2012. augusztus 3., péntek

Philip Seymour Hoffman Plutarch szerepéről

Ha emlékeztek, Jena Malone már a kihirdetés másnapján kifejezte örömét, amiért részt vehet a sorozatban, ám a legelsőként kihirdetett Philip Seymour Hoffman mindeddig nem nyilatkozott az Éhezők Viadalával kapcsolatosan. Most az Entertainment Weekly beszélgetett vele: 


Hogy miért akart a nagyon komoly, Oscar-díjas színész, Philip Seymour Hoffman csatlakozni Jennifer Lawrence-hez, Josh Hutchersonhoz, Liam Hemsworth-höz és Donald Sutherland-hez az Éhezők Viadala második filmjében, a Futótűzben?
- Szeretem azokat az embereket, akik részt vesznek a filmben - mondta Hoffman, aki nemrégiben szerződött le, hogy eljátssza a Fő Játékmester, Plutarch Havensbee szerepét. - Remek színészcsapat. Nagyszerű körülmények. És volt valami a karakterben, ami megfogott. Egyszerűen nagyon érdekes a szerep. [SPOILER] Olyasvalairől van szó, aki egy forradalom kirobbantásában vesz részt, mégsem sejtjük róla. Az az elképzelés, hogy valakik ekkora veszélynek tegyék ki magukat, hogy csatlakozzanak valamihez, ami ekkora kockázatot rejt magában, mert hisznek abban, hogy ez a jövő... ez érdekes dolog, tudod?

Hoffman nem olvasta Suzanne Collins nagy sikerű regényeit, mielőtt megtudta, hogy lehet, ő kapja meg a szerepet, úgyhogy megnézte az első filmet, és jelenleg a második kötet közepén tart:
- Tetszik. - mondja - Elolvastam a forgatókönyvet is, ami nagyon könyvhű. Kicsit tönkre is tettem a saját [példány]omat. (Nevet) De olvasom amúgy, mert nagyon kíváncsi vagyok mindenre, amit tudnom kell erről a fickóról. 

Mint tudjuk, Hoffman csak alkalmanként botlik bele kasszasiker filmekbe, a Futótűz által pedig Hollywood egyik legtöbbet boncolgatott sorozatának részesévé válik. A színész azonban - aki, ha minden a tervek szerint halad, a Kiválasztottban is látható lesz majd - azt mondja, nem aggódik. 
- A dolgok előbb utóbb úgyis elmúlnak. Nem tudom, ez milyen lesz. De tudod, én nem Katnisst alakítom. (nevet) És nem szerepelek túl gyakran ilyen kaliberű filmben, csak időnként. 45 éves vagyok. Szerintem minden rendben lesz. 

3 megjegyzés:

  1. Szimpatikus fickó. Viszont a legjobban egy dolog tünt fel a legjobban: azt mondta a forgatókönyv eléggé könyvhü. Ez jóóó:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, hogy bizony. Ki is akartam emelni, de akkor már nem is kell. :)

      Törlés