2012. június 1., péntek

Jacqueline Emerson - Glamocholic fotósorozat és interjú

Mint már írtam, Jackie Emersonról a Glamocholic készített fotósrozatot és beszélgettek is az Éhezők Viadalában a Rókaképű lányt alakító színésznővel:

Milyen érzés volt egy ilyen hatalmas világjelenség részesének lenni, mint az Éhezők Viadala?
Csodálatos volt. Az egyik legtehetségesebb rendezővel, Gary Ross-szal dolgozhattam, aki igazán sokat segített abban, hogy jobban beleélhessem magam a karakter helyébe. A stáb és a szereplőgárda hihetetlenül segítőkész volt, gondolok itt arra, hogy az elején izgultam amiatt, hogy ez az első film, amiben játszom, mégis mindenki arra törekedett, hogy megnyugodjak.


Gary Ross nem vállalta az Éhezők Viadala második részének rendezését. Mi erről a véleményed?
Teljesen meg vagyok döbbenve, olyan nagyszerű munkát végzett az első filmen. Én tényleg szerettem volna, ha visszatér a második részre, de abban is biztos vagyok, hogy bárkit is választ majd a stúdió, az legendásan jó lesz és remek munkát fog végezni.

Amikor leszerződtél a filmre, tudtad milyen hatalmas várakozás fogja övezni?
Fogalmam sem volt róla. Amikor tartottak egy sajtótájékoztatót a szereplőválogatással kapcsolatban, akkor már mindenki erről beszélt, de nekem fogalmam sem volt róla, hogy ilyen nagy lesz. Én nagyon óvatosan néztem a dolgok elébe, alig hiszem el, hogy ekkora sikert ért el.


Rajongója voltál a könyveknek már azelőtt is, mielőtt megkaptad a szerepet?
Hatalmas rajongója voltam a könyveknek, sőt ez volt a kötelező olvasmány is a sulinkban, úgyhogy mindenkinek el kellett olvasnia. Én már az elején megszállottja lettem és elolvastam az egész sorozatot.


Akkor az egész abból indult ki, hogy elolvastad a könyvet, mint a többi gimis, aztán beválogattak a szereplőgárdába, és mindez hatalmas szerepet játszik az életedben!
Pontosan. Ez az egész olyan szürreális, nem is akartam elhinni, hogy valóban megtörténik. 

Az Éhezők Viadala alapjaiban a versengésről szól. A versengés bármilyen értelemben megjelent a forgatáson?
Egyáltalán nem, épp az ellenkezője történt. Egy nyáron át olyanok voltunk, mint egy nagy család, és még mindig tarom a kapcsolatot a szereplőtársakkal. Épp az ellentéte volt annak, amiről a film szól. 

Úgy hírlik, szervezés alatt áll egy Éhezők Viadala rajongói találkozó körút. Részt fogsz venni benne?
Igen, ott leszek, nagyon izgatott is vagyok miatta! Ott leszek Chicago-ban, valószínűleg Angliában is, és talán még néhány helyen. Afrikába utazok a nyár közepén, így pár ilyen találkozón nem tudok majd  részt venni, de szerintem így is érdemes lesz elmenni rájuk. 


Mit csinálsz majd Afrikában? 
A családdal utazok majd oda, mivel a húgaim egy énekkar tagjai, amely ott fog turnézni. Nagyon tehetséges húgaim vannak.

Ha az Éhezők Viadala a valós életben is megrendezésre kerülne, szerinted képes lennél megnyerni?
Valószínűleg nem, mert nem lennék hajlandó gyilkolni, valószínűleg úgy halnék meg, hogy mérgező gyümölcsöt ennék vagy valami.

Van egyáltalán valami közös tulajdonságod a Rókaképű lánnyal?
Igen. Bizonyos értelemben én is ravasz lennék, mert valószínűleg sokat menekülnék, rejtőzködnék. Nem sok gyilkosságot írhatnának a számlámra.

Megváltozott az életed, mióta játsszák a mozik az Éhezők Viadalát?
Egyáltalán nem. A barátaim mindenben támogatnak, úgyhogy nagyon szerencsés vagyok, hogy ott vannak mellettem.

És így, hogy színészkedsz és zenélsz, milyen terveid vannak a jövőre nézve?
Van még pár folyamatban lévő munkám, amelyre hamarosan sor kerül, ezekről még nem szeretnék beszélni, de remélhetőleg hamarosan újra stúdióba vonulok, és még idén elkezdem a főiskolát is. Nagyon izgatottan várom mindezeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése