2012. július 11., szerda

5 érv amellett, hogy Philip Seymour Hoffman a megfelelő választás Plutarch szerepére

A MoviePilot összeszedte a Philip Seymour Hoffman mellett szóló érveit. Vigyázat, SPOILERES!

1. Philip Seymour Hoffman nagyszerű színész
Ez egy nagyon egyszerű ok, mégis van olyan fontos, mint a többi. Ez a fickó mellékszereplőként is képes magára vonni a figyelmet egy jelenetben, amit már biztos ti is tapasztalhattatok, ha láttátok őt a Majdnem híres és a Charlie Wilson háborúja kisebb szerepeiben.

2. Hoffman lénye melegséget áraszt
A Futótűz végén Panem igazán nagy bajban van - a regényben legalábbis. Az utolsó jelenet egyfajta "Birodalom visszavág" abban a tekintetben legalábbis, hogy mindegyik főszereplő képben van vagy súlyosan megsérült (érzelmileg és fizikailag is). Felmerül tömeggyilkosság is, úgyhogy a nézőnek valakibe kapaszkodnia kell. Philip Seymour Hoffman némi melegséget csempészhet ezekbe az utolsó pillanatokba, amikor le kell csillapítani a hisztérikusan őrjöngő Katniss-t.

3. A karakternek van egy remek jelenete Katniss-szel
Amikor Plutarch először megjelenik a regényben, még fogalmunk sincs róla, hogy ő a jó oldalon áll. Katniss-szel való első találkozása, az első közös jelenetük során erősen kétértelmű. Plutarch Katniss-szel táncol a Kapitóliumban, megpróbálja kimutatni szimpátiáját, ám ez nem sikerül neki (aminek az is oka, hogy Katniss nem veszi ezt észre). A film készítői jól tennék, ha ráerősítenének erre a bizonytalanságra, mivel ez adja a karakter rejtélyes sajátosságát.

4. Lehet, hogy látjuk Snow elnök társaságában is
Az Éhezők Viadala filmadaptációjában fő kiegészítésként Seneca Crane és Snow elnök közös jeleneteit láthatjuk.  Ez utóbbit egy legendás színész alakítja Donald Sutherland személyében, aki sokkal többet mutat a karakterből, mint a regényben megismert egydimenziós figura. Ha lenne közös jelenete a lázadó Plutarchnak és a finoman fenyegető Snow elnöknek, a színészet istenei valószínűleg örülni fognak, amikor  ez a két színész-isten mély hangja simogatja füleinket.

5. Plutarchnak komolyabb szerepe van a harmadik kötetben, a Kiválasztottban
Mivel a Lionsgate úgy döntött, hogy a harmadik kötetet, a Kiválasztottat két részre vágja, ez azt jelenti, hogy kétszer annyit kapunk Hoffmanból is. Mi pedig ne örülnénk ennek?
Forrás: Moviepilot

1 megjegyzés:

  1. Először megijedtem,hogy ő játsza Pltarchot,mert én nem így képzeltem el.(Persze,tudom,hogy a készítők senkinek sem tudnak egyszerre megfelelni)De kíváncsian várom,hogy hogyan teljesít.
    Sok sikert neki ;).

    VálaszTörlés