2012. március 27., kedd

Innen-onnan, 8.

Most, hogy a film itthon is megjelent, egyre több helyen hallani, olvasni az Éhezők Viadaláról, és egyes TV műsorok is előszeretettel foglalkoznak vele. 

Ági ajánlotta figyelmünkbe a következő videót, a Holywood Agency kritikáját, akit érdekel és nem zavarja, hogy a srácra ráférne még pár beszédtechnika óra, az nézze meg bátran. Alkonyat rajongóknak kevésbé javasolták a korábbi nézők, és nekem a bevezetés is indokolatlanul hosszúnak tűnik, de akinek még nem ment el a kedve, annak hajrá :) Amúgy sokan nagyon jól szórakoztak rajta :)


Návai Anikó pedig Jenniferrel készített egy interjút, amelyet az MTV videótárában találhattok meg, szinkronizált formában elég khm... fogalmazzunk úgy, hogy zavaró szinkronnal, de azért megnézhető anyag. Azt is megtudhatjuk belőle, hogy Jennifer hamarosan Prágába utazik forgatni, ahonnan egyik első kirándulócélja maga Budapest lesz! Tehát senki ne csodálkozzon, ha valamikor összefut a fővárosban a "Lángra lobbant" lánnyal!! Az interjú tehát ITT

Aztán. Sokan említettétek, hogy nem hallottátok a filmzenei album számait a film alatt, amivel kapcsolatban Vic említett valamit, aminek mostanra jártam utána. Arról van szó ugyanis, hogy a soundtrack számai (amiket olyan nagy lelkesedéssel gyűjtögettem az oldalra) valójában TÉNYLEG NEM SZEREPELNEK a filmben. Az egyik kinti bulvároldalon a következő jelent meg, fordítom: "Hogy tisztázzuk: ez a lemez új és eredeti számokat tartalmaz, amelyeket a könyv és a film inspirált, ám a filmben csak a score [számai] hallhatóak"
Forrás itt, infó pedig a Twinform szerkesztőjétől, Barbitól.
Score-ból viszont - szerintem - kettő van, az egyik, aminek a számait tegnap gyűjtöttem össze, és egy másik (??), amelyből itt volt egy lista, de ebben meg vannak átfedések mind az eddig általam filmzenei albumként, mind pedig háttérzenei albumként kezelt anyaggal. Megpróbálok majd ennek is utánakeresni, de hamarosan összegyűjtöm majd ezeket a "kimaradt" zenéket is.

12 megjegyzés:

  1. A csávót már tegnap meghallgattam, de én szétröhögtem rajta magam, miközben tényleg voltak amik nagy igazságok a részéről:d A Jenniferes MTV-s interjú videója viszont nem jön be. Hiába nyomom a play gombot, nem csinál semmit. Azért egy kicsit szemétség volt, hogy azzal hitegettek, hogy a soundtrack-os zenék lesznek a filmen, közben csak "ezek inspirálták"...nagyon kedvesek, pedig amúgy sok számot tök jól elképzeltem volna a filmben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Firefox alatt nekem sem jött be, de az IExplorer-nél minden gond nélkül meg tudtam nézni.

      Törlés
  2. Barby! A cikk - igaz, hogy egy bulvároldalon, de február 13-án kijött. Igaz, aztán eltűnt onnan, ám később - hivatalosan - ismét megjelent. És gondolom, azért van az elején, a "Hogy tisztázzuk", hogy senki ne járjon úgy, mint Te. Az a helyzet, hogy bér én sem szeretnék félrevezetni senkit, egyszerűen annyi anyag van már kinn, ami szinte követhetetlen, szerintem még az anyanyelvűeknek is :S A rajongói oldalakon viszont nem találkoztam ezzel az információval, pedig többön járok és több helyről hoztam a számokat is. Ez van.

    VálaszTörlés
  3. Mondjuk az is igaz, hogy a lemez előborítóján sehol nem szerepel a soundtrack felirat míg (pl ez az Alkonyat CD-kre öles betűkkel rá van vésve) de még a companion album címke sem látható (mert ez a hivatalos neve ennek a formátumnak, ezt is jó tudni egyébként :). De tény h ezt tisztázhatták volna és most nem lenne belőle félreértés...

    barbyca94 frissítsd az mtv honlapját, nekem sem indult el elsőre. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Companion Albumot én szerintem láttam a lemez kapcsán viszont. Majd utánakeresgélek a régi források között, de biztos nem most, mert OFFTOPIK "kötelezettségeim" vannak egy másik franchise DVD-je kapcsán ;)

      Törlés
    2. Na, csak utánanéztem, gyors'. Hol így hivatkoztak rá, hol úgy. Ami a legcsúnyább, hogy amikor a flm hivatalos Facebook oldalán felfedték a borítót, akkor ott hatalmas betűkkel SOUNDTRACK szó szerepel. Ellenben abban a forrásban, amelyből a végleges listát szedtem, companion albumként említették.

      Törlés
  4. Köszi, Ancsi :))

    A zenékről: én meghallgattam mindet a film előtt(OST). Annyira nem vett le a lábamról, de akadt több olyan is, amit megkedveltem és akár egy-egy jelenethez el is tudtam volna képzelni. A többivel úgy voltam, hogy lehet a film után megkedvelem, mert sokat számít az, hogy milyen jelenethez kötöm. A film megnézése után rögtön kérdeztem barátnőmet, hogy hallott egyáltalán slágeres zenéket, de ő sem. Látom, itt is visszhangot keltett ez. Hát, mit ne mondjak, eléggé csúnya húzás volt ez a részükről, így lehúzni a rajongókat... És Ancsi nyílván ez nem a Te hibád, mindig naprakész voltál/vagy a legfrissebb infókkal. Egyébként a kedveneim lettek még így is: Arcade Fire, a két Taylor Swift szám, Maroon 5, Birdy, The Civil Wars. Az Arcade Fire tuti benne volt, csak a stáblista alatt szólt. Általában több szám is szokott lenni a stáblista alatt. Volt még másik szám esetleg?
    Ami pedig a Score-t illeti: valóban a két lista ötvözete. James Newton Howard remek munkát végzett. Nagyon tetszik a score, ezt már a film után is leírtam. Ezt külön is megtudnám hallgatni sokszor, annyira jó lett :)
    Ja és még egy kérdés: James Newton Howard marad a Futótűzre? Vagy erről még nem beszéltek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Arcade Fire után meg a Safe and Sound. Én se hallottam, de valaki chatben válaszolta pont az én kérdésemre.
      A score-ral én is elégedett vagyok, mondjuk az nekem más filmeknél is mindig jobban bejön (hmmmmm a Remember me score milyen sokáig volt az mp3 lejátszómon!!!) Én is szurkolok JNH-nak, de egyelőre azért nem sok konkrétum van a Futótűzzel kapcsolatban, sőt ma olvastam, hogy Gary Ross sem írt alá még, hanem csak "attached directing" vagyis részt vesz a tendezés előkészítő munkálataiban. Ahogy én értelmezem 98%, hogy ő rendez, csak még nem írt alá.

      Törlés
    2. Köszi.
      JNH simán jöhetne a Futótűzre is.
      Ancsi, egyébként ez a marketing stratégia nem emlékeztet egy másik franchise-ra? :D Kiadják a film betétdalát, amihez klipet is forgatnak (igaz a filmből nem voltak jelenetek, de a fecsegőposzáta ott volt) és utána fogják és berakják a stáblista alá.

      Törlés
    3. Dehogynem! Én ezt már akkor mondtam, amikor kijött a Safe and Sound. Emlékszem, hogy várta mindenki a NewMoonnál a Meet Me On The Envinox-ot, erre berakták a stáblista alá :) Aztán talán az Eclipsenél is hasonlóan jártunk, azóta nem kajálom be. De asszem, ezt a Companion albumot is utoljára...

      Törlés
    4. Igen a NM-nál is így volt, az Eclipse-nél csak részben (mert a Muse számot berakták a bulis jelenet alá, a Metric számot pedig a stáblista alá), a BD-nél szintén így jártunk (Bruno Mars + Christina Perri). Ezek után a part 2-nél is tuti így lesz és a Futótűznél is. Pontosabban én már nem is tudom, hogy az utóbbinál mire számítsak...

      Törlés
  5. Most sikerült végre megnéznem az MTV-s interjút. Jennifer szinkronja...borzalom fogalmazzunk úgy:D Ilyenkor bánom, hogy nem élek Bp-n, simán összefuthatnék Jennel...milyen jó is lenne:D

    VálaszTörlés