2012. május 3., csütörtök

Immáron hivatalos: A Futótűz rendzője Francis Lawrence


Santa Monica, 2012. május 3. - A LIONSGATE bejelenti, hogy a mai napon hivatalosan is megkötötte a megállapodást Francis Lawrence-szel, akit a Futótűz rendezésével bíz meg, amely Az éhezők viadala sorozat második kötetén alapszik, és amely könyvet csak az Egyesült Államokban 36 millió példányban adtak el.

Lawrence olyan kivételes rendezői tapasztalatokkal rendelkezik, amelyek a karaktervezérelt dráma és a Futótűzben előforduló rengeteg akció cselekményének kezelésére egyaránt egyedülállóan alkalmassá teszik, hiszen a nevéhez olyan filmek rendezése fűződik, mint a Legenda vagyok, a Constantin - a démonvadász, és a Vizet az elefántnak!

- A Lionsgate, a szereplőgárda és a film gyártói mindannyian izgatottan várják, hogy Francis Lawrence elfoglalja helyét a Futótűz rendezői székében. Suzanne zseniális regénye a felkelés kibontakozásáról, Katniss érzelmekben gazdag útjáról szól, amely elvezet oda, amikor Katniss a Kiválasztottban a felkelés arcává válik, és mi mindannyian úgy gondoljuk, hogy Francis tökéletesen alkalmas arra, hogy életre keltse a regényt. - nyilatkozta Erik Feig a Lionsgate produkciós vezetője.

- Ezen zseniális trilógia képernyőre vitelének legelső pillnatától kezdve azt tartjuk legfontosabb célkitűzésünknek, hogy szívvel-lélekkel hűek maradjunk Suzanne Collins erőt sugárzó történetéhez. Mióta legelőször beszéltem Francis-szel tudom, remekül együtt fog tudni működni Suzanne-nal és velem is. A Futótűz iránti szenvedélye és [a filmmel kapcsolatos] remek elképzelései tökéletes rendezőjévé teszik a Futótűznek. Tudom, hogy nagyszerű együttműködésnek nézünk elébe, és alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát. - lelkesedett Ninca Jacobson producer is.

Francis Lawrence így nyilatkozott:
- Igazi megtiszteltetés és kiváltság Suzanne Collins népszerű trilógiájának második fejezetét szélesvászonra adaptálni. Megszerettem a karakatereit, az általa teremtett világot és történetet, és ebben a fejezetben minden egyes dolgot izgalmas, érzelmes és meglepő módon tár elénk. Alig várom, hogy belevethessem magam a munkába és életre kelthessem ezt a fejezetet, különösen, hogy ilyen kiváló szereplőgárdával és stábbal dolgozhatom együtt.

Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson és Liam Hemsworth visszatér Katniss, Peeta és Gale szerepében, Lenny Kravitz-cel, Elizabeth Banks-szel, Stanley Tucci-val, Donald Sutherlanddel, Toby Jones-szal és Woody Harrelsonnal egyetemben, akiket szintén újra láthatunk majd a filmben. A film produceri munkáit a Jacobson’s Color Force végzi, Jon Kilik producer közreműködésével. A film forgatása a tervek szerint idén ősszel kezdődik, a kész film pedig várhatóan 2013. november 22-től látható majd a mozikban.

Eddig a nyilatkozat, most pedig következzen Francis Lawrence rajongóknak szánt rövid üzenete, amelyet a film(sorozat) Facebook oldalán tett(ek) közzé:

Helló, Éhezők Viadala rajongótársam!
Szeretném, ha mindannyian tudnátok, milyen hihetetlenül izgatott vagyok, és milyen hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy részese lehetek Az Éhezők Viadalának. Minden munkám, amelyet majd végül a filmnek szentelek, értetek teszem, rajongókért. Kérlek írd meg egy hozzászólásban és tudasd velem, mi az, amit legjobban szeretnél látni a ebben az adaptációban, mivel legfőbb célunk hogy valami igazán könyvű és különleges filmet készítsünk! - Francis Lawrence

Nos, a fenti linken szerintem írhattok, és bár itt nem olvassa Francis Lawrence, de itt is megoszthatjátok, mi az, amit szerintetek vétek lenne kihagyni a készülő filmből.
És bár persze a sajtóközlemény picit szirupos az én lelkemnek, de nyilván a közvélemény megnyugtatása a célja, Francis szavai azonban őszintének tűnnek. Ha ugyanilyen energiát fektet majd abba, hogy jó filmet készítsen, mint abba, hogy megnyerjen minket, akkor nyert ügyünk van.
"HOPE!"

7 megjegyzés:

  1. Na végre, hivatalos lett a hír. Amúgy Francis a nyilatkozata alapján szimpatikusnak tűnik. Az pedig végképp elnyerte a tetszésem, hogy kikéri a rajongók véleményét és úgy látom tényleg lelkes. Nagyon várom hogy mit hoz össze:)

    VálaszTörlés
  2. Jaj arra nem válaszoltam, hogy minek kell benne lennie a filmnek. A legszívesebben azt mondanám, hogy mindennek és Finnick:D De ha lerövidítem a listát, remélem a végét nagyon ütősre fogják csinálni, mint ahogy a könyvben is volt. Nem tudok kiemelni kifejezetten részt, de lehet csak azért mert fáradt vagyok.

    VálaszTörlés
  3. Mi az ami feltétlenül legyen a filmben (SPOILER):
    - Finnick (egyetértek barbyca94)
    - a küzdőtér hű kialakítása (óra mutató járásának megfelelő események)
    - Cinna "kiiktatása"
    - Katniss és Peeta párbeszéde és csókja a parton (gyöngy, nyaklánc)

    Az az igazság, hogy ez a regénytrilógia maximálisan "filmbarát". Iszonyatosan látványos elemeket tartalmaz, amit a filmkészítők csak még inkább fokozni tudnak.
    Alig várom már ezt a filmet!

    VálaszTörlés
  4. Na, végre ez jó hír! Így elsőre szimpatikus. Ennek örömére meg is nézem a közeljövőben a Legenda vagyok c. filmet, mivel a WFE már nyáron megvolt (amivel, nagyon is meg vagyok elégedve) és a Constantinból is dereng valami.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. UPDATE: megnéztem a filmet. Pár mondatot írnék is róla. Ami megfogott és végig előtte tartott az a hangulata. Stílusát tekintve posztapokaliptikus, ilyen téren tehát van tapasztala Lawrencenek. Ami nagyon gyenge pontja a filmnek a CGI. A zombik és zombikutyák nagyon nem nyerték el a tetszésemet, sőt. Viszont csak részben gáz a CGI, mert pl. a pusztítás utáni NY ábrázolása nagyon bejött. És az is elnyerte a tetszésemet, hogy a sok kis elejtett infóból és Will Smith játékából összerakjuk a sztorit, és hogy van a filmnek modanivalója is. Összességében tehát, voltak apróbb hibák, de ezt leszámítva jó kis film volt.

      Törlés
    2. Ugyanezt éreztem én is a film megnézése után, hogy jó a film de azok a zombik.... valójában utálom az ilyen horrorisztikus filmeket, tesóm vett rá, hogy nézzem meg, de ezeken a zombikon röhögtem:D Mindenesetre már kétszer megnéztem a filmet.

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés