2012. szeptember 3., hétfő

Josh Hutcherson Sofeminine interjú

Sofeminine az Éhezők Viadala DVD-megjelenés és az Éhezők Viadala: Futótűz forgatása kapcsán ültek le Josh-sal beszélgetni:


Mit gondolsz, miért ilyen népszerűek ezek a könyvek?
Szerintem azért, mert könnyű kötődni ezekhez a karakterekhez, és az emberek felismerik magukat egy kicsit Peetában, Katnissben vagy Gale-ben. Az emberek elgondolkodnak azon, hogy "Te mit tennél, ha Téged is bedobnának az Éhezők Viadalára?" Ráadásul ott van ez a futurisztikus világ, ez a tekintélyelvű kormány, ami érdekli az embereket, és az, hogy van egy ilyen könyv, amely a fiatal olvasókat szólítja meg ilyen komoly témában, az nagyon izgalmas.

Mesélj nekünk egy kicsit karakteredről, Peetáról!
Peeta nagyon hasonlít hozzám. Nagyon hasonló az én életszemléletem is, amelynek az a lényege, hogy "maradj önmagad, függetlenül attól, milyen körülmények közé kerülsz, soha ne alkudj meg". Ez tekintetben én is nagyon hasonlóan gondolkodok. Úgy érzem, jellemző még Peetára az önirónia, ami nekem is sajátom. Szóval határozottan sok a hasonlóság közöttünk.

Ez úgy hangzik, mintha azonnal ráéreztél volna Peetára, ugye?
Már amikor olvastam a könyvet, azonnal közel éreztem magamhoz Peetát, igen. És a karakter egy kicsit az őrületbe is kergetett, mert tudtam, hogy annyira szeretném megkapni ezt a szerepet. De még amikor már forgattunk, Peetát alakítva is rájöttem, hogy mennyire olyan vagyok, mint ő. Ez nyilván egy kicsit furcsa is volt, mert szinte nem is színészkedtem, hanem teljesen magamat adtam, és Peetának neveztem magam. 

Hol voltál, amikor megtudtad, hogy megkapod a szerepet?
Otthon voltam Los Angelesben és minden áldott nap erre vártam, vagy én hívtam az ügynökömet vagy ő hívott engem. Szóval végre felhívtak. Ott álltam a konyhában, az ügynököm, az anyukám és a menedzserem a telefon túlvégén és mondták, hogy "Kaptál egy ajánlatot az Éhezők Viadalától." Nagyon odáig voltam. Alig akartam elhinni. Meg kellett, hogy csípjem magamat, mert annyira szerettem a történetet, és most itt vagyunk. 

Te és Jennifer ugyanabból az államból, Kentuckyból származtok. Ez volt az oka annak, hogy olyan könnyen megtaláltátok a közös hangot?
Igen. Ez nem egy olyan nagy állam, de nagyon sokan élünk ott! De furcsa volt, hogy mindketten Kentuckyból valók vagyunk, az is elég vicces, hogy körülbelül ott lenne a 12. körzet is. Nagyjából Kentucky hegyei veszik körül. Mindketten megértjük a délieket és mindkettőnket hasonlóan neveltek. Határozottan azonnal közel kerültünk egymáshoz. A próbafelvételen Kentuckyról és a kentucky sült csirkéről beszélgettünk, és a rivális kosárcsapatokról, meg ilyenek, szóval sok közös témánk volt.

Szoktál Éhezők Viadala rajongói oldalakat nézegetni?
Persze. Szerintem ez az egyik legklasszabb dolog - az embereknek megvan a joguk ahhoz, hogy elmondják, amit el akarnak mondani. Ami engem illet, nem netezek túl gyakran, nem vagyok egy Facebook- vagy Twitter-függő, úgyhogy csak arra használom az Internetet, hogy megkeressek valamit a Google-n. 

Megugrott azon emberek száma, akik felismernek Téged az utcán?
Az emberek nagyon jól kezelik a helyzetet. Senki nem szokott kikelni magából vagy megőrülni, úgyhogy ez nagyon jó így. 

3 megjegyzés:

  1. Sok ember hasonlit egymásra ez esetben josh és jenifer(peeta és katniss) Happy Hunger games and may the odds be ever in your faber.

    VálaszTörlés
  2. Az a 'faber' az inkább 'favor' :)

    VálaszTörlés