2012. március 29., csütörtök

Donald Sutherland Katniss karakteréről és Jennifer tehetségéről

Donald Sutherland, aki Snow elnököt játsza a filmben, a Celebuzznak beszélt a Katniss és Snow elnök közötti feszültségről, és azt is bevallotta, hogy a film egyik jelenete láttán könnybe lábadt a szeme.

Donald - aki Jennifer Lawrence-t "varázslatos"nak nevezte - elmondta, hogy alig várja, hogy több közös jelenete legyen Snownak és Katnissnek. Sutherland így nyilatkozik:
- Snow elnök tudja, hogy emberére akadt. 76 éves, két éves volt, amikor bevezették a az Éhezők Viadalát, és ő a vezetője ennek a bürokráciának már úgy 30-40 éve. Tisztában van azzal, hogy egyszer majd előkerül egy Spartacus a nép fiai közül. Ettől tartott mindvégig. Most itt a lány, megjelent, ő [Snow] pedig egész életében erre várt.

Donald így folytatja:
- Ez egy olyan kihívás, amire már rég vágyott. Olyan, mintha szeretné a lányt, és nagyon izgatott, mert olyan, mintha egy zsenivel kezdene sakk-játszmába, és nyerni akar! Ó, annyira élvezem ezt! Ez a lány [Jennifer Lawrence] pedig hatalmas!


A 76 éves színész nem is fejezhette volna ki magát őszintébben, amikor a 21 éves Jennifer iránti csodálatáról beszélt, aki - amint azt a National Velveten nyilatkozta - többször is Elisabeth Taylorra emlékeztette.

Azonban volt egy olyan jelenet, amely még őt is meghatotta:
- Néztem a filmet, és amikor Katniss beborította Ruta testét virágokkal, majd feláll, belenéz a kamerába, majd felemeli a három ujját [tisztelgésként], akkor én elsítam magam! Sírtam, hogy mennék a francba! Óóó, Jennifer annyira jól csinálja!

8 megjegyzés:

  1. Nagyon imádtam Donaldot Snow elnökként, szerintem tökéletes választás volt (még ha én másképp is képzeltem el) és én is alig várom a Katniss-Snow elnökös jeleneteket:D

    VálaszTörlés
  2. Donald kitűnő Snow szerepére. Igaz én is máshogy képzeltem el, de mikor megtudtam, hogy ő lesz, akkor megnyugodtam, mert nagyon jó színész.
    A könyvben nem ketté lehetett választani a koronát és az egyik fele Peeta fejére került?

    VálaszTörlés
  3. Nekem is valami ilyesmi rémlik. De szegényt meg kihagyják a koronázásból?:D Amúgy valahol azt olvastam, hogy ez az a pillanat, ami a képen is van, mikor Snow rájön arra, hogy Katniss végig szerepet játszott. Érdekes...nekem az ilyesmik le sem estek:D

    VálaszTörlés
  4. Meg, hogy milyen feszültség van. Hmmm, én attól sem voltam annyira elájulva, és igen, bár sejtem, hogy Peeta is megkapja a maga koronáját, de csak jó lett volna, ha mutatják azt is :S

    VálaszTörlés
  5. Tényleg! Azért van egy korona, mert Snow (már itt)rájött, hogy Katniss legyőzte őket, Peeta meg kb. semmiről sem tud. Én azt hittem, hogy akkor jött rá, amikor K. és P. hazatér a 12. körzetbe és meglátja a közvetítés során K. arcát. (Hoppá Gale-ről meg tök megfeledkeztem) és ott is Peeta nyújtja oda a kezét. De valóban már hamarabb rájön :) (itt még én sem kapcsoltam :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ilyeneket amőgy nem látok át:d Lehet csak szimplán hülye vagyok hozzá:D Én inkább a filmet élveztem:D Bár még mindig nem értem hogy egy korona van meg Snow ebből rájött hogy KAtniss zínészkedik meg ilyenek...hmm

      Törlés
  6. Egy ksi feszültséget én azért éreztem... De amúgy úgy tűnhet hogy egyedül Katnisst koronázzák meg, őt ismerik el győztesnek, Peeta le van tojva:D Mondjuk ha még rátoltak volna 5 percet a filmre, a végét jobban meg lehetett volna csinálni vagyis hogy megmagyarázni a színészkedést. De már gondoltam arra, hogy direkt a következő részre hagyják..

    VálaszTörlés
  7. Valójában két korona van a filmben is. Van 1-1 emelvény Katniss és Peeta előtt, és azokon vannak rajta a koronák. Akkor lehet látni, amikor távolabbi a kameraállás és épp Katnisst koronázzák meg. Ott látszik hogy van egy pont ugyanolyan korona Peeta elé is készítve, de ugye azt már nem mutatják, hogy ő is megkapja... Persze ezt én is csak akkor vettem észre, amikor már másodjára néztem meg a filmet. :)

    VálaszTörlés