2012. augusztus 10., péntek

Toby Jones Claudius Templesmith szerepéről

Érdekes, hogy Toby Jones-ról hallani időnként, és más filmjei kapcsán időről időre olvashattok is az Innen-onnan rovatban, ám valahogy az Éhezők Viadalával kapcsolatban nem olvastam vele interjút. Úgyhogy nagyon megörültem, amikor a következő kis részletecskét megtaláltam, igaz ezúttal is a Berberian Sound Studio a fő téma. 



A részlet egy hosszabb interjúból származik, amelyben Jones arról is beszél, hogy nem játszik túl gyakran főszerepet, ám a korábban már beharangozott Berberian Sound stúdióban végre lehetősége nyílik rá. A színészek asztalán általában nem hemzsegnek a forgatókönyvek, sokszor elvállalnak bármilyen munkát, bár ő is megtehetné, hogy visszautasít szerepeket, ám erre csak akkor van példa, ha úgy érzi, nem túl változatos, amit csinál. Sokszor azért vállalnak el egy szerepet, mert a filmnek jó a  rendezője. Lazának kell maradni, mondja Jones, és nem az elvekhez mereven ragaszkodni...

Vagyis ez az oka annak, hogy közvetlenül egymás után forgatta az Éhezők Viadalát és a Berberian Sound Studiót?
... Ami kifejezetten az Éhezők Viadalát illeti, amikor beszéltem Garyvel [Gary Ross - rendező], ő elmondta nekem, hogyan akarja majd megvalósítani és szerintem mindenkit meglepett, milyen különböző stílusokat alkalmazott a filmen belül. Ez nem egy hagyományos kasszasiker film. Nekem csak nagyon kicsi szerepem van a filmben, de amikor Gary megkérdezte, hogy "Szeretnél-e improvizálni egy kicsit Stanley Tucci társaságában?", akkor azt válaszoltam, hogy "Igen, szeretnék." Továbbá, a gyerekeim szeretik a könyveket. Szóval sok oka volt, hogy elvállaltam. És igen, anyagi okai is voltak. Az ember szerencsés, ha valami olyan népszerű, mint az Éhezők Viadala, mert azt is megfizetik, ha csak röviden forgat benne vagy ilyesmi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése