2012. április 22., vasárnap

Visszaszámlálás: 19 hónap a Futótűz bemutatójáig!

Amint azt a címben is láthatjátok, 19 hónap választ el minket a Futótűz megjelenéséig, és épp ma egy hónapja mutatták be az Éhezők Viadala filmváltozatát a mozikban. Azt találtam ki, hogy minden hónap 22-én tartok egy egyhónapos visszatekintést vagy előretekintést - attól függően, épp mi aktuális.
Ha úgy vesszük, tegnap már hoztam egy cikket, amely az Éhezők Viadala mozis sikerét boncolgatja, ma viszont előre tekintenék és a Futótűzzel foglalkoznék! 

Mint azt már több helyről hallhattuk, olvashattuk, a Lionsgate Francis Lawrence-nek ajánlotta fel a lehetőséget, hogy megrendezze a Futótűzt. Bár még megállapodás, aláírás nem történt, a kinti sajtó máris azt feszegeti, jó lesz-e és hogy milyen érvek szólnak az úriember mellett. Már megjelentek az első rajongói reakciók és a cikk végén majd Josh Hutcherson első véleményét is olvashatjátok!


Francis Lawrence 1971-es születésű és olyan filmek rendezése fűződik a nevéhez, mint a 2005-ös Constantin - A démonvadász, a 2007-ben megjelent Legenda vagyok és a tavalyi Vizet az elefántnak!, ezen kívül TV-sorozatok és videoklipek forgatása fűződik a nevéhez. Videoklipet a Green Daynek, Jennifer Lopeznek és Britney Spearsnek is forgatott. Ami [szigorúan szerintem] nem jó ómen, hogy az IMDB-s adatlapja szerint Lawrence épp egy filmforgatás közepette van, bár kinti cikkek szerint épp ráér, de ez majd kiderül, nem hátráltatja-e a Futótűz előkészületi munkálatait. 

A bejegyzést hamarosan folytatom az elmúlt napokban megjelent okfejtésekkel, érvelésekkel, ám addig is leírhatjátok, Ti mit gondoltok.
Részemről a Vizet az elefántnak című filmjét láttam, és nekem nem volt vele problémám. Hitelesek voltak a szereplők, jók voltak a beállítások, megoldások, talán csak a zenét éreztem kevésnek noha az előzetesek zenéje meg nagyon megfogott. Mondjuk a választástól nem mondom, hogy el vagyok ájulva, véleményem szerint sikerült egy olcsó de középszerű rendezőt választani, viszont kész vagyok rá, hogy Lawrence meggyőzzön arról nagyon szeretné megcsinálni a filmet, tettrekész és lelkes, ötletgazdag és állja a rajongói kritikákat. De még inkább arról győzzön meg, hogy alázatos és mindent megtesz, hogy jó filmet, méltó folytatást kapjunk.

8 megjegyzés:

  1. Jé, tényleg egy hónapja mentem el a moziba, hogy megnézzem a filmet. Hm... Nekem kb egy évnek tűnik, de tényleg:D
    Francis Lawrence-ről túl sokat nem tudok véleményezni, egyedül a Legenda vagyok-ot láttam tőle. A film jól meg lett csinálva, bár nekem azok a zombi izék egyáltalán nem tetszettek. Csakis ezért nem vagyok úgy oda a filmért. A Vizet az elefántnak-ot azóta tervezem megnézni, hogy kiderült, neki ajánlották fel a rendezést:D Amint lesz időm, biztosan megnézem.
    Várom a cikk folytatását;)

    VálaszTörlés
  2. Nekem tetszett Lawrence említett 2 filmje. Arra leszek kíváncsi, mennyiben lesz hű a Futótűz című könyvhöz. Gary Ross-nak sikerült remélem Francis Lawrencenek is fog. Kíváncsi várom, mit hoz ki a filmből mennyire tudja jól megoldani majd. :)

    VálaszTörlés
  3. Én is csak a Vizet az Elefántnak c. filmet láttam, és nagyon tetszett. Mondjuk eleve Rob miatt néztem meg :)
    A scoreból nekem sem rémlik semmi. És tudod mi a poén, Ancsi? Utánanéztem és ennek a filmnek JNH szerezte a zenéjét. Nagyon gyenge lett a WFE zenéje. Viszont a THG-nak meg egy nagyon meghatározó zenét komponált.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wow, ezt nem néztem meg. Ha viszont Lawrence már dolgozott JNH-val, akkor az legalább jó ómen!! Köszi az infót!! :)

      Törlés
  4. Akkor valószínüleg a ma esti programom az lesz, hogy megnézem az egyik filmjét, mert hogy egyiket sem láttam, így nem is tudok róla véleményt mondani. Ti melyiket ajánljátok?
    Kicsit félek, hogy sikerül-e majd egy hasonlóan szinvonalas filmet készítenie, mint Rossnak, de nagyon reménykedem benne.Ahogy te is írtad Ancsi,ez a történet, a regények, az első film megérdemelnek egy hozzájuk méltó folytatást!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha rám hallgatsz a Vizet az eleféntnak!-ot nézed meg :) (ha hozzáférsz) Feltéve, ha kedveled annyira Pattinsont, vagy legalábbis nem zavar, hogy ő a főszereplője. Mondjuk én a Legenda vagyok-ot nem láttam, de nekem nem is stílusom a zombis-filmek világa. Akárhogy is döntesz, jó szórakozást!

      Törlés
  5. Én a Legenda vagyok című filmet (végülis ez is egy sci-fi) láttam tőle, elég jó volt. Most próbálok visszaemlékezni a filmre rendezői szemszögből, szerintem jól megcsinálta. A zombikért én sem voltam oda, moziba nem is néztem meg, de kis képernyőn ezért elmegy :)

    VálaszTörlés
  6. Akkor azt hiszem mindkettőt megnézem...Pattinsonnal nincs semmi problémám, de nem is vagyok oda érte(bezzeg régen:D)
    Viszont tegnap sajnos idő hiányában elmaradt a filmnézés, talán majd sikerül valamikor megnéznem őket. köszi az infókat!:)

    VálaszTörlés