2012. július 18., szerda

Willow Shields THR interjú

A kislánnyal a Comic Conon készített még interjút a The Hollywood Reporter az Éhezők Viadala kapcsán.


Willow Shileds mindössze 12 éves, mégis máris letette névjegyét a szórakoztató iparban, az Éhezők Viadalának köszönhetően máris mély benyomást keltett. Primrose Everdeen, a főszereplő Katniss (akit Jennifer Lawrence játszik) kishúga szerepének alakításával gyakorlatilag ő befolyásol minden filmben megtörténő eseményt. Most Shields abban reménykedik, a film beváltja a hozzá fűzött reményeket és hosszú és sikeres pályafutást biztosít a fiatal színésznő számára.

Shields a The Hollywood Reporterrel beszélgetett a hétvégén a Comic Conon, amely során az Éhezők Viadala DVD-jét reklámozta. 




Amikor felkértek az Éhezők Viadalára, milyen elvárásaid voltak a dologgal kapcsolatban? 
Tudtuk, hogy nagyon nagy jelenség lesz belőle, mivel a könyveknek hatalmas a rajongótábora, és ez egyre nagyobb és nagyobb lesz. Arra nem számítottunk, hogy ennyire hatalmas lesz, de nagyszerű dolog egy ilyen nagy jelenség részesének lenni.

Hogyan látod te a karakteredet és milyen előkészületeken mész keresztül, hogy eljátszhasd a szerepet?
Elég nehéz eljátszani egy olyan karaktert, aki ennyire más világban él - szinte őrület. Nehéz egy ilyen karakter bőrébe bújni, számomra azonban olyan volt, mintha magamat kellene adnom azon a helyen valahogy. Nem tudom, mások hogyan csinálják, de valamiért én csak magamat adtam ott és akkor, és csak azon töprengtem, én hogy viselkednék, ha valami hasonló történne velem.


Valamiképpen a karaktered a felelős azért, hogy ez történik Katniss-szel. Mennyire vagy tisztában azzal, milyen hatása van a karakterednek?
Igazából soha nem gondoltam bele igazán. Úgy értem, azt tudtam, hogy Prim az oka annak, hogy Katniss részt vesz a Viadalon, de soha nem gondoltam úgy, mintha ez [Prim hatása] rossz dolog lenne, mert bár miattam megy Katniss a Viadalra, mégis jó dolgok történnek vele, vagy nem is tudom. Érdekes ebbe belegondolni, de korábban nem tettem meg.

Hogyan segített neked Gary Ross abban, hogy kényelmesen érezd magad ebben a fajta fantasztikus világban?
Ő olyan fantasztikus rendező! Abban segített nekünk, hogy a jelenetek a képzeletében éltek, és minden - a jelmezek, egyszerűen minden, amit ő elképzelt, sokat segített nekem abban, hogy hogyan játsszam. Ez nagy segítség volt.

Általában hogyan dolgozol a rendezőkkel? Hagyják, hogy te találd ki magadnak a dolgokat?
Igen. Tudom, Gary Ross-szal is úgy volt, hogy itt-ott adott egy kis iránymutatást, mégis hagyta, hogy valamiképp álljak meg a saját lábamon, hagyta, hogy kipróbáljak dolgokat, hogy felfedezzem, mi mindent meg tudok tenni a színészkedésem által. És ez sokat jelentett.

Mennyire kerültetek közeli viszonyba Jennifer Lawrence-szel kamerán kívül? Hasonló jellegű testvéries viszony alakult akkor is, amikor nem forgattatok?
Igen, a forgatáson olyan volt, mintha testvérek lennénk. Nagyon közel álltunk egymáshoz. Hatalmas forróság volt odakinn, csak úgy ittuk a vizet, és ha nem volt elég palack víz, akkor mindketten ugyanabból a palackból ittunk - szóval ennyire álltunk közel egymáshoz.

Rajta leszel a DVD extráin, interjúkban vagy kommentálsz bizonyos dolgokat?
Nem vagyok biztos abban, mi is lesz rajta pontosan, szóval nem tudom. De lesznek rajta bizonyos dolgok a forgatásról, talán néhány videoklip is, amelyek a forgatáson készültek és nem kerültek be a filmbe. Egy három órás színfalak mögötti anyag lesz, de nem tudom pontosan, mi lesz benne, mert még én sem láttam.

És most milyen jellegű dolgokat szeretnél csinálni?
Sok minden érdekel. Most például nagyon izgatott vagyok a Futótűz és a Kiválasztott 1. és 2. része miatt. De szeretek olyan jellegű karaktereket alakítani, mint Prim - úgy értem, Prim szerepe egyfajta álomszerep számomra, az Éhezők Viadala után azonban jó buli lesz szétnézni és megkeresni, mi az, amit még szívesen csinálnék. Most azonban Prim az álomszerep számomra.

Mennyire érzed úgy, hogy Primrose utazása a felnőtté válás útján a sajátodat tükrözi majd vissza? Sok közös vonásotok van?
Igen, határozottan. Egyrészt, ami a személyiségünket illeti, és igen, sok más dolog is: például mindketten szeretjük az állatokat, és mindketten nagyon gondoskodóak és segítőkészek vagyunk. Úgyhogy szerintem sok közös vonásunk van, és tényleg nagyon izgatott vagyok, hogy együtt nőhetek fel a karakterrel.

Forrás: Zimbio, még a hétvégéről

Van olyan színész vagy színésznő, akinek a karrierjét szeretnéd felülmúlni?
Szerintem Mery Streep és Angelina Jolie igazán klassz színésznők. Mindketten nagyon sokféle karaktert alakítanak és csodálatos színésznők, és ők is senkiként kezdték, mégis hatalmas színészek lettek, ők is nagyon fiatalon kezdték és egész életükben színészkedtek. Úgyhogy ők ketten számomra nagyon inspirálóak.
Forrás: THR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése