2012. augusztus 25., szombat

The Panem Companion: Új Éhezők Viadala társkiadvány

Na, a kintiek már megint új könyvvel gazdagodhatnak. :)

The Panem Companion

Most, hogy az Éhezők Viadalát filmvászonra adaptálták, a rajongóknak sokkal könnyebb elképzelniük, milyen is Panem, a 12. körzet szegénységétől kezdve egészen a Kapitóliumban uralkodó túlzásokig. De mi a helyzet Panem működésével? A The Panem Companion: Nem hivatalos útmutató Suzanne Collins Éhezők Viadalához, a Mellark-pékségtől a Fecsegőposzátákig című könyvét a karácsonyi ünnepekre jelenteti meg a Smart Pop [megjelenés: 2012. december 4.], és ez a könyv izgalmas visszatérésre ad lehetőséget oda, ami a trilógiát olyan erőteljessé teszi: a helyre, magára. 


A kötet egy négyszínű hivatalos Panem-térképet is tartalmaz, amely a többek között az EW.com-on, az MSN.com-on és az A.V.Club-on február-március környékén megjelent térkép kidolgozott verziója, továbbá egy részletes kislexikont, etimológiai magyarázatokkal és történelmi utalásokkal kiegészítve. A hobbi-tudós V. Arrow társkiadványában átfogóan tárgyal társadalmi és gazdasági kérdéseket (beleértve a tesszerát és magát az Éhezők Viadalát) és Panem politikáját is. 

Forrás: EW

Azáltal, hogy olyan hevesen vitatott témákba is betekintést nyújt, mint a versengés, az erőszak és a szórakoztatás szerepe a sorozatban, Prim valódi származása, a Kapitólium szépségeszménye, a The Panem Companion a szó szoros értelmében összehozza a rajongókat, hogy tovább folytassák Panem felfedezését, és rájöjjenek, miért is tükrözi mindez a mi világunkat olyan feltűnően és megdöbbentően. 

Az Éhezők Viadalát tanítják az iskolákban, erről áradoznak otthon, vitatkoznak róla a médiában, a The Panem Companion pedig rávilágít arra, miért is van ez így. 

11 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nem valószínű. Legalábbis az a kiadó, amelyik az Éhezők Viadala sorozatot kiadta, nem gobdolkodik társkiadványokban.

      Törlés
  2. Vajon mit értenek azon, hogy Prim valódi származása????? :O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, a kérdés bennem is fevetődött tegnap.
      Vagy nagyon félrefordítok valamit ("deliberations about Prim’s true parentage" - az eredeti szöveg). Szóval passzolom... De érdekes a dolog.

      Törlés
    2. Fogadjunk, azt hozza ki a pasi, hogy tuti Peeta apja volt Prim igazi apja, azért volt szőke. XD Simán kinézem belőlük.

      Törlés
    3. Mármint az ilyen társkönyvek szerzőiből, hogy olyan dolgokra gondolnak, amikre az író álmában sem gondolt :D

      Törlés
  3. Én is megnéztem a fordítóval és tényleg származást jelent. Hát passz.

    VálaszTörlés
  4. A Harry Potter-sorozat kapcsán olvastam először ilyen könyveket, amik közül a legjobb egy pszichológiai tanulmányok-gyűjtemény volt. Olyasmit erről a világról is szívesen olvasnék, de a spekulációt nem szeretem.

    VálaszTörlés
  5. Én igazából a Mozikalauzt nézegetném végig, de az a baj, hogy azért se adnám ki azt a kb 4-5000 Ft-ot, amiért adják. De igen, én is úgy vagyok vele, mint WildWorld, hogy az érdekesség még oké, a spekuláció már sok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy értem, amiért adják a hasonló könyveket, mert mint írtam, HG Mozikalauz sincs itthon. :(

      Törlés