2012. március 26., hétfő

Másmilyen lesz a Futótűz

Ígérem, nem akarok a film megjelenése után 3 nappal leszállni az első kötet témájáról, főleg mert izgi anyagaim vannak azzal kapcsolatban félretéve, ám mivel tudom, hogy nem mindenki volt elradagtatva az első filmtől, nem tudom kihagyni, hogy most azonnal le ne fordítsam az MTV cikkét, amely Gary Ross-szal készült, aki arról beszél, hogy mennyiben másabb érzés és megjelenés jellemzi majd a Futótűzt. Csak mondjuk ők más apropóból :) (Amúgy odakinn akkora a lelkesedés a film iránt, hogy néha azt gondolom, ők nem más filmet láttak-e, de csak nem már :)))

Mivel akkora a lelkesedés a trilógia első része iránt, az MTV górcső alá vette a sorozat következő epizódját, a Futótűzt, amely ott folytatódik, ahol Az Éhezők Viadala abbamaradt.

- Az edzések soha nem voltak, hogy úgy mondjam, kegyetlenek. Kemények voltak, de élveztük is. Úgyhogy alig várom, hogy elkezdjük a következő kört. - nyilatkozta Jennifer Lawrence az MTV News-nak a második résszel kapcsolatban, hozzátéve, hogy még az is lehet, hogy más külseje lesz. - A második részben szakállam lesz - viccelődött.

(Vigyázat: innentől kisebb SPOILERek lehetnek azok számára, akik nem olvasták a második kötetet!)

Miután az Éhezők Viadala legutóbbi fordulója véget ér, amelyből Katniss és társa Peeta kerülnek ki győztesen, felkelés tör ki a Kapitólium ellen. De nem ez az egyetlen váratlan fordulat. Az Éhezők Viadala jubileumi [75.] évada kapcsán bejelentik, hogy emelkedik a tét a két jóbarát és minden ismerősük számára. 

Rossnak már vannak ötletei azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz a következő Viadal. 
- A második kötetben az Aréna a trópusokon fekszik, míg az elsőben egy erdő, úgyhogy ez már önmagában is azt biztosítja, hogy más jellegű jelmezeket kapjanak a szereplők ebben a részben -magyarázta.

- Ha azt nézzük, milyen különbségek lehetnek a második film mozis megvalósításában [az első részhez képest], akkor [elmondhatom, hogy] ezt nagyon egyedien fogom elkészíteni, ami nyilvánvalóan nagyon más lesz, mint ahogy más sorozatokat leforgatnak, és sokat kell foglalkozni azzal, ami a háttérben elkezdődik és Katniss szemszögével is. - folytatta. - Vannak ötleteim azzal kapcsolatban, hogy fogom a Futótűzt kicsit másképp forgatni, de erről még nem szeretnék beszélni. Nem azért, mert ki szeretnék térni a kérdés elöl, hanem mert még nem végelegesek [ezek a megvalósítási ötletek]. De igen, más lesz a film képi világa és a mögötte uralkozó érzésvilág is.

Ami viszont minden bizonnyal a kárát látja a folytatásnak, az Katniss és kísérőjének, az érdekesen öltözködő Effie Trinketnek a viszonya. 
- Tudjátok, mindekelőtt azt kedveltem Effie-ben, hogy az érdekei ütköznek Katniss érdekeivel, és minden, amit ő visszatükröz; de az [amit ő visszatükröz] sajnos rossz fényt vet rám. - mondta Elisabeth Banks a lázadó Kiválasztottal való kapcsolatáról. - Így aztán Effie és Katniss kapcsolata egyre rosszabb lesz, és kíváncsi vagyok, hogy fogjuk majd ezt eljátszani. 

9 megjegyzés:

  1. Még ebből nem igazán derült ki, miben és mennyivel lesz másmilyen a futótűz. Nagyon nagyon remélem, hogy ez a "másmilyen" jelző pozitívan fog hatni a második részre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Barby! Nemrég fordítottam Gary Rosstól, hogy most fejezte be az első részt. Nyilván nem fog a megjelenés harmadnapján konkrétumokat tálalni a következő résszel kapcsolatban, aminek még folyamatban van a forgatókönyve. Szóval nyugi, türelem. :)
      Nekem az is elég újdonság volt, hogy Katniss nem megkedvelni fogja Effie-t, mint a könyvben, ahol Effie is kicsit empatikusabb lesz, hanem eltávolodnak egymástól vagy konfliktusaik lesznek, ha jól értem...

      Törlés
    2. Mondjuk gondoltam, hogy nemfog rögtön kiszivárogtatni fontos infókat. Azért az tényleg érdekes, hogy Effie-t nem fogja megkedvelni. Hm..érdekes lesz. Amúgy bár Effie szórakoztató volt a filmben, nekem a filmben unszimpatikusabb volt mint a könyvben. A könyvben mintha egy fokkal empatikusabb lett volna... De hát ez személyes vélemény:)

      Törlés
  2. de sok van még 2013 novemberéig...

    VálaszTörlés
  3. Ne is emlegesd:D Megfájdul a szíívem:D

    VálaszTörlés
  4. Hát remélem, hogy más is lesz!
    Mert a könyv is másabb, mint elődje. Itt már nem csak a egy újabb viadal a központi témája, hanem a forradalom előszészületei is végig jelen vannak. Másrészt a THG meghozza nekik a sikert, és nagyon sok idejük van elkészíteni a Futótüzet. Tessék jobban ráfeküdni a témára Mr. Ross! Nemcsak jóra megcsinálni -mint az első részt - , hanem a maximumot kellene kihozni belőle :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági, ha most lenne itt egy lájk gomb, akkor megnyomnám, de mivel nicns, így leírom, hogy LÁJK :D:D

      Törlés
  5. Várom a filmet nagyon, (bár igyekszem hanyagolni picit az oldalakat, mert 1 évig még bekattanok kb.) de most ami nagyon érdekelne az a Futótű filmes plakátja!!! Az vajon milyen lesz? Egyébként a második film lehet h jobban fog tetszeni mert már lesz 1 év az elolvasás óta, és nem fogok mindenre 100%-osan emlékezni, hogy jé ez is kimaradt, ez se így volt, ez is új, ez de rossz...

    VálaszTörlés