2012. március 25., vasárnap

Az Éhezők Viadala világa - társkiadány

A februárban megjelent Official Tribute Guide (A Kiválasztottakat bemutató kézikönyv) és az Éhezők Viadala Hivatalos mozikalauz után Az Éhezők Viadala világa címen jelent meg tegnap odakinn a legfrisebb társkiadvány. A könyvben sok olyan új információhoz juthatnak USA-beli rajongótársaink, amelyről a másik két kiadvány korábban még nem írt. 

A 192 oldalas nagyszerű könyv részletezi a film cselekményét az Aratástól a Kiképzésen és a Viadalon keresztül egészen a Fináléig, azaz a győztesek megkoronázásáig. A könyv keménykötésű, és a fedőlapja dombornyomott elemeket tartalmaz. Nem olyan nagy, mint általában egy hasonló kiadvány, de nagyobb, mint a papírborítós regény. Beteszem a képét, ezúttal nem a streilt, hanem egy fotót róla, nagyon jól is néz ki, amellett, hogy izgalmasnak tűnik:

További részletek a könyvről az Ugrás után


A könyv tehát a feburátban megjelent fent elmített két kiadvány kiegészítéseként tekinthető, különösen, hogy a mozikalauz nem tartalmazott részleteket a filmről a Viadal megkezdése után. [Gyanús is volt, hogy onnan sem kaptunk képi infót a Viadalbeli részekről, amit a mozikalauznak véleményem szerint illett volna tárgyalnia, de ha nem, hát nem] Nos, itt minden egyben van.

Az Éhezők Viadala világa a következő fejezetcímek alatt tárgyalja az eseményeket, érdekességeket: Üdvözlünk Panemben, A Körzetek élete, A 12. Körzet élete, A 12. körzet lakói, Katniss Everdeen, Otthon Katniss Everdeennel, Az Aratás napja, A Kapitólium élete, A Kapitólium lakói, Kiválasztottak a Kapitóliumban, Felkészülés a Viadalra, Panem teremtményei, Veszélyek az Éhezők Viadalán - a következő alfejezetekkel: Bőségszaru, Rettegés, Sérülések, Szövetségek, Ellenállás, Szabályváltozások, Szerelem, Hazugságok, Az Utolsó Lépés; A Szerelem Viadala; A Viadal után; Éhezők Viadala fogalomtár.

Minden egyes részben új, színes fényképekkel illusztálják a leírásokat, olyanokkal, amelyeket az előző két könyvben és máshol sem láthattak még az olvasók, mint például az első képek Ruta temetéséről, a Barlangjelenetekről, a Viadalról és arról a pillanatról, amikor Snow elnök győztessé kornázza Katniss-t.

A könyv Suzanne Collinstól is tartalmaz néhány izgalmas idézetet.

6 megjegyzés:

  1. Nem lenne rossz dolog megkaparintani ezeket a kiadványokat sem... :)

    VálaszTörlés
  2. Hm... érdekes lehet. Jó lenne megszerezni.

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Nem mondod :O
      Majd mesélj, hol és mennyiért. Részemről félek, hogy a szállítási költség több, mint maga a könyv, úgy meg azért luxus :(

      Törlés
    2. Én Amazonról rendeltem és ott 18 dollár mindennel együtt, de a bookdepositoryn 13 dollár és ingyenes a szállítás :D (sajnos nekem nem fogadta el a kártyámat :( ) http://www.bookdepository.co.uk/World-Hunger-Games-Scholastic/9780545425124?selectCurrency=USD

      Törlés
  4. Biztos jó, valahonnan majd megszerzem az biztos :)

    VálaszTörlés