2012. április 26., csütörtök

Dayo Okeniyi a Zooey magazinban

Talán láttad Dayo Okeniyit egy bizonyos filmben, melynek címe, Éhezők Viadala, amelyben más karaktereket öl meg, hogy életben maradjon. A film körülbelül 573 millió dollárt keresett az elmúlt hónap során. Dayoval azért beszélgettünk - aki Tresh szerepét alakítja a filmben - hogy jobban megismerjük.

A munkám legjobb része, hogy olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akiket annyira csodálok. Ez egy igazán szerencsés munka. Szeretem nagyon. Hihetetlen dolog, hogy olyan emberekkel dolgozhattam együtt, mint Woody Harrelson és Donlad Sutherland, akik ilyen fantasztikusan csinálják, amit csinálnak.

Lehetőséget kaptam arra, hogy olyasmivel foglalkozzak, ami megérinti az embereket. Az emeberek néha azt hiszik, a filmezés olyan egyértelmű dolog. De vannak olyan filmek, amelyek megváltoztatják az ember életét. Az emberek elhagyják a mozitermet, és teljesen megváltozik az életmódjuk. Ha egyszer valaki odajönne hozzám, és azt mondaná, hogy "a filmed megváltoztatta a gondolkodásmódomat", vagy azt, hogy "mindig a te filmedet nézem, ha rossz napom van", az nagyon jó lenne.

Jövőbeli céljaim között szerepel, hogy nyerjek egy Oscar-díjat. Mindegyik [célom] a munkával kapcsolatos, mert nagyon szeretek színészkedni. Szeretnék Will Smith-szel együtt dolgozni. J. J. Abram-szel. Steven Spielpergggel. Szeretnék egyre több és több filmet készíteni.

Legnagyobb bűnös élvezetem, hogy nézem a Food Network-öt. Mindent megnézek a Food Network-ön. Lehet, hogy ez kicsit kínos, de én annyira imádom (a szobatársam meg gyűlöli)! Nézem a 'Kiklopfolva' című műsort. Megnézem az 'Iron Chef és a Férfi küzdelme a kajával'-t. Megnézek mindent. Lehet, hogy kicsit gáz, de én büszke vagyok rá.

Az iPhone-omon (mostanában) legtöbbször Drake 'We'll Be Fine' című száma megy. Nem tudok az iPhone-om nélkül élni.

Ha van egy kis szabadidőm, a haverokkal lógok. Régimódi vagyok. Egyszerűen lógok a srácokkal. Videójátékozunk, vagy elmegyünk meginni valamit. Vagy sportműsorokat nézünk egész nap. Mostanában azonban nincsen túl sok szabadidőm, nincs sok időm, hogy lazuljak, de ha mégis, akkor a barátokkal töltöm az időt. 


Szeretem a hullámvasutat. Így aztán, ha egyszer megtervezhetnék egy tökéletes napot, elmennék valahova, ahol van egy halom hullámvasút, és addig hullámvasútaznék, amíg nem hányok. Indiana-ban van egy Cedar Point nevű hely, ott vannak a világ legjobb hullámvasútjai! Szeretem a csoportos programokat is. Pédául szívesen mennék el golfozni, ütögetni a labdát a golfpályán, lőni... Egyszerűen szeretem a vidám programokat.

Egyik dolog, amit nem sokan tudnak rólam, hogy az alvás a kedvenc időtöltésem. Szeretek aludni. Továbbá [azt sem tudják, hogy] félig kenyai vagyok, félig pedig nigériai.

A legszebb emlékem az, amikor a családommal utazgattam. Szüleim mindent megtettek azért, hogy testvéreimmel lehetőségünk legyen sokat utazni. Amikor fiatalok voltunk [sokat utaztunk], még akkor is, amikor nem volt pénzünk, eljutottunk Európába és Közép-Amerikába is. Mivel Nigériában nőttem fel, elutaztunk Kenyába is. Sokat utaztunk. Nem igazán volt pénzünk, mégis volt lehetőségünk sok helyre eljutni, és látni sok mindent, amiről az iskolában tanultunk. Ezek voltam életem legszebb időszakai. Szeretem a családomat, és ezeket az emlékeket örökre meg fogom őrizni.


Apukám a legnagyobb ösztönző erő. Annyira lenyűgöző a története. Tizenhat éves koráig egy pár cipője sem volt. És azzal kapcsolatban, hogy most itt lehetek, mindent neki köszönhetek. Teljesen megváltoztatta az életét. Ő a "maga által teremtett egyéniség" definíciójának mintaképe. Egyetlen célja az volt az életben, hogy a családjának jobb élete legyen, mint neki volt. 

Szeretem... a nőket. A nők a legjobb dolgok a világon. És szeretem a cipőket is.

Az elv, amely szerint élek, így hangzik: "Álmaid elkövetkezendő életed látványvilágát mutatják". Ezt Albert Einstein mondta. Eszerint élem életem. Nagyon hiszek abban, hogy az ember meg tudja létre tudja hozni az életben, amit létre akar hozni. Az ember saját életének építésze. Ne úgy éld az életed, mintha az csak egy hatás lenne, ami ér. Sőt az embernek magának kell hatnia az életére. És nekem ez a mondat ezt jelenti. Ha bele tudsz gondolni, át tudod magad adni ennek, akkor elérheted [amit akarsz]. Mióta eszerint gondolkodom, érzem, hogy teljesen megváltozott az életem. És én nap mint nap ennek megfelelően élek. Vagyis, ha az ember akar valamit, egyszerűen meg kell küzdenie érte. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése