2012. június 28., csütörtök

Könyves álompasik párbaja

Kristina egy nagyon remek kezdeményezésre hívja fel a figyelmünket: 20 blog összefogott, és ki szeretnék deríteni, ki Magyarország olvasóinak kedvenc férfi karaktere. Ennek érdekében egy 6 fordulós versenyt hirdettek, amelyben bárki részt vehet. Az első forduló során, amely június 23-30-ig tart, bármelyik 10 kedvenc karaktereteket jelölhetitek, majd az ezek közül legtöbb szavazatot kapott 32 versenyző gyakorlatilag "egyenes kieséses" rendszerben küzd meg egymással, vagyis párbajozik a további, 3-5 napig tartó fordulókban.

A jelölésre viszonylag szigorú, ám ugyanakkor nagyon korrekt szabályok vonatkoznak: bárkit jelölhetsz, de egy karaktert sem jelölhetsz kétszer, és Te magad sem küldhetsz be kétszer jelölést, mert akkor az összes szavazatodat érvénytelenítik. A jelöléskor arra is ügyelni kell, hogy ne csak a karakter nevét, hanem annak a könyvnek a címét is fel kell írni a jelölőlistára, aki amelyből az illető karakter származik. 

A részletes szabályzatot és a jelölő-űrlapot az alábbi linken találjátok:

A fenti link kinn lesz az oldalsávban, és minden egyes új forduló alkalmával újra szólok, hogy aki szeretne szavazni, nehogy elfeledkezzen róla!
Ne feledjétek, az 1. forduló június 30-ig tart, vagyis ha szeretnétek, hogy Peeta, Finnick, Gale vagy bármelyik kedvenc férfi(!) karakteretek a bekerüljön a 32 közé, akkor jelöljetek. A helyzet nem reménytelen, mert elég sokan vagyunk, és még kicsit több, mint 48 óránk van a szavazásra! :)
Azt pedig már csak nagyon csöndben jegyzem meg, hogy természetesen nem csak Éhezők Viadala karaktereket jelölhettek, hanem bármely másik férfi karaktert is. Jó játékot mindenkinek! :)

12 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy írtál a párbajról! :)
    Ha kérdése lesz valakinek a játékról, szabályokról, nyugodtan írhattok nekem, válaszolok mindenkinek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örömmel tettem, sőt már szavaztam is. :)

      Azt az egyet ugyan nem értettem, hogyha valaki szavaz, miért kötelező neki 10 férfi karaktert is összeszednie, hiszen lehet, hogy valakinek csak kevesebb kedvence van. Mondjuk, ami engem illet - ha kicsit egyoldalúan bár ;), de - megoldottam a problémát :)
      Kíváncsian várom a TOP32 alakulását :)

      Törlés
    2. Oh, nekem is eltartott egy darabig de találtam 10 férfi karaktert. :D Ancsi miért érzem, h ez az egyoldalúság legalább 3 Twilight kararkert jelent? :D (de szólj, ha tévedtem :) )

      Törlés
    3. Öööö... egészen pontosan négyet :) De remélem, enyhítő körülmény, hogy Éhezők Viadalából is összejött négy :)

      Törlés
    4. Na, pedig amúgy szoktam ám olvasni, szóval lennének még ötleteim. Csak sok karakter olyan, hogy általában nem ismert. A maradék kettő is amúgy népszerű magyar írónő ismert karaktere, de olvasok sok olyat, ami nálam is csak jön-megy, és hiába szerettem meg a karaktert, mivel nem sorozat, lassan elfelejtődik. De sebaj, olykor újraolvasok könyveket, és éppoly újdonság hatása van, mint amikor először olvasom ;)

      Törlés
  2. Nekem nagyon nehéz volt az, hogy kiválasszam a CSAK 10-et. :D Nekem van legalább 30 kedvencem, lehet az is hibás, hogy már rengeteg könyvet olvastam. :)

    VálaszTörlés
  3. Én nem tudom, de alig bírtam 10-et összehozni :/ Végül sikerült, miután megerőltettem magam és eszembe jutott néhány egykönyves történet :))

    VálaszTörlés
  4. Hajjajjj, de nehéz ez :D Itt filóztam rajta délután, de ahogy osztok és szorzok, bőven több jön ki, mint tíz... úgyhogy inkább hagyjuk :D Nálam általános jelenség, hogy több mellékszereplő (pasi :) ) is nagyon-nagyon szimpatikussá tud válni (többször még jobban, mint a főszereplők :P), és sok van belőlük :D De lehet, hogy holnapra még álmodok valamit :D Minden esetre kíváncsi vagyok a verseny alakulására :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tessék erősíteni a kedvenceket legalább. :) Gondolom, van pár tuti tipp, a többit meg sorsold ki. Vagy bánom is én ;)
      Amúgy szerintem itt szó nem volt arról, hogy csak főszereplő lehet álompasi, bár tartok tőle, olyasvalaki lehet csak nyerő, akiről sokan is olvastak. Ami nem biztos, hogy egybeesik azzal, aki esetleg tényleg a legjobb, bár mint ilyen - nyilván szubjektív is a dolog.
      Viszont érdekel, mi lesz belőle (vagy csak agyamra ment a foci EB - aminek kicsit hasonló a rendszere ;) - és tényleg érdekes kezdeményezés.
      Szóval előre Emmett-ért Gale-ért és Peetáért. Minimum :D

      Törlés
    2. Nyugi! Megszületett a lista :D 3 Twi-boy és 3 HG-boy benne van és ez így korrekt :) A másik 4 pasi 3 könyvből jött össze :D
      (Mellesleg a foci EB-t nézem, de már nagyon régóta érdekel az ilyen nemzetközi torna, no meg nagyon tetszik a spanyolok játéka, és ezért holnapra Viva Espana :D)

      Törlés
  5. Örülök, én is szavaztam rájuk. :)

    VálaszTörlés