2012. május 9., szerda

Alexander Ludwig interjú

A héten (május 7-én) ünnepelte 20. születésnapját a filmben Cato-t alakító fiatal színész, ennek apropójából  hozok egy még március végén félretett interjút!

Amikor Alexander Ludwig a helyi média kérdéseire válaszol a belvárosi Vancouver Hotelben, már csak két napra vagyunk az Éhezők Viadala óriási, 155 millió dollár bevételt hozó nyitó hétvégéje előtt. Ezzel együtt senki nem lenne olyan ostoba, hogy "vihar előtti csendként" jellemezze a helyzetet.

Előző nap tinédzser rajongók hada 12 órán keresztül állt sorba a Chapters könyvesboltja előtt, hogy megszerezze a fiú autogramját. A mai reggelen egy másik, lányokból álló tömegen kellett átverekednie magát, hogy bejuthasson egy rádióban való megjelenésére.
- Én nem várnék többet öt percnél magamra. - ámuldozik a West Vancouveri 19 [azaz immáron 20] éves srác. - Nem is igazán értem, mi történik.

Természetesen ami történik az az, hogy Ludwig megszerzett egy hőn áhított szerepet Suzanne Collins népszerű ifjúsági regényének nagy izgalommal várt filmadaptációjában. A disztópikus jövőben játszódó történet egy olyan TV-s valóságshowról szól, amelyben 24 tinédzser harcol életre-halálra, amíg csak egy marad életben. (Azáltal, hogy a versenyzőknek a nézők kegyeit kell keresniük, és hogy mindenféle háttértörténetet találnak ki vagy egy-egy mellékszál szól róluk nagyon hasonlóak a ma jellemző valóságshowk-hoz.)


A történet középpontjában az igaz szívű Katniss Everdeen áll, akinek le kell győznie a legkegyetlenebb versenyzőket is, mint amilyen Ludwig Catoja.

Mivel Alexander korábban már olyan kisebb filmekben kapott főszerepeket, mint az Ébredő sötétség és a Boszorkány-hegy, az Éhezők viadala újfajta kihívás elé állította: olyan karakter bőrébe kellett bújnia, aki nincs hosszú párbeszédekkel megáldva.

- Nagyrészt azzal foglalkoztunk, hogy létrehoztuk a háttértörténetet. Suzanne, Gary Ross (rendező) és én leültünk, és a karakterről beszélgettünk. Szerencsére Suzanne remek író, így már ezt a részt is kidolgozta a regényben. - emlékszik vissza Alexander a folyamatra.
- Az izgalmasabb az volt, amikor megpróbáltunk kiállni amellett, amit Cato csinál. Ha az ember színészként egy ilyen szerepet alakít, akkor teljes meggyőződéssel hinnie kell abban, hogy mindaz, amit a karakter tesz, azt megfelelő céllal teszi. Akkor pedig az embernek meg kell találni az okait annak, hogy ez miért van rendjén. Ez nagyon sötét és intenzív dolog egy színész számára, ugyanakkor nagyon élménygazdag is.

- Amiatt az utolsó jelenet miatt vállaltam el az egész szerepet. Akkor, ha csak egy pillanatra is, de meglátjuk az emberség csíráját Catoban. - mondja. - És akkor a legutolsó pillanatban az ember már-már szimpatikusnak találja. Még akkor is, ha mindaz, amit tesz, borzasztó és megbocsáthatatlan, valamennyire mégis kiderül, honnan is jött.


Miután leérettségizett a Collingwood iskolában, Ludwig most színház szakra jár a Dél-Kaliforniai Egyetemre.
Azt mondja, a forgatás során csak még jobban elmélyítette tudását.
- Egyik kedvenc jelenetem az volt, amikor Stanley Tuccival együtt dolgozhattam (Tucci alakítja, a színpompás közönség kedvenc műsorvezetőt, Caesar Flickermant) - árulja el Ludwig. - Rengeteget tanultam tőle csupán azalatt az öt perc alatt is, míg beszélgettünk. Amikor megismerkedtünk, azonnal elkezdtem fejben jegyzetelni. 'Emlékezz mindenre, amit Tucci mond'.


Míg Ludwig bevallja, hogy olykor zavarba jött Tucci és Lenny Kravitz jelenlétében, néhány fiatalabb szereplőtársával, mint például Josh Hutcherson is, azonnal rivalizálásba kezdtek.
- Állandóan vetélkedtünk, amint edzésről volt szól. Nagyon jó buli volt, de én teljes szívemből versengő típus vagyok. Ez az egyetlen dolog, amiben hasonlítok a karakteremre.


Azt is megtudjuk, hogy a srác jól bánik a metaforákkal is, amikor így vélekedik: - Szeretek úgy gondolni a karrieremre, mintha az egy olyan Aréna lenne, amelybe Cato belekényszerül. Szeretnék legyőzni mindenkit, és remélni, hogy én leszek a legjobb." - majd nevetve hozzáteszi: - És persze remélem, nem fogok meghalni.

1 megjegyzés:

  1. Bírom ezt a srácot. Remélem nem fog eltűnni a süllyesztőbe.

    VálaszTörlés