2012. március 1., csütörtök

Suzanne Collins levele a filmről

Kedves Olvasók!


Nemrégiben lehetőségem nyílt megnézni a kész Éhezők Viadala filmet. Nagyon tetszik. Úgy érzem, mind a könyv mind a film maga is megállja a helyét, de a kettő jól kiegészíti egymást. 

A film Katniss szemszögén is túllépve mutatja meg a világot, lehetővé teszi, hogy a közönség bekukkantson olyan helyekre, mint az Éhezők Viadala vezérlőterme vagy Snow elnök rózsakertje, új dimenzióban megvilágítva ezáltal a történteket.

Gary Ross rendező egy olyan feldoglozást készített, amely a történetvezetéshez és a történethez is hű maradt, ugyanakkor nagyon gazdagon és erőteljesen ábrázolja Panem világát, láthatjuk annak kegyetlenségeit és túlzásait is a filmben is. Fantasztikusan ábrázolja a világot, akár a Kapitóliumról, akár Peremről van szó. Fantasztikus látni, hogy azok a dolgok, amelyekről szó van a könyvben, hogyan teljesedtek ki és milyen brilliánsan valósultak meg a tervezők művészi érzéke által. 

És a színészek, Istenem! A szereplőgárda, élén a különleges Jennifer Lawrence-szel, annyira csodálatos a teljes film során! Hatalmas öröm látni, hogyan testesítették meg és keltették életre karaktereiket.

Úgyhogy őszinte köszönetemet szeretném kifejezni annak a sok-sok embernek, akik idejüket és tehetségüket áldozták a film elkészítésére, különösen Nina Jacobson és Jon Kilik producereknek, és az olyan kiváló csapatoknak, mint a Color Force, Larger Than Life, és a Lionsgate.

Remélem, tetszeni fog Nektek a film!

Suzanne Collins

2 megjegyzés:

  1. Ettől a véleménytől csak még inkább várom, mert ezek szerint az írónő tetszését elnyerte a film, ami nagyon jó:)

    VálaszTörlés
  2. Én is egyre jobban várom, és ami részleteket láttam a filmből...Huh. Amúgy örülök, hogy JL játsza Katnisst. Szinte így képzeltem el.:) Na jó, Peetával nem vagyok megelégedve annyival, helyesebben képzeltem el, de hátha megváltozik a film után a véleményem (?):)

    VálaszTörlés