2012. február 19., vasárnap

További részletek a FILMINK-ből

Újabb részletek jelentek meg a FilmINK magazin Éhezők Viadala mellékletéből. Egy részletet már korábban olvashattatok itt. 


A cikkben Gary Ross-szal, Jennifer Lawrence-szel, Josh Hutchersonnal, Liam Hemsworth-el és Woody Harrelsonnal is olvashatunk interjúkat. 

Az első részletben Gary Ross a Suzanne Collins-szal közös munkájukról beszél és arról, hogy őt mire emlékezteti a történet:
- Suzanne televízós író volt, úgyhogy átlátta, hogy néhány dolog hogyan működik jobban mozis megvalósításban. Míg forgattunk, írtam két jelenetet amelyek a Donald Sutherland által alakított Snow elnök köré összpontosulnak, amelyek nem voltak benne a könyvben és Suzanne-nak nagyon tetszettek. Volt egy olyan oldala, amely nagyon nyitott volt a kiegészítések és a változtatások irányába, mert azok újak és izgalmasak voltak számára. Igazán nagyszerű volt együttműködni vele. Semmi nehézségünk nem volt...

- Olvastam a római cirkuszról - mondja Gary Ross a film készítésére való felkészülésével kapcsolatban. - 900 éven át tartott és a végére naponta több száz embert mészároltak le elefántokkal és vizilovakkal együtt. A vér látvány egyre nagyobb szenzációvá vált, a társadalom pedig egyre hanyatlott. Visszatérve Suzanne Collinshoz, ez az, amihez az Éhezők Viadala igazán közelebb áll, mint bármi máshoz: a római látványvilághoz.

Jennifer Lawrence:
- Ez egy olyan történet, amelyet meg kell ismertetni - mondja Jennifer Lawrence a különsen mély filmről. - Az emberekről szól, és arra késztet minket, hogy valóságos képet kapjunk az emberekről. Az emberek egyre érzéketlenebbé válnak. Végignézhetjük a TV-ben, amint valakinek tönkremegy a házassága, és ezt szórakoztatásnak tekintik. Egyre inkább lelkesedünk a pletykákért és a rossz hírekért, mint a jó, felemelő dolgokért. - És az Éhezők Viadala világa? - Hát, igazán nem állunk messze attól - sóhajt fel Jennifer Lawrence.

Josh Hutcherson:
- Sokat beszélgettem az életről és a társadalomról, és az egész értelméről - mondja Hutcherson. - Társadalmi szempontból egy nagyon érdekes helyzetben vagyunk jelenleg: nem mondom, hogy ami zajlik, az jó vagy rossz - egyszerűen csak úgy érzem, az emberek sokkal inkább hallathatják a hangjukat, mint valaha. Az egyén egyre nagyobb hatalommal bír, hiszen látjuk, hogy vannak olyan mozgalmak, mint a Wall Street elfoglalása, Los Angelels Elfoglalása, amikor az emberek közösen kiállnak azért, amit helyesnek hisznek. Ez a film ez előtt tiszteleg. Az emberek egy csoportja szembeszáll egy olyan hatalommal, ami ellen úgy tűnik, nem tehetnek semmit. Elképesztő számomra, hogy egy-egy embercsoport, egy-egy elképzelésével miket nem képes elérni.
[Igen, tudom, hogy ez a múltkori részletben is benne volt - onnan másoltam én is - de nem akartam kihagyni se.]

Liam Hemsworth:
Amikor a FilmInk megkérdezte, vajon felkészült-e arra a fajta érdeklődésre, amely Robert Pattinsont is övezi, a fiatal színész elmosolyodik:
- Majd meglátjuk - mondja. - Igazából jelenleg megpróbálok nem gondolni arra a részére. Szeretném, ha jól teljesítene a film, és ha tetszene az embereknek. Elvégre is szeretek színészkedni. Ami pedig hozzátartozik, hát hozzátartozik. Nem nagyon tudok tenni ellene semmit, de nem is akarok panaszkodni miatta. Nagyon hálás vagyok azért, hogy itt lehetek. Ha az emberek örülnek annak, hogy ha találkozhatnak velem, és ha a rajongók boldogok, az nagyszerű dolog. Nem lennénk színészek, ha nem lennének rajongóink, és ők azok, akik által sikeresek leszünk. Ezért mindig hálás vagyok. 
[Na, igen, ebből is olvastunk már részletet a múltkor.]

Woody Harrelson:
Elolvastam az első kötetet, és talán még a másodikat is, mielőtt megállapodtunk volna. - válaszol Harrelson. - De elsősorban az vonzott engem, hogy igazán szerettem volna Gary Ross-szal együtt dolgozni. Nem igazán tudtam sokat a könyvekről, de aztán elolvastam őket, és miután leforgattuk az első részt, már el sem tudnám képzelni, hogy ne vállaltam volna el. 
Harrelson számára, -  aki vegán étrend szerint étkezik, környezetvédő, és rendszeresen jógázik és meditál - Haymitch szerepének elvállalása szintén jól jellemzi újdonsült pozitív hozzáállását: 
- Általában újabban igent mondok az életre - mondja Harrelson. - Valamennyire mindig is spontán és nyitott voltam, mostanában azonban sokkal könnyebben rábólintok, ha valaki azt mondja, hogy 'Menjünk le a partra és másszunk sziklát Big Sur-nál', vagy valami ilyesmi. Élni akarok. És ez ennek a része. Ez segített kiakalítani az új filozófiámat. Úgyhogy rábólintottam az Éhezők Viadalára is, és nagyon örülök, mert hatalmas élmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése