2012. augusztus 7., kedd

Olvassuk újra a második kötetet! - 15. fejezet

A Kapitóliumban ismét az előkészítés ceremóniájával kezdődik minden, ám Katniss hiába hiszi, hogy nem érhetik már meglepetések, kiborul, amikor előkészítő csapata - Venia, Octavia és Flavius - végigbőgi a szertartást. Ennek végeztével megérkezik Cinna is, akinek a szokásos higgadtságával és magabiztosságával sikerül megnyugtatnia a lányt. Ekkor még nem tudjuk, szavai milyen fontosak lesznek:
– Ne aggódj! Én mindig a munkámban vezetem le a feszültséget. Így csak magamnak árthatok.

Katniss nagyon kíváncsi, mire számíthat az idei bevonulás alkalmával és nem kell csalatkoznia: Cinna elképzelése ezúttal is lehengerlő. Ezúttal erős sminket alkalmaz és egy különleges ruhát, amely egy fekete testhezálló kezeslábast, amelyen, ha megnyomnak egy gombot, mindenféle színben izzik, akár a parázs. Katniss némi magabiztosságot nyer a ruhától, ami ezúttal nagyon ráfér.

És köszönet Fanninak, amiért megtalálta!

Lemegy az Átalakító Központ földszintjére, és megpróbál láthatatlan maradni, amíg Peeta és Haymitch megérkezik. Ám ez nem sikerül neki, mivel megjelenik a 4. körzet férfi kiválasztottja Finnick. A könyv egyik legklasszabb jelenete az incselkedős, kockacukros jelenet, amely a pletykák szerint a szerepre történő meghallgatáson is főszerepet játszott. Finnickről majd részletesebben, ha majd bejelentették az őt alakító színészt, addig csak ízelítőül pár kép.

 Forrás: 1, 2, 3

Szerencsére hamarosan megjelenik Peeta, aki annak rendje és módja szerint szinte féltékeny a dögös fickóra.
- Mit akart tőled Finnick Odair? – kérdezi.
 Megfordulok, a számat Peeta szájához közelítem, és Finnicket utánozva lesütöm a szememet. – Megkínált kockacukorral, és szerette volna megtudni a titkaimat – mondom csábító hangon.


Lassan elindul a menet a térre. Peeta és Katniss ezúttal a tavalyival ellentétben nem barátságosak, hanem épphogy fensőbbségesek, hűvösek kell, hogy legyenek, ezáltal és a ruháik segítségével szinte félelmetesek lesznek, fiatal koruk ellenére tekintélyt parancsolóak. A tömeg ezúttal is ujjal mutogat rájuk, mindenkit megbabonáznak, nem csupán a közönséget, hanem vetélytársaikat, de még az elnököt is. 

A felvonulás után a páros megismeri néhány újabb ellenfelét: A 11. körzetbeli Seedert, aki biztosítja Katnisst arról, hogy Ruta és Tresh családja életben vannak és Chaffet, aki Haymitch jó barátja, és aki hatalmas cuppanós puszival köszönti Katnisst. A lift felé közeledve megjelenik a 7. körzet kiválasztottja Johanna Mason is, aki úgy beszélget a lánnyal, akárha évek óta ismernék egymás, majd egy hanyag mozdulattal ledobja magáról fa-jelmezt mintázó ruháját. Peeta a liftben végig vigyorog, amit Katniss nem nagyon ért.
– Ez az egész miattad van, Katniss. Hát nem látod? – kérdezi.
– Hogyhogy miattam? – kérdezek vissza.
– Miattad viselkednek ilyen idétlenül. Finnick a kockacukorral, Chaff a cuppanós smacival, Johanna a sztriptízzel. – Próbálja komolyabbra venni, de nem sikerül neki. – Azért szórakoznak veled, mert olyan... hisz tudod.
– Nem, Peeta, nem tudom – morgok. És tényleg fogalmam sincs, hogy miről magyaráz.
– Emlékszel, hogy amikor félholtan feküdtem az arénában, semmi pénzért nem lettél volna hajlandó rám nézni, mert meztelen voltam. Te olyan... tiszta vagy – nyögi ki végül.

Mint már tudjuk, Johanna Mason szerepét Jena Malone játszhatja majd el.


A szintjükre érve Katnisst újabb kellemetlen meglepetés várja: a tavaly már megismert Avox lány mellé egy hasonlóképp vörös hajú férfit osztottak be. A lány mellett a férfit is felismeri Katniss: Darius az, egykori Békeőrük, akit akkor látott utoljára, amikor a férfi eszméletlenül feküdt a körzetükben, miután megpróbálta megakadályozni, hogy Gale-t megkorbácsolják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése