2012. november 10., szombat

New York Times interjú Jennifer Lawrence-szel

Mint a címből is láthatjátok újabb - hosszabb - interjú/cikk jelent meg Jennifer Lawrence-szel, akiről továbbra is a Silver Linings Playbook című filmje kapcsán hallhatunk kicsit többet a szokásosnál. Természetesen ez a cikk is érinti az Éhezők Viadala témáját. úgyhogy a kapcsolódó részleteket lefordítom:


Azon ritka hétvégék egyikén, amikor épp szünetel a második Éhezők Viadala film forgatása Atlantában, Ms. Lawrence egy Lower Manhattanre néző sohói hotelszobába rejtőzik. Fekete farmerban és fehér felsőben üldögél keresztbetett lábakkal vagy egy padon pihen a még megvetetlen ágya végében, miközben reggelizik és nagyon nyíltan, némi sötét humorral fűszerezve beszél életéről. Hogy szarkazmusa egyértelmű legyen, "Nos, ezen még dolgoznom kell" - mondja.

Ms. Lawrence-t nem zavarja 175 cm-es magassága. A Silver Linings Playbookban azonban van egy előre koreografált táncjelenet, amelytől ideges lett. 
- Amikor táncolok, úgy nézek ki, mint elefánt a porcelánboltban. - mondja. - Soha nem voltam jóban a végtagjaimmal. Kamaszkorom óta olyan, mintha nem értenénk meg egymást. Miután leforgattuk az első Éhezők Viadala filmet, Mr.Russel [A Silver Linings Playbook rendezője] megkért, hogy szedjek fel pár kilót. Mire én: "Hogy a pokolba ne!" - meséli. - Ilyesmi soha nem történik egy film kedvéért.
[...]

Aztán volt egy nap márciusban, amit ő csak "cickó nap"nak nevez, amikor a Barnes & Noble könyvkiadónál Éhezők Viadala könyveket dedikált és ahová egy smaragdszínű, mélyen dekoltált ruhában jelent meg. 
- Az a ruha olyan jól nézett ki - mondja. - És amikor ott ültem az asztalnál az egyetlen dolog, amit láttam, hogy éljeneznek és a melleimet bámulják az asztal felett.

Élete hirtelen és gyökeresen változott meg az Éhezők Viadalával, Suzanne Collins népszerű ifjúsági könyvtrilógiája első kötetének filmadaptációjával, amely egy disztópikus társadalomról szól, ahol az évenkénti aratások alkalmával gyerekeket áldoznak fel. A rajongók és a kritikusok egyaránt vitatták, hogy Ms. Lawrence alkalmas lesz-e a szerepre, az interneten testalkatával és viszonylagos ismeretlenségével érvelve. A film azonban, amelyet Gary Ross rendezett, 400 millió dollár feletti bevételt hozott, amely Ms. Lawrence-t minden idők legjobban kereső akcióhősnőjévé tette. És egyik napról a másikra vált a paparazzik célpontjává is. 
- Elég nyomasztó, amikor a kocsimban sírok, de nem ez a lényeg, hanem, hogy nem tehetem, amit akarok.

Még három film várható: a Futótűz és Kiválasztott 1. és 2. része, amelyeket mindet Francis Lawrence rendezi. Stílusa - Ms. Lawrence szerint - sokkal fantasztikusabb, mint Mr. Ross-é, ám mindketten nagyon hűségesek a könyvekhez, amely az odaadó rajongótábor elvárása. 
- Ez olyasvalami, amire büszke vagyok - mondja. - Legalábbis nem húzom fel magam, amikor a fickó a bárpultnál azt mondja, 'Soha ne hagyjon el a remény!'

2 megjegyzés:

  1. Olyan pocsék napom volt ma, amit senkinek sem kívánok. Erre feljövök, elolvasom Jen pár jópofa nyilatkozatát, és végre, a mai nap először, őszintén tudok mosolyogni. :)
    Ancsi, köszönöm a fordítást! :)

    VálaszTörlés
  2. hmm... hát ez a ruha még nekem is tetszik!! ;D

    VálaszTörlés