2012. május 23., szerda

Éhezők Viadala DVD és Blu-Ray megjelenése az USÁ-ban!

Az Entertanment Weekly bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államokban 2012. augusztus 18-ától megvásárolhatók a két lemezes Blu-Ray és DVD lemezek. Nagyon remek borítóképeket is kaptunk hozzájuk, ők azok:


A Lionsgate ennek is hatalmas reklámkampányt szentel, amely május 25-én, pénteken kezdődik, amikortól ugyanis előrendelhetőek lesznek a Blu-Ray és DVD változatok. 
Ebben nyújt segítséget az Entertainment Weekly, amelynek oldalán egy exkluzív, a DVD és Blu-Ray megjelenést reklámozó új trailer is napvilágot látott, amelyet [egyelőre legalábbis] nem tudok levarázsolni vagy beágyazni [de rajta vagyok az ügyön, és ha tudom, beágyazom ide is, érdemes. YT-on _még_ nincs fenn].

A két lemezes verzión TÖBB, MINT 3 órányi korábban be nem mutatott anyagot láthatunk, amelyek a film készítését mutatják be, interjúkat láthatunk a szereplőkkel és a stábtagokkal, és részleteket azokból a részekből, amelyek a filmben eltértek a könyvtől - mint például bemutatják Snow elnök karakterét (amelyet Donald Sutherland alakít a filmben) és többet megtudhatunk a Fő Játékmester, Seneca Crane (Wes Bentley) szerepéről is. Egy 8 részes dokumentumfilmben, amelynek címe: The World is Watching: Making of The Hunger Games [magyarul valami olyasmi, hogy: A világ csak erre figyel: Így készült Az éhezők viadala] kulisszák mögötti anyagokat láthatunk a film készítéséről. Az extrák között láthatjuk majd az Aratásnapi Ünnepségen levetített propaganda filmet is a teljes hosszában.

Az, hogy a DVD-t és a Blu-Rayt éjfélkor dobják piacra, a Lionsgate azt reméli, ugyanolyan izgatottságot okoz majd, mint a film bemutatásának márciusi éjféli premierje.
- Az év mozis eseménye készen áll arra, hogy az év eseményévé váljon az otthoni szórakoztatásban is, és az éjféli megjelenés és azáltal, hogy mindenféle eseményeket szerveznek majd a kiskereskedelmi egységek, azt reméljük, ugyanakkora várakozás előzi majd meg ezt, ami a film mozis megjelenését is megelőzte. - nyilatkozta Ron Schwartz, a Lionsgate Ügyvezető Alelnöke és Általános Igazgatója. 

Lényeg, hogy ez az USA-beli DVD, de remélem, ennek többségét mi is megkapjuk majd. Hamarosan újra utánanyomozok a magyar kiadásnak is. Egyelőre az biztos még, hogy a németeknél augusztus 30-án jelenik meg a film. 

10 megjegyzés:

  1. jujj de jó ! már nagyon várom, kár hogy olyan sokat kell rá várni :) igaz ha egy hetet kéne várni szerintem nekünk az is sok lenne :D

    VálaszTörlés
  2. Kíváncsi vagyok ezekre a plusz dolgokra. Általában nem szoktam megvenni a filmek DVD-jét, de most szerintem kivételt teszek. És Ancsi nyugi, attól mert nem írnak véleményt, biztos sokan olvassák a cikket:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól van na, csak ez AZ a hír volt, amire én két hónapja minden nap várok, és azt gondoltam, lesz öröm meg boldogság, mire visszaérek, erre semmi lelkesedés :) Persze nem kötelező, csak furcsa volt :)

      Törlés
  3. Miért van még csak az USA-ban? :D Jajj, annyira várom már! :)

    VálaszTörlés
  4. De jóóóóóóóóó :D (de basszus, amikor elsőnek ránéztem, azt hittem már itthon :D) Remélem nem fog (sokat) csúszni itthon sem a megjelenés :) Az extrák jók így elsőre :)
    Már csak a casting híreknek kell befutnia és akkor titta öröm bódottá lesz :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De basszus, itthonról SEMMI, de semmi infó. Amikor beütöm a Gugliba, hogy "Éhezők viadala", meg DVD, egyedül az én oldalamat adja ki, ezen pedig biztos nincs, ha valamiben, hát ebben biztos vagyok.
      A casting hírek végülis ráérnek, de az, hogy 2 hónapig semmi hírne legyen a DVD-ről, nekem furcsa volt. Az Alkonyatnál sztem 2 héttel film megjelenés után már mindig volt valami hír...

      Törlés
  5. Na itt vagyok én is örömködni :) Ha Usa augusztus akkor nálunk kb. mennyi időre lehet számítani, hogy megjelenjen? Biztos van valami tendencia a DVD megjelenésekkel kapcsolatban, vagy nincs?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alkonyat esetében kb 2-3 hetes csúszások rémlenek. Én szeptemberre számítok, de soha nem hagy el a REMÉNY :)

      Törlés
  6. de ugye a dvd magyar szinkronos lesz.?? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyilván.
      Illetve szerintem szinkronosan és feliratosan is lehet majd nézni valószínűleg. Ha lesznek részletek, hozom!

      Törlés