2012. október 16., kedd

Az Éhezők Viadala rajongótábora a legodaadóbbak között!

A Vulture állított össze egy 25-ös listát, amelyben ezúttal a nagyobb "sztárok" és jelenségek rajongótáborait állítják sorrendbe, és ezen a listán mi, vagyis az Éhezők Viadala rajongói a 7. helyet foglaljuk el :)

Ezt írja a helyezéshez a Vulture:


NÉPSZERŰSÉG: Suzanne Collins könyvtrilógiája az Amazon minden idők legkelendőbb könyvsorozata, míg az első kötet 2012-es filmadaptációja - szintén - minden idők 5. legnagyobb bevételt hozó nyitóhétvégét tudhatja magáénak, és végül a mozitörténet legtöbbet kereső filmjeinek listáján a 13. helyen végzett. Számtalan termék is kapcsolódik a nevéhez (szakácskönyvek, az íjászat elterjedése, és például egy 999 dolláros fecsegőposzátás kitűző is).

FACEBOOK követők száma: 7.800.000

TWITTER követők száma: 657.000

Rajongóik magukat "Kiválasztottak"nak nevezik.

Az ÁTLAGOS RAJONGÓ: Tizenéves vagy legalábbis lélekben tinédzser, nő. Jobb írói stílusának és annak köszönhetően, hogy gyerekek közötti erőszakról szól, sokkal nagyobb az Éhezők Viadala iránt mutatott érdeklődés, mint vámpíros párjának, az Alkonyatnak, de a törzsközönsége még ennek is fiatal nőkből áll. 

A RAJONGÁS MEGVALÓSULÁSA: Alig néhány órával azután, hogy 2011-ben Jennifer Lawrence-t válaszottak a szélesvásznú verzió főszerepléjévé, minden fórum attól volt hangos, hogy ő "Nem elég vékony!", "Túl világos a bőre!", "A haja (úristen!!) szőke!!" A Lawrence - egy nyilvánvalóan tehetséges, 20 éves Oscar-jelölt színésznő - miatti felhördülés a könyv iránti tiszteletnek volt köszönhető. Collins könyvei magával ragadják a fiatal olvasókat (és a velük együtt olvasó idősebbeket is), amelynek egyik oka a sok-sok borzalmas részlet precíz kidolgozása. Mostanra a mindenre odafigyelő, Éhezők Viadala rajongók (Tumblr) blogok tucatjait nyitják, amelyek naprakészen beszámolnak a szereplőválogatásokról, és pontról pontra megtárgyalják, melyik színész mennyiben felel vagy épp nem felel meg a közelgő folytatásokban általa alakított karakter jellemzőinek. Forgatási képeket tesznek közzé, kitárgyalják a jelmezeket és a sminkeket. Végetelen hosszúságú beszélgetéseket képesek folytatni arról, mely kisebb karakterek fognak vagy nem fognak szerepelni a könyvekből készült filmekben.

Loool. Magunkra ismertünk? :))

A listán egyébiránt beelőzzük Lady Gaga rajongóit és a Star Trek is csak 14., de előttünk végeztek a Gyűrűk ura, Justin Bieber, Harry Potter, az Alkonyat, a Csillagok háborúja, és a Trónok harca rajongói. Ez utóbbi előtt kicsit értetlenül állok, hogyan kerülhetett az élre, a többi kábé reális...

13 megjegyzés:

  1. nahátnahát :) dejóó :)
    mellékesen Ancsi, nem szereted a trónok harcát? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is nagyon ismerem... De azért sem értem, hogy ha olyan nagy jelenség, hogy övék a legodaadóbb rajongótábor, akkor miért nem hallatnak magukról? :O

      Törlés
    2. a trónok harca nagyon jó.. :D a Nem hallatásról pedig annyit hogy az ismerőseim között nem ismerik többen az Éhezők viadalát mint a Trónok harcát...

      Törlés
    3. Okés, viszont az Éhezők Viadala nem is áll első helyen. A Trónok Harca pedig igen. És sztem akár a HP akár az Alkonyat ismertebb, mégis mögötte van. Nekem csak ez nem érthető.

      Az Éhezők Viadala más tészta. Az (még nem? - vagy egyáltalán nem is lesz?) akkora jelenség itthon, kinn sokkal nagyobb a visszhangja.

      Törlés
  2. "Tizenéves vagy legalább is lélekben tinédzser, nő"
    Háh, én fiú vagyok, ismét kivétel vagyok! :)

    VálaszTörlés
  3. Én is fiú vagyok, meg a haverom is szereti, és még nőnek sem érzem magam, szóval nem csak lányok vannak!:D

    VálaszTörlés
  4. Héhahó, srácok!!

    Tudom, és rajtatok kívül férfi rajongó még Krigin, Don és Peeta is!
    Szóval még csak olyan egyedül sem vagytok. :))

    Csak a cikkben így volt, úgyhogy kénytelen voltam így fordítani, és az is tény, hogy csajok vannak többen arányaiban, azért lett ez így megfogalmazva. De tény, hogy sokkal több férfi rajongója van ennek a sorozatnak, mint az Alkonyatnak, pedig ott is tudok pasi rajongóról is!
    De ez így van rendjén!!
    Én részemről örülök, hogy itt vagytok, és igyekszek úgy szerkeszteni az oldalt, hogy ne legyen túl "csajos" [jó, hát néhány férfi fotósorozatnál nem tudok kifordulni önmagamből ;)]. És külön örülök, hogy hallatjátok is a hangotokat!! :)

    VálaszTörlés
  5. Én sose láttam csajosnak az oldalt, mindig megtaláltam ami érdekel! :))
    Szerintem a többi fiú/férfi nevében is mondhatom: Köszönjük a figyelmet! ;)

    VálaszTörlés
  6. Szerintem mondjuk azért nem kéne a Twilight-ot az Éhezők Viadala "vámpíros párjának" nevezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk szerintem sem, de mint tudjuk, vannak párhuzamok. A cikket meg nyilván csak fordítom, nem írom...

      Törlés
    2. Igen, felfogtam, hogy te csak fordítod. A magazinnak nem kéne együtt emlegetnie.Igaz, hogy vannak párhuzamok, és én az Alkonyatot is szeretem de azért szerintem a két sorozat összehasonlíthatatlan.

      Törlés
  7. Az Alkonyat inkább tinédzser könyv mint az Éhezők Viadala ebben azthiszem mindannyian egyetértünk . Én szeretem az Alkonyatot is , de az inkább romantikusregény az Éhezők Viadalának pedig üzenete van!!!
    :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a blog indítása óta azt vallom, hogy tartsuk tiszteletben bármelyik másik népszerű sorozatot, leginkább, mert nem gondolom, hogy bármelyik "jobb" vagy "értékesebb" volna, mint a másik. Nyilván pl. a Harry Potterben is van valami, ami milliókat fog meg - engem meg mégsem.
      Én is nem csupán szeretem, hanem másik kedvenc nagy sorozatom az Alkonyat, annak van valami a hangulatában, ami sokáig fogva tart(ott). Az Éhezők Viadalát sem az üzenete miatt szeretem (ettől persze más szeretheti azért, nem azért írtam :), hanem az izgalmas, magával ragadó történet, a váratlan fordulatok és a sodró események miatt.

      De - mint írtam - vannak párhuzamok. A női főhőstől kezdve, a szerelmi háromszögön át, a fantasy elemekig; az pedig már nyilván filmes trükk, hogy bontsuk szét az utolsó könyvet két filmre...

      Ezúttal azért nem hergeltem magam azon, hogy az Alkonyatot az Éhezők Viadala vámpíros párjának nevezte, mert annyira hidegen hagy (már). Attól, hogy akármelyik újság akármit ír, én még azt kedvelek, ami nekem jól esik. :) És úgy van rendjén, ha Ti is :)

      Törlés