2012. június 29., péntek

Elizabeth Banks az Éhezők viadaláról és Effie karakteréről

Elzabeth Banks-nek elég sok projektje fut párhuzamosan, emiatt (és mert mától látható kinn a Hétköznapi emberek c. filmje) olvasható vele rengeteg interjú is. Ezúttal a Yahoo-val beszélgetett, az internetes magazin pedig ebből készített egy összefoglalót. Én pedig csak az ide vonatkozó két rövidke bekezdést fordítom.

Az Éhezők Viadaláról:
Nagyon gyorsan kiolvastam a könyveket, és nagyon hálás vagyok Suzanne Collins-nak, hogy megteremtette Katniss Everdeen-t. Neki nincs oka bocsánatkérésre. Indítékai nagyon egyértelműek, egyszerűek és nagyon hősiesek.


Effie Trinket-ről:
A karakteremet, Effie-t elnoymják, és ő tisztában van ezzel. Néhányan úgy tekintenek rá, mint komikusra, holott Effie pontosan tudja, mi folyik itt. Azok az ostobaságok, amiket mond, valódi érzései elfedését szolgálják. A 12. körzetbe osztották be, amelyik mindig veszít. Ezeket a gyerekeket a halálba küldi. Minden nagy társadalmi csatában vannak emberek a rossz oldalon is - ők azok, akik rajongtak Hitlerért, vagy akik rabszolgát tartottak. Effie a rossz oldalon áll az Éhezők Viadalában, de lassacskán rájön erre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése