2012. április 8., vasárnap

Néhány mellékszereplő a filmmel kapcsolatban...

A kinti rajongói oldalakon sok-sok olyan interjút is találni, amelyek a filmben kisebb szerepeket alakító színészekkel készültek, de mivel sokszor arra is nehezen van időm, hogy egy-egy főszereplő hosszabb interjúját lefordítsam, most úgy döntöttem, kiválogatok néhány érdekesebb részletet a legutóbbiakból, és hozok egy válogatást! Remélem, szívesen olvassátok!

Tara Mackenről, a 4. körzet lány Kiválasztottját alakító színésznőről korábban már olvashattatok, most a Celebritycafe készített vele újabb interjút, ebből válogatok.

Milyen érzés volt egy ilyen filmben játszani, amely olyan sokszínű szereplőgárdával forgatott, amelynek tagjai között egészen kezdők és már befutott legendás színészek is játszottak?
Eredetileg tartottam attól egy kicsit, hogy a filmben nagy sztárok is lesznek és sok-sok kezdő színész. De ismertem néhány stábtagot korábbról. Úgyhogy jó volt az a tudat, hogy legalább pár ismerőssel együtt dolgozhatok a filmben. De nem volt semmiféle hierarchia az alapján, hogy ki mennyire volt vagy nem volt híres. Nagyon barátságos közeg alakult ki. Mindannyian azért voltunk ott, hogy leforgassunk egy filmet, és pontosan ezt is tettük. Jó buli volt.

Hogyan készültél fel a szerepre?
Mivel kaszkadőrködöm, megvannak a saját napi edzéseim. A forgatás előtt a stábtagok kemény edzéseken vettek részt, hogy fizikailag felkészüljenek a szerepeikre. Szokatlan edzésfajtákat csináltunk, mint kötélmászási gyakorlatokat, egy hatalmas traktorkereket gurítottunk keresztül egy raktáron, különböző dolgokon ugráltunk át, verekedtünk és hasonlók.

Tudom, hogy Az Éhezők Viadala fiatalabb közönségnek szól, mégis mit gondolsz, a felnőtteknek is tetszeni fog a film?
Szerintem igen. De erre amúgy én is kíváncsi voltam. Azon filóztam, hogy 'ez vajon egy olyan film, ami csak egy korosztály tetszését nyerheti el? Vagy mindenki számára lehet benne valami, ami bejön?' Amikor azonban megnéztem a filmet, rájöttem, hogy nem csak a gyerekekhez, hanem mindenkihez közel állhat, a történet tisztasága és a tehetséges szereplőgárda miatt.

Az ugrás után az Avox lányt alakító Amber Chamey-ről és az Octaviát alakítót Brooke Bundy-ról olvashattok.


Az Avox lánynak fontos szerepe van a könyvben, ám a filmben csak egyszer-egyszer tűnik fel, mégis külön szereplőt választottak, aki eljátszotta. Amber Chaneynek hívják a színésznőt, aki Lavinia nevű Avox lányt alakítja, vele a TheHubNow újságírója beszélgetett:

Mesélj nekünk arról, hogyan szerezted meg az Avox-lány szerepét.
Épp a 'Circle Mirror Transformation' című darabban játszottam, amelyben Teresa szerepét alakítottam. Aztán felhívott az ügynököm, hogy menjek el ennek a filmnek a meghallgatására (de nem mondta, melyik filmről van szó, hanem egy kódnevet mondott), és amit majd áprilisban forgatnak. Mondtam, hogy azt én nem tudom megcsinálni, mert ütközik a darabbal. Az ügynököm mondta, hogy megérti, és majd kiment a szereplő-válogatást intéző rendezőnél, Jackie Burch-nél.
Aztán Jackie még aznap vagy másnap felhívott az otthoni számomon, mondván, hogy "Nem, ezt te nem érted.... Ez Az Éhezők Viadala." Mondtam neki, hogy hallottam a könyvekről, de nem tudtam, hogy olyan nagy sikerük van. Jackie mondta, hogy az Avox-lány szerepét szánná nekem.
Később az ügynököm is felhívott - közvetlenül azelőtt, hogy színpadra léptem volna, és mondta, hogy megkaptam a szerepet, és hogy megpróbálják a forgatási időpontokat úgy egyeztetni, hogy ne kelljen egyetlen előadást sem kihagynom. Keserédes érzés volt. Ott ugráltam fel-alá az öltözőmben, viszont nem beszélhettem róla senkinek... az egész munka teljes titokban zajlott. Egy nagy családi vacsorát rendeztem Húsvétkor, akkor mondtam el a családnak a hírt, hogy egy nagy filmben fogok szerepelni, de nem mondhattam el nekik, hogy melyikben. Mindannyian jót nevettünk ezen. Nagyszerű érzés volt!


Az egy dolog, ha az ember egy olyan karaktert játszik, akinek sok szövege van, az Avox-lány azonban nem tud beszélni, mivel kivágták a nyelvét. Mesélj arról, mennyire volt bonyolult olyan karaktert alakítani, akinek az érzéseit anélkül kell közvetítenie, hogy megszólalna.
Nos, amikor a színművészetire jártam, első évben volt egy olyan óránk, ahol anélkül kellett improvizálnunk, hogy megszólalnánk. Úgyhogy ez nem okozott olyan nagy nehézséget. Lavinia (így hívják az Avox-lányt) - a többi karakterhez hasonlóan - tárgyilagos és nehézségei vannak. Általában a karakter hátrányos helyzete nem okoz nagy problémát, mivel nem arról volt szó, hogy nyelv nélkül kellett volna segítségért kiabálnom, de azért én is elvégeztem a magam házi feladatát. Összetett háttértörténetet találtam ki a számára. Miért élhet valaki kiváltságos életet a Kapitóliumban pusztán azért, mert egy olyan 13. körzetbe szeretne menekülni, amely talán nem is létezik? Szerintem emögött nagy titkok lappanganak... Olyan titkok, amelyekről Finnick beszél a Kiválasztottban.
Forrás

Az Octaviát - Katniss előkészítő csapatának egyik tagját - alakító Brooke Bundy-ról a New York Daily News készített rövid cikket, amelyből azt is megtudhatjuk, hogy Bundy a film forgatása előtt bébiszitterként dolgozott.. 

Amikor Brooke Bundy megjelent Az éhezők viadala vörös szőnyegén Jennifer Lawrence és Woody Harrelson társaságában, számtalan brooklyni anyuka kiálthatott fel meglepetésében: "Hisz az ott az én bébiszitterem!"
- Tudtam, hogy színész, de nem nagyon beszélt erről a munkáról - mondta Liz Fisher, aki 4 és 8 éves gyerekei mellé fogadta fel Brooke Bundyt. - Írtam sms-t egy másik anyukának, hogy 'Tudtad, hogy a bébiszittered szerepel Az Éhezők Viadalában?', már korábban is izgatottan vártam, hogy láthassam a filmet, de most aztán különösen. 
- Fantasztikus nő! - mondja Penn Faye, akinek két fiát szokta hazahordani Bundy iskola után, mióta Penn rátalált a sittercity.com-on. - Mindenki miatta irigykedik az iskolában, annyira jól bánik a gyerekekkel. A többi szülő is őt szeretné [gyerekei mellé]. 

Bundy hét évvel ezelőtt San Francisco-ból költözött New Yorkba, hogy színészetet tanuljon a New York-i egyetemen. Eleinte mindenféle alkalmi munkát elvállalt a megélhetés kedvéért, míg végül úgy találta, a bébiszitterkedés jó üzlet 15-20 dollárért óránként.
- Egyszerűen olyan jó kijövök a gyerekekkel. - mondja Bundy - Ők a legokosabbak, akiket csak ismerek. Sok mindent felírok, amit mondanak, és annyira szeretem látni, ahogy növekednek.

Nem habozott, hogy beküldje kazettáját a meghallgatásra, amikor egy Észak-karolinai ismerőse felhívta azzal, hogy szereplőket keresnek Az Éhezők Viadalába. 
- Csak négy szót mondtam a kazettára, de az megváltoztatta az életemet. - mondja.
Lement Asheville-be, hogy személyesen is bemutatkozzon, de csak hetekkel később beszélhetett bárkinek is arról, hogy megkapta a szerepet.
- Olyan volt, mintha a CIA-nek dolgoztam volna. A szereplőválogatással kapcsolatos bejelentések nagyon titkosak voltak és az egész olyan hatalmas.


Bár csak rövid jelenete van a filmben, a zöldre színezett bőrű Kapitóliumi lakos még a későbbiekben is látható lesz majd a sorozatban. 
- Ez az egyik legnagyobb dolog, amire az ember vágyhat - mondja Bundy - Nagyszerű lehetőség, hogy az ember elvegyüljön Hollywood forgatagában és felhívja magára a figyelmet. 
A siker azonban annak ellenére sem szállt a fejébe, hogy a 139-es számú Általános Iskola tanulói autogrammot kérnek tőle, amikor elmegy oda Penn fiaiért. 

Noha még mindig bébiszitterkedik, reméli, egyre kevésbé lesz erre szüksége, ahogy színésznőként egyre ismertebbé válik, ám ez keserédes gondolat azon szülők számára, akiknek besegít gyerekeik mellett.
- Kicsit szomorú vagyok, mert ha beindul a karrierje, nem fog nekünk bébiszitterkedni. - mondja Fisher. 
- Reméljük, akkor majd találunk másik leendő filmsztárt, aki vigyáz majd a gyerekeinkre - teszi hozzá Penn.
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése