2012. augusztus 5., vasárnap

Amber Chaney: Kivágták a filmből a jelenetét

Egy érdekes cikk jelent meg a ModernLuxury című újságban a filmben az Avox lányt alakító Amber Chaney-vel kapcsolatban:

Márciusban az atlantai születésű Amber Chaney pályafutása csúcsán érezte magát, amikor büszkén lépdelt L. K. Benett ruhájában az év legjobb filmje, az Éhezők Viadala premierjének vörösszőnyegén. A vörös fürtös csaj alig hitte el, hogy hamarosan a szélesvásznon debütál Avox lányként (Katniss személyes szolgájaként). Csak akkor jött rá, hogy szerepét kivágták a filmből, amikor a stáblista utolsó sora is lement a filmnek. 


- Sok különböző módja van a visszautasításnak ebben a szakmában - mondja Chaney. - De aztán azt gondoltam, hogy "Épp most mentem végig az évtized egyik legnagyobb filmsorozatának vörösszönyegén." Egy pár perccel később azért már nagyjából túltettem magam rajta. 

A sorozat sok rajongója bosszankodott az Avox lány mellőzése miatt, noha Gary Ross rendező korábban nyilvános kért elnézést az MTV oldalán emiatt.  
[Részemről valahogyan kimaradt ez a cikk, de az ide vonatkozó lényeg a következő:
Az eredeti történeten a legnagyobb változtatást az Avox-on kellett végrehajtani, vagyis Katniss néma kapitóliumi szolgáján. Ross elárulta az MTV News-nak, hogy nehéz volt meghozni a döntést a kivágásról. - Ez egy mellékszál, amelybe Suzanne belemélyed, és én szeretem is ennek a lánynak a történetét, aki már-már Katniss elődje, és akit menekülés közben elfog a Kapitólium, és Avox-szá változtatják.
De egyszerűen nincs rá lehetőség a történetvezetésben, sajnos. William Faulkner szavaival, "Meg kell ölnöd a kedveseidet." Ez a rész sajnos kiesett. Nagyon sajnáltam én is.]
Chaney, akinek mindenki közül a legcsalódottabbnak kellett volna lennie, remek kilátásai és új szerepei miatt könnyen túltette magát az eseten.
- Még így is remek ugródeszka, amelynek hatására sok olyan ajtó kitárult előttem, amely egyébként csukva maradt volna. - mondja.

Miután feltűnt a Walking Dead 2. évadában, Hershel feleségének zombiját alakítva, a Candler Park lakójaként lehetőséget kapott, hogy újabb filmen, a Cupid's Requiemen dolgozhasson.

Noha Chaney talán belekóstolhatott a sztárságba, mégsem vágyik Hollywoodba.
- Nem tervezek Los Angelesbe költözni. Úgy tervezem, Los Angelest hozom ide. - mondja a 31 éves színésznő, aki a Georgia Filmbizottság legnagyobb szószólója. [A Futótűz pedig nagyrészt Georgiában forog!] De nem minden az üzlet! Chaney ezen kívül sokat van együtt 5 éves kisfiával otthon, és hostesskedik a Woodfire Grill kiemelt eseményein.
- Szeretek itt lenni - mondja. - Amikor végzek a munkával, leülök, és megiszok egy pohár bort a bárnál. 
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése