2012. október 16., kedd

Olvassuk újra a második kötetet! - 25. fejezet

Másnap reggel újabb 24 zsemlét kap a társaság, így rendesen meg tudnak reggelizni. Katniss folyamatosan azon gondolkodik, hogyan mentse meg Peeta életét. Kitalálja, hogy megpróbálja rávenni a fiút, hogy lépjenek le ebből az egyre ingatagabbnak látszó szövetségből, mielőtt annak tagjai rájuk támadnának. Peeta azonban nem megy ebbe bele, rábeszéli Katnisst, hogy legalább addig maradjanak a csapattal, amíg Brutust és Enobariát ki nem iktatják, és ki nem derítik, mire alkalmas Beetee csapdája. Katnisst nem győzi meg Peeta teljesen, de nem akar ellentmondani a fiúnak.

Később Beetee részletesen elmagyarázza, milyen csapdát eszelt ki Brutus és Enobaria levadászására. Azt gondolja ki, hogy betekerik az egyik fát a tekercs huzallal, amelyet Beetee cipel magával, amibe majd éjfélkor belecsap a villám. A huzalt belevezetik a tengerbe, amely majd továbbvezeti az áramot a fövenyre, és Beetee reményei szerint így megölhetik az tengerparton táborozó Brutus-Enobaria párost is.


Még hosszasan taglalják a tervvel járó buktatókat, majd végül belemennek, és elkezdik előkészíteni hozzá a terepet. Előbb elindulnak befelé a dzsungelbe, hogy egy másik fáról Katniss helyzetjelentést adjon, mi történik pontosan villámláskor. Míg várják, hogy elérkezzen a dél Katniss fapatkányt lő és nyúz meg. Csendes, nyugodt, eseménytelen nap van. Még ebédelni is nyugodtan van lehetőségük.

Katniss megnézi a villámlást, elmeséli tapasztalatait Beetee-nek, a csapat megebédel, majd visszatérnek az eredeti helyükre. A délután folyamán tengeri kaját gyűjtenek, hiszen, ha sikerül a tervük, a halak is "megsülnek" a vízben. A falatozás közben Peeta talál egy osztrigát, amelyet szétfeszítve a belsejében egy gyöngyöt talál.

"Peeta leöblíti a gyöngyöt a vízben, aztán odaadja nekem. – A tiéd. –A tenyeremen tartom, felemelem, és szemügyre veszem a napfényben a gyöngy szivárványszínben játszó felszínét. Igen, meg fogom tartani. Életem hátralévő néhány órájában magamnál tartom. Ez Peeta utolsó ajándéka. Az egyetlen, amit tényleg elfogadok tőle. Talán az utolsó pillanatokban majd erőt tudok meríteni belőle."


A halhoz és az osztrigához újabb ajándékot kapnak: valami szószt és újabb 24 zsömlét. Vacsora után a csapattagok eltűntetik nyomaikat, és míg Beetee szerel, a többiek várnak. Peeta és Katniss kéz a kézben sétálnak a tengerparton. Katniss pedig abban a reményben teszi el a gyöngyöt a dolgai közé, hogy anyukája és Prim majd tudni fogják, hogy halála esetén vissza kell juttatniuk Peetának...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése