2012. július 24., kedd

Everdeen apuka szerepében Philip Troy Linger

Neeeem, ő nem új szereplő, viszont ez egy olyan bejegyzés, amilyenre egy éve várok. A film rengeteg szereplőjéről olvashattunk már, sokukkal készült interjú, sokszor olyanokkal is, akik épp csak villanásnyira látszanak a filmben. Valóban, hosszú megjelenése Philip Troy Lingernek sem volt, azonban szerepe kapcsán mindig is úgy éreztem, van akkora jelentősége, hogy ne menjünk el mellette szó nélkül. Most végre megjelent egy cikk, amiből kicsit megismerhetjük a Katniss hallucinációi során látott apukát alakító színészt:
(Most már csak a Katniss anyukáját játszó Paula Malcolmsont hiányolom, de hátha majd a következő filmek kapcsán jobban megismerjük, hiszen azokban neki is komoly szerepe van.)

Mostanra Linger rutinos színész, akit az év egyik legnagyobb filmjében, az Éhezők Viadalában is láthatunk. 
Amikor a kanapén ül, körülötte három gyerekével, úgy tűnik, Linger személyisége nem áll messze Éhezők Viadala-beli karakterétől, az oltalmazó, védelmező édesapától. Suzanne Collins nagy sikerű trilógiájában Katniss Everdeen édesapja egy bányarobbanásban veszti életét, amikor a kislány 11 éves. Katnissnek rémálmai vannak apja haláláról, az édesapa vadászleckéi azonban nagy jelentőségűvé válnak, amikor Katniss részt vesz a 74. évi Éhezők Viadalán.
Linger természetesen nem szénbányász, hanem színész, életben van, és aktívan részt vesz gyermekei mindennapi életében - mindenben, a gyerekek baseball meccseitől a Keys-be tervezett családi nyaralásig. 

Lingert először egy Békeőr szerepére hallgatták meg. Mivel a Békeőr szerepét nem kapta meg, neki adták Katniss apukájának szerepét. 
- Nagyszerű karakter - mondta Linger. - Nagyon szerencsés vagyok, hogy megkaphattam.


Katniss édesapja csak néhány jelenetben jelenik meg Katniss hallucinációi során. Linger azt mondja, reméli, a karakter előkerül majd a többi filmben is. Linger azután olvasta az első kötetet, miután felajánlották neki a szerepet, és úgy nyilatkozott, hogy könnyen azonosult az Everdeen apuka szerepével:
- Szerintem én is elég védelmező, apa-típus vagyok, akinek fontos szerepe van gyerekei életében. - mondta.

Úgy fogalmaz, a film los angelesi premierjén való megjelenése szürreális élmény volt. 
- Földöntúli élmény volt - mondta. - Ez a legnagyobb film, amiben valaha is szerepeltem. Nagyon örülök, hogy egy ilyen projekt részese lehetek.


Jelenleg Wilmington tengerparti közösségében él New York államban, amely egy olyan állam, ahol hatalmas fellendülés volt megfigyelhető a szórakoztató iparban, mondja Linger. Az iskolai és azon kívüli tevékenységek miatt a Linger család nem tudta összehangolni, hogy megnézzék a filmet a moziban, de azt tervezik, hogy megnézik, ha megjelenik a DVD.

Persze a gyerekek barátai közül sokan látták a filmet. 
- Mind SMS-eztek, amikor ott voltak a moziban, hogy 'Épp most láttam az apukádat!' - meséli Linger 12 éves kislánya, Kayla.
Bátyja, a 13 éves Christopher, aki épp most olvassa az Éhezők Viadalát, azt mondja, 'apukája nagyon jó színész'. 
- Szeretem a filmeket, amikben szerepelt - tette még hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése