2012. június 15., péntek

A britek DVD-je szeptember 3-án jelenik meg

Ez még mindig nem az a hír, amit várunk, viszont úgy tűnik, DVD-fronton is beindult a mozgolódás, és egyre nagyobb esélyét érzem, hogy lassan napvilágra kerüljön, mely cég is forgalmazza majd az Éhezők Viadala DVD-t Magyarországon és hogy milyen extrákat kapunk majd!

Egyelőre azonban be kell érnünk a britek DVD infójával, akik ma tudták meg, hogy DVD-jük szeptember 3-án jelenik meg (ami amúgy mindjárt itt van, hiszen a ma ránktörő nyári szünet mindig olyan gyorsan telik, nem?? :)


A film 2 lemezes DVD és Blu-Ray verzióban, TVOD verzióban (ha jól értem, ez ilyen fizetős netről letöltős verzió) is elérhető lesz, de lesz itt is 3 lemezes exkluzív változat is.
- Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy idén ősszel az Éhezők Viadala élményét a nagy-britanniai otthonokba  is eljuttathatjuk. - mondta Nicola Pearcey, a Home Entertainment and New Media ügyvezető igazgatója. - A Lionsgate történetének messze ez a legnagyobb kaliberű DVD-megjelenése és hogy a film mozis sikerét megismételjük, otthoni szórakoztató csomagunk kiadása alkalmából magas színvonalú digitális integrált médiaanyagokat jelentetünk meg az elkövetkező hetekben. 
- Különösen izgatottak vagyunk amiatt, hogy a Blu-Rayen a film 15-ös korhatárnak megfelelően vágott verzióját is megjelentethetjük, amelyet Nagy-Britanniában korábban még nem láthattak.

Érdekesség, hogy a brit mozinézők nem az eredeti változatát látták a filmnek, hanem egy '12-es karikás' verziót, ami azt jelentette, hogy néhány jelenetet kivágtak vagy legalábbis visszább vettek azok erőszakosságából (lájtosítottak rajta, na :). Azt mondja a cikk: "Nagy-Britanniában a vért digitálisan eltávolították a filmből, a film elején lévő, korábbi Viadalokból összállított válogatásból pedig szintén kivágták azokat a jeleneteket, amikor [a küzdő felek] kővel verték be egymás fejét. Azt a jelenetet, amely során Cato lefejez valakit, szintén kivágták." [Jesszasz, mit láttak akkor ezek a szerencsétlen britek??] Mivel a Blu-Ray már a 15 éves korosztály számára készül, így valószínűleg a brit nézők is láthatják végre az igazi filmet.



A két lemezes DVD/Blu-Ray extrái az USA kiadásával egyeznek, amelyről ITT találjátok a részleteket, azzal a kiegészítéssel, hogy a Marketing archívumban a korábbi előzeteseket, TV-Spotokat láthatjuk majd viszont.
A britek három lemezes verziója nem tűnik olyan izginek, mint az USA Deluxe Verziója, itt ugyanis ezen a lemezen Panem lakóinak stílusáról és a Kapitóliumi divatról tudhatnak meg részleteket a brit nézők. 

Forrás: DigitalSpy, Hypeable

2 megjegyzés:

  1. Jesszus, kivágtak belőle részeket? Én nem is tudom mit csináltam volna:O Örülök h nálunk nincs ilyen.

    VálaszTörlés
  2. Hát, én nagyon úgy értelmezem, hogy közel sem azt látták, amit mi, hanem egy lebutított/lájtosított verziót. :/ Legalábbis a forgalmazó nagyon odavan, hogy soha korábban nem látott jeleneteket láthatnak majd a britek...

    VálaszTörlés