2012. augusztus 14., kedd

Maria Howell exkluzív interjú a North Carolina Hollywood-ból

A Lionsgate stúdió ma jelentette be, hogy a gastoniai (Észak-Karolina) születésű Maria Howell csatlakozott a jövő évben mozikba kerülő Éhezők Viadala: Futótűz című film stábjához, Seeder, egy korábbi Éhezők Viadala győztes szerepét alakítva. 

Mariával alig pár órával a bejelentés után beszélgettünk, és bevallotta, nem volt könnyű eddig titokban tartani a hírt.
- Lassan két hete tudom - mondta telefonon Howell - de megesküdtem rá, hogy nem mondom el, és nem is mondhattam, amíg ők [a stúdió] be nem jelentik, és ez a nap ma érkezett el.
Howell azt mondta, "olyan nehéz volt, mint nem is tudom, mi", hogy ilyen sokáig magában tartsa, de boldog volt, hogy most, amikor nyilvános a hír, kifejezheti lelkesedését. 
- Nagyon izgatott vagyok - mondta Howell - mert abban reménykedem, hogy ez egy olyan szerep, amelyben megmutathatom, mire vagyok képes. Ha az ember mindig csak ugyanolyan jellegű szerepeket kap, akkor egy idő után beskatulyázzák. Mindig is szerettem volna több lenni, mint egy karakterszínész abban az értelemben, hogy a világ nyitott legyen azokra a különböző dolgokra, amelyekre képes vagyok. A Revolution-nel [az NBC egyik új TV sorozata] ez elkezdődött.

Maria Howell Grace szerepét játssza a Revolution-ben

Howell jelenleg Wilmongtonban forgatja a Revolution-t, J. J. Abrams sorozatzseni (Star Trek, Eltűntek) legújabb sorozatát, amelyet jövő hónapban kezd el vetíteni az NBC. 
- Kevés (fő)szerep van afrikai-amerikai nők számára. - mondta. - Így aztán, hogy mégis szerzek ilyeneket, megelégedéssel tölt el, és igen, ebbe az irányba próbálok elindulni.

Míg az Éhezők Viadalát Észak-Karolinában forgatták, a Futótűz filmváltozatának forgatása Atlantában zajlik majd (ahol Howell él) és szeptemberben kezdődik. Emiatt aztán ingáznia kell majd Panem futurisztikus világa és a Revolution között, de Howell hálás, hogy ezt otthona és szülőhazája között kell tennie, ahol édesanyja is él.
- Érdekes - mondta - mert a Revolution bevezető epizódját Atlantában vettük fel, majd a sorozat részeit már Észak-Karolinában forgatjuk. Az Éhezők Viadalát Észak-Karolinában forgatták, most pedig Atlantában gyártják. Szóval úgy látszik, ez a két város fontos szerepet játszik munkám során, ami nagyszerű.

- Sajnos, ha bármi más közbejönne ezen két munkán felül, vissza kell utasítanom. Ez a két projekt zajlik most számomra, amiért nagyon boldog vagyok.

3 megjegyzés:

  1. De érdekes, ezek szerint nem a megállapodás sorrendjében teszik közre a szereplőket, hanem ahogy a stúdió gondolja?

    VálaszTörlés
  2. Biztos van egy nagy gömbjük, amiben benne vannak a nevek, és minden reggel húznak belőle egyet :-D

    Na, viccet félretéve én már próbáltam kitalálni a mögöttes szándékot, de inkább lemondok róla...

    VálaszTörlés
  3. :D pedig nem is rossz feltevés :D amúgy egyre inkább úgy tűnik, hogy Finnick a végére fog maradni, hiszen a forgatásig van még néhány hét, és lehet húzni a sok rajongó agyát is..

    VálaszTörlés