2012. szeptember 13., csütörtök

Josh Hutcherson edzésprogramja a Men's Fitnessben

Mondanám, hogy a cikk alapvetően a férfi olvasókat célozza, de szerintem minden Josh rajongó számára izgalmas lehet :)


Lehet, hogy az Éhezők Viadala semmit sem jelent számodra, ezt azonban tiszteletben tarthatod: a 19 éves színész, aki Peeta Mellark szerepét alakítja egy gyorsított edzésprogram alapján készült fel a forgatás második körére Hollywood egyik sztáredzőjének segítségével.

Lehet, hogy végigülted a moziban az Éhezők Viadalát - vagy legalább barátnőd beszélt erről az átkozott dizstópikus drámáról, amelyben egymást kell megölniük a gyerekeknek, hogy életben maradjanak. (De a könyvek tényleg jók! Esküszöm!)

Nos, a négy részes filmsorozat második részét, a Futótűzt hét elején kezdték forgatni. Mielőtt azonban Atlantába utazott, Josh Hutcherson, aki Peeta szerepét játssza - a fiatal srácot Éhezők Viadalából, akit a húgod félmeztelenül szeretne látni - a nyarat a kőkemény celeb edzővel, Bobby Strommal töltötte. 
- Először mindenki azzal hív fel, hogy "Úgy szeretnék kinézni, mint Ryan Reynolds - kockás hassal." - mondja Strom, aki jelenleg nyolc éve dolgozik Reynolds-szal. - Az én edzésmódszereim azonban mindig funkcionálisak, azon alapszanak, kinek mi a célja általuk a filmben. 

Hutcherson számára ez azt jelenti, hogy egy akciódús filmre kell készen állnia, amelyben életre-halálra zajló küzdelmek vannak, tehát alapvetően tudnia kell futni, ugrani, és gyakorlatilag puszta kézzel harcolni. Sőt...
- Az egyik srác, aki ellen harcol a filmben, szintén ott edzett a teremben. - mondja Strom, Bruno Gunnra utalva, aki Brutust alakítja majd a Futótűzben. - Soha nem találkoztak azelőtt, de Bruno odament Josh-hoz, és így szólt: "Helló, Josh, én Bruno vagyok, és szét fogom rúgni a segged!"
Strom nem beszélt arról, Josh hogyan reagált erre, de elárulta, hogy a fiú 12 hét alatt került formába. Hogy miből áll a gyorsított edzésporgram? Az ugrás után kiderül!


Az edzésprogramról
Azok, akik ismerik az Éhezők Viadalát, tudják, hogy Peeta hatalmas ereje onnan származik, hogy egész életében liszteszsákokat emelgetett családjuk pékségében. A valóságban azonban Josh Hutcherson remek fizikumát hetente 5 órányi edzésnek köszönheti, amiből egy óra kosárlabda, négy pedig Strom által irányított köredzés.

- Én egyvelegnek hívom ezeket - mondja Strom. - Testrészről testrészre haladunk, egy kör 4-5 gyakorlatot tartalmaz.
Strom minden egyes alkalommal két új egyveleget csináltat Josh-sal, amely során különböző mozgásfajtákat kombinál, TRX, [dinamikát fejlesztő] pliometrikus edzések, feladatok BOSU-labdán - mindegyik négyszer, pihenni pedig csak egy-egy teljes kör után lehet.
- Így, ahogy a terhelés növekszik, a kalória magas fokon ég, a szervezet pedig rövid időn belül alkalmazkodik ,- mondja Strom - ez pedig nagyon fontos, ha csak 10-12 hét áll rendelkezésre az edzésre.

A táplálkozási módszerekről
Mivel Josh Hutcherson Peetaként lép be az Éhezők Viadala Arénájába, minden egyes falatért meg kell harcolnia. Így aztán irónikus, hogy Josh úgy töltötte a nyarat, hogy a Zen Foods-tól rendelte az ételt, amely étkezési vállalat napi öt alkalommal biztosít kontrollált kalóriatartalmú, kiegyensúlyozott táplálékot Strom kliensei számára. Ráadásul Strom azt javasolja klienseinek, hogy lefekvés előtt igyanak meg egy fehérjeturmixot.

- Az eredmény 99%-ban a táplálkozáson múlik - mondja Strom. - Hiába teszel meg mindent az edzőteremben, ha aztán sonkás szendvicset eszel, nem kapsz olyan gyors eredményt, amilyet szeretnél.

Josh azonban megkapta a várt eredményt - megfelelő, arányos, sportos fizikuma és ehhez társuló ereje alkalmassá teszi ezen nagy fizikai aktivitást igénylő film leforgatására - Strom azonban nem akarja learatni a babérokat.
- Egyértelmű, hogy [Hutcherson] 19 éves korára miért jutott idáig: mert nagyon elkötelezett és koncentrált. Josh 100%-ot belead a karrierjébe, és 100%-ot beleadott az edzésbe is.
Forrás: Men's Fitness

2 megjegyzés:

  1. Azért ilyenkor belegondolok abba, hogy azt mondják egyesek, hogy milyen "könnyű" a színészeknek, mert csak játszanak a kamera előtt és kapják érte a sok pénzt és amikor olvasok ilyen cikket, hogy mennyi mindent csinál és elvállal, csak azért, hogy felkészüljön egyáltalán a szerepére, az elismerésre méltó. Bevallom őszintén, én lehet nem tudnám ezt megtenni. De nem is vagyok színész.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés