2012. szeptember 19., szerda

Jennifer Lawrence W magazin interjú-részlet

Nemrégiben a W magazinban jelent meg egy fotósorozat Jennifer Lawrence-szel, és ugyanennek a magazinnak az egyik riportere egy felvételt készített Jenniferrel, amelyben - hogy hogynem - az Éhezők Viadala témája is felmerül:

Amikor megjelentél az Oscar-díj átadón, már tudtad, hogy az Éhezők Viadala szereplője leszel?
Anyukám beszélt nekem az Akadémiai Díjátadó vörösszőnyegén az Éhezők Viadaláról, ami olyasmi volt, amiről már ezerszer megmondtam neki, hogy nem fogok belemenni. De ő olyan, mint Dina Lohan! - de azért jó ízlése van!

Amint megkaptad Katniss szerepét, edzeni kezdtél. Olvastam valahol, hogy olyan jól bántál az íjjal és a nyíllal, hogy akár az Olimpián is szerepelhetnél. 
Szeretem az íjászkodást. Bárkit meg tudnék ölni az íjjal, ha nyugton marad. Ami az Éhezők Viadalát illeti, tényleg nagyon ideges voltam, hogy egy ilyen nagy szabású sorozatra szerződök le. Féltem, hogy Katniss el fogja nyomni a többi karaktert, bármit is csinálok. De szeretem Katnisst és nem vette át az írányítást az életem fölött annyira, amennyire tartottam tőle.

A Silver Linings Playbook Tiffanyja nagyon különbözik Katniss karakterétől. Ő is elég nagy kihívást jelent és az elején elég idegesítő. Kell kedvelned egy karaktert ahhoz, hogy el tudd játszani?
Nem. Nem kell kedvelnem őket. A legtöbb ember nem szereti önmagát. Jó, hogy olyat is eljátszahatok, akit nem kedvel a közönség. Felszabadító érzés, hogy ehhez nem jár közönség, [akiket ki kell szolgálni].

Fiatalon kezdted - 15 éves voltál, amikor Los Angelesbe érkeztél. Egyik első film, amiben szerepeltél, a Poker House volt, karakteredet pedig megerőszakolták a filmben. Nem sérültél ennek hatására?
Nem. A Poker House forgatókönyvét eldugtam szüleim elöl, hogy el tudjak menni a meghallgatásra. Mire megkaptam a szerepet, elkéstem: hagyták, hogy csináljam. A megerőszakolási jelenet forgatásánál jelen volt az anyukám. De nem volt vele gondom. Nagyon tökös voltam akkoriban, oly módon voltam makacs, ahogyan sok tinédzser. Bátor voltam, amikor elkezdtem [a szakmát], most pedig meg vagyok rémülve.

Ez nem igaz.
Igaz is, meg nem is. Ahogy az ember egyre idősebb lesz, úgy lesz egyre világosabb előtte saját halandósága. Amikor az ember fiatal, minden vad ló hátára felugrik. Aztán egyre idősebb lesz, és rájön, milyen sérülékeny is az élet, és még óvatosabb lesz. 

Úgy mondod, mintha idős lennél. Hisz alig vagy 22!
Sok mindenen keresztül mentem. Voltam már meztelen és festettek már kékre. (nevet) Őszintén szólva, sok minden történt ilyen rövid idő alatt. 

Megváltoztak az érzéseid a mozi világával és Los Angeles-szel kapcsolatban?
Sajnos nem vagyok képes tovább élni Los Angelesben. Nem értem, más színészek hogyan képesek erre. Itt az embernek nincs élete! Mindenhová követnek. Nem olyan, mint bárhol máshol a világon. Nem akarok Los Angelesben maradni, és arra gondolni, ez a valóság, mert ez nagyon messze van a normálistól. De a filmezést még mindig nagyon szeretem. Csak szeretném Kentucky-ból, Prágából vagy bárhonnan máshonnan szeretni.

Forrás: W magazin
A fotósorozat képei pedig ITT megtalálhatóak.

1 megjegyzés:

  1. "Voltam már meztelen és festettek már kékre" Hát ezen felröhögtem. :D

    VálaszTörlés