2012. augusztus 16., csütörtök

A DVD extráinak időtartamáról

Egyelőre még mindig NEM a magyar nyelvű DVD adataival jövök, hanem a kintivel, hiszen az Egyesült Államokban már holnapután kézbe vehetik a rajongók a DVD-t, sőt sok helyen holnap este/éjszaka mindenféle DVD-megjelenési bulikat tartanak, amely során éjféltől már hozzá is juthatnak a rajongók a DVD-hez. A megjelenés kapcsán egyre több DVD elemzés lát napvilágot, bár ezek nagy részben nem az extrákat elemzik (sajnos), hanem magát a filmet sokszor, ám találtam egy olyan cikket, amelyben néhány adatot is megosztottak velünk a DVD-ről, többek között azt is, melyik extra milyen hosszú.



Az Éhezők Viadala 1080p felbontásban [=FULL HD], 2.40:1-es képaránnyal kerül bemutatásra. Az első lemezen megtalálható a film, és egy 30 másodperces promót okostelefonokhoz, IPad-ekhez, útmutatót a BD Touch-hoz (BD Live) és hangbeállítási lehetőségeket. [Na, bevallom, ezeket pontosan én sem értem, micsodák, de nem akartam csak úgy kihagyni, hátha a mi DVD-nken is lesz hasonló.]

A második lemezen található extrák részletei/időtartamai a folytatásban olvashatók.


A második lemez tartalmazza az összes extrát, szintén nagyfelbontásban, kezdve a mindenre kiterjedő két órás, 8 részből álló A világ csak erre figyel: Így készült az Éhezők Viadala című dokumentumfilmmel. A lemez a következőket tartalmazza továbbá:

  • Egy 14 perces interjú Suzanne Collins-szal, a "Viadalt létrehozta" címmel,
  • a "Levelek a Rózsák Kertjéből" című rész egy 9 perces interjú Donald Sutherland-del,
  • egy hat perces rövidfilm a vezérlőterem megalkotásáról "Irányítás alatt" címmel,
  • egy 14 perces "Beszélgetés Gary Ross-szal és Elvis Mitchell-lel", amelyben a rendező és a kritikus a film készítéséről beszélget,
  • egy 3 perces kisfilm "Felkészülés a film gyártására", amelyben Gary Ross meséli el élményeit a felkészülésről, 
  • egy 90 másodperces "Propaganda film", amelynek egy részét a filmben már láthattuk,
  • és egy "Marketing archívum", amelyben 5 percnyi anyagot láthatunk a film előzeteseiből, láthatjuk a posztereket, és egy fotóalbumot is.
  • Kinti rajongótársaink egy digitális másolathoz is hozzájuthatnak, ha megveszik a DVD-t.
Az extrákról részletesebben ITT olvashattatok korábban.

És hogy ma se maradjunk részlet nélkül, a YT-on az IsabelleFuhrmanInfo csatornájára felkerült egy közel 4 perces részlet a filmre történő felkészülő edzésekről, amelyekből ugyan már láthattunk részleteket, de nem mindent:

4 megjegyzés:

  1. A HD felbontás, a BD live és a BD touch csak Blu-rayen lesz. ~Peeta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jogos. A cikk címe eleve "Blu-Ray review", csak mivel pont a lülön Blu-Rayes extrát hagyta ki a szerző, a DVD-re állt rá a fejem. Meg azért is, mert én azt szoktam még venni :)

      Törlés
  2. Én is még legtöbbször DVD-t veszek, csak a nagyo kedvenc filmjeimet veszem Blurayen. :)) Az éhezők viadala ilyen :))) De nem baj hogy összekeverted míg jobban bele nem ástam magam én is mindig összekevertem a blurayt és dvdt :D ~Peeta

    VálaszTörlés