2012. szeptember 30., vasárnap

A Futótűz lovairól

Egy Colombia Valley-ből származó család lovait láthatjuk majd a második Éhezők Viadala filmben. A helyi újság egy remek kis cikket közölt ezzel kapcsolatban:

A Paagman család arról ismert a környéken, hogy nagyon ritka fajta fríz lovakat tenyészt és idomít. Most lovaik közül 9-et láthatunk majd a népszerű Éhezők Viadala trilógia Éhezők Viadala: Futótűz című második filmjében. 

- Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a völgy lakói és lovai részt vehetnek 2013 legnagyobb filmjében. - mondta Gerard Paagman, családfő. - Amikor felhívtak minket, a gyerekektől kérdeztük meg, mi az az Éhezők Viadala? Erre ők ugrálni és visítozni kezdtek.

Szeptember 17-én Gerard és a család 9 lova Atlantába utazott, hogy megkezdjék a forgatást. Caio Paagman és lányai, a 8 éves Jambo-Ree, a 10 éves Tomba és a 12 éves Ster lovaikkal október 9-én csatlakoznak a forgatáshoz, amelyen a gyerekek statisztaként vesznek részt.


Paagmanék 4 lánya, a 14 éves Balance egy évig Hollandiában tanul cserediákként, de ő is visszarepül Atlantába, hogy a filmben egy kisebb szerepet eljátsszon. Vele majd egy rádióinterjú is készül a hőn áhított forgatás után. 
- Hollandiában nem nagyon lehet hiányozni az iskolából, de megoldottuk a dolgot. - mondta Caio. - Balance nagyon izgatott.

Paagmanék nagyon keveset tudnak arról, hogyan fog zajlani a forgatás, annyi biztos csak, hogy hat napon át tart majd. A család a forgatás ideje alatt nem láthatja majd a teljes forgatókönyvet.

A Paagman család, akik eredetileg Hollandiából származnak, és azóta foglalkoznak lovak tenyésztésével és idomításával, mióta 14 évvel ezelőtt a völgybe költöztek. Lovaik életkora 5 és 17 év között mozog, és nem ez az első alkalom, hogy mozifilm forgatásán részt vesznek. A júliust például Calgaryban töltötték, amikor a szintén jövőre bemutatásra kerülő, Jeff Bridges és Julianne Moore főszereplésével játszódó A hetedik fiú című film forgatásán vettek részt.
- A hetedik fiú forgatására úgy kellett beidomítani a lovainkat, hogy együtt tudjanak működni egy helikopterrel. - mondta Gerard. - Minden helyzet más, de ők bíznak bennünk és tudják, hogy nem kényszerítjük őket veszélyes helyzetbe. 

A lovas szakértő család saját módszert dolgozott ki, amelynek segítségével kiképzik lovaikat.
- Programunk a kölcsönös tiszteleten alapul. - mondta Gerard. - Úgy kezeljük a lovakat, mintha kisgyerekek volnának. Soha nem büntetjük őket úgy, hogy fájdalmat vagy szenvedést okozzunk nekik, hiszen a lovak társaink és nem valami eszközök. - tette még hozzá.  

1 megjegyzés:

  1. Hú nagyon szépek a lovak .:)) Úgy lennék az eggyik kislány helyébe:D<3

    VálaszTörlés