2012. június 10., vasárnap

Innen-onnan, 20.

Mai Innen-onnan rovatunk egyik főszereplője Donald Sutherland lesz, de több olyan emberről került elő aprócska hírecske, akiről már rég hallottunk, mint például Gary Ross vagy Amandla Stenberg.

Josh két tavaszi filmjének is felmerült a DVD-megjelenése, már csak épp az Éhezők Viadaláról nincs infó, de bízom benne, hogy lassan arra is fény derül. Mindenesetre a kintiek július 31-től megvehetik az április 13-án bemutatott Detention-t, június 5-e óta pedig az Utazás a rejtélyes szigetre c. filmet is megcsodálhatják otthonaikban is. Ez utóbbi filmet  június 27-én itthon is megvásárolhatjuk DVD-n és Blu-Rayen is. Némi extrákat is kapunk: bakiparádé és kimaradt jelenetek is láthatóak lesznek az itthoni lemezeken is. (Forrás)

  

Liam a héten azért került reflektorfénybe, mert eljegyezte barátnőjét Miley Cyrust. Ezen kívül pedig az Empire State c. filmjét forgatja, amelyről már korábban itt ejtettem pár szót.

Még több kép és részletek az eljegyzésről a Just Jared-ben



Donald Sutherland egyik következő filmjének, a Dawn Ridernek érkezett előzetese. A lebililicselő történet, amelynek főszerepében Donald Sutherland mellett Christian Slater és Jill Hennessy láthatóak, a bosszúról és szenvedélyről szólnak a Vadnyugaton. Amikor a vadnyugati hős, John Mason (Slater) apját álarcos banditák meggyilkolják, Mason elhatározza, hogy megkeresi apja gyilkosait. Küldetése során egyszercsak egy szerelmi háromszögben találja magát, miután beleszeret Alice-be, a határozott és gyönyörű nőbe, akiért azonban John legjobb barátja is rajong. Az időtlen John Wayne kalandokon alapuló Dawn Rider egy olyan lebilincselő történet, amely a kötelességről és a bátorságról szól az amerikai Vadnyugaton.
Bár Sutherland csak az 53. másodperctől látható, szerintem klassz az előzetes. És maga a történet is:



A Rutát alakító Amandla Stenberg egyre komolyabb kiscsajjá válik, ami ezeken a képeken is látható, ahogy csodaszép lila ruhácskájában Az Ubuntu Oktatási Alapítvány Gáláján jelent meg. 
Ennek oka alapvetően, hogy az Ubuntu Oktatási Alapítvány Dél-Afrikában próbálja segíteni a fiatalok tanulási, egészségmegőrzési lehetőségeit, és azért kérték meg Amandlát, hogy személyével támogassa programjukat, mert a neve zulu nyelven "erő"-t jelent. 

 Forrás és még több: Zimbio

Korábban már szó volt róla, hogy Gary Ross gyerekkönyve, novemberben fog megjelenni Bartholomew Biddle és a nagyon nagy szél címmel, most azonban a Publisher's Weekly újabb részletekkel szolgál a könyvvel kapcsolatban. Ebből megtudhatjuk, hogy a történet úgy pattant ki a fejéből, hogy egyik barátja mozifilmet készített, és megkérte Rosst, hogy alkosson neki egy olyan karaktert, amelyről akér egy esti mesében is olvashatnánk. Barátja kedvéért Ross írt pár fejezetet/versszakot a meséből, amely egy kisfiúról szól, aki annyira szeretett volna repülni, hogy egy éjszaka, amikor kicsapja a szél az ablakát, megragadja az ágyneműjét [és mintha az egyfajta siklóernyő volna] nekivág az éjszakának.
A később elkészült filmben felolvasnek egy részletet ebből a meséből, amelyet aztán a film rajongói meg akartak venni. Igen ám, de ez a könyv (amiből a filmben felolvassák a mesét) igazából nem is létezett, és még csak elképzelései sem voltak Garynek a történet egészéről, egészen addig, amíg el nem kezdte forgatni a Cincin lovagot. Ross akkor a Candlewick kiadó egyik szerkesztőjével, Karen Lotz-cal, aki mondta neki, hogy szeretné kiadni azt a mesét. Így történt, hogy Gary Ross megírta az egész történetet, amely egy 96 oldalas könyv lett, versszakokra tagolva. A könyv 2012. november 13-án jelenik meg odakinn, de a címlapját és az első oldalát mi is megnézhetjük:


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése