2012. április 18., szerda

Újabb nevek a rendezői szék felé vezető sorban

A napokban közzétett lista újabb két névvel bővült, amelyek igazából azért érdekesek, mert ugyanabból a forrásból származik a nevük, amely először meglebegtette Gary Ross távozását is. Az Origó cikke így fogalmaz:

"Azóta a Lionsgate már közzétette, hogy leginkább David Cronenberget, Alfonso Cuarónt, vagy Alejandro González Inárritut szeretné szerződtetni a produkcióhoz, ám a Playlist blog információi szerint most újabb két névvel bővült a lehetséges rendezők listája.
Az új felállás szerint az idén hat Oscar-díjra jelölt sportdráma, a Pénzcsináló rendezője, Bennett Miller, illetve a Legenda vagyok és a Vizet az elefántnak című filmek alkotója, Francis Lawrence a legesélyesebb a nagysikerű könyvtrilógia második részének rendezésére."
Forrás: Origó

Ami azt illeti, azért az vicces egybeesés, hogy a fent felsorolt 5 komolyan vehető rendezőből kettő már dolgozott Robert Pattinsonnal: David Cronenberg Cosmopolis című filmje május 31-étől látható a magyar mozikban is, Francis Lawrence pedig a Vizet az elefántnak! című - hozzánk végül csak DVD-n eljutott - romantikus drámájának forgatása során dolgozott a fiatal színésszel. Nem, mintha azt gondolnám, hogy Robnak bármi köze lehet a Futótűzhöz, de ilyenkor nem tud nem eszembe jutni a Hitler-megtudta videó egy-két ideillő sora :)))

Szóval szerintem célegyenesben vagyunk, nem lennék meglepve, ha napokon belül jönne a bejelentés. Amúgy a fenti cikkben az is olvasható, hogy Millernek rég várt filmje forgatását kellene elhalasztani, és bevallom, kicsit aggódnék is, ha egy 3-filmes rendezői tapasztalattal rendelkező rendező kezébe adnák a filmet (bár nyilván a hat Oscar-jelölés sem lehet véletlen). Lawrence ráér állítólag, akár azonnal bele tudná vetni magát az előkészületekbe. Részemről izgatottan várom a döntést!

2 megjegyzés:

  1. Nem feltétlen kell elítélni egy olyan rendezőt, akinek eddigi munkásságában csak 3 film szerepel. Van olyan, aki már az első filmjével bizonyította a tehetségét! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Don! Nem ítélem/ném el, csak aggódnék, hogy van-e elég gyakorlata egy ilyen kaliberű filmhez. De aztán utánanéztem Gary Rossnak is csak a folyton emlegetett Pleasentville, meg Vágta volt meg _rendezőként_ bár tény, hogy íróként, forgatókönyvíróként, producerként komolyabb filmes múltja is van.

      Egyébiránt pedig meg lehet engem győzni is. :) Ahogy pl. Jennifer Lawrence is meggyőzött arról, hogy jó Katniss lehet. Tán csak az elején éreztem túl idősnek, amikor csitítgatja Primet a rémálom után, azokkívül kb elhittem neki, hogy 16 éves. Na azt, hogy éhezik, azt nem, de azt még Rutáról sem sikerült elhitetni velünk...

      Törlés