagyon aranyosak.

Úgy hallottuk, két új filmben is szerepelsz majd, az A Fall from Graceben és a Conversations with Andyben. Elkezdted már forgatni a két film közül valamelyiket?
Még nem. Meglátjuk, hogy alakul az időbeosztás, meg ilyenek, de nagyon izgatott vagyok mindkettő miatt. Az Éhezők Viadala határozottan megerősített abban, hogy folytassam a színészkedést. Teen Vouge

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése