2012. február 4., szombat

Josh Hutcherson interjú

Ezúttal az IGN Movies oldala készített egy interjút Josh-sal, amely első felének témája az Éhezők Viadala, azt fordítom:

IGN: Milyen volt Az Éhezők Viadalának forgatása?
A kezdetektől, a kiválasztási folyamattól kezdve a forgatás végéig olyan volt az egész, mint egy forgószél. A forgatás hosszú volt és kemény. Ez egy szórakoztató akciófilm, amelynek csodálatos története és nagyszerű karakterei vannak. Gary Ross, a rendező fantasztikus munkát végzett, így a könyv filmadaptációja tökéletes lett. És mindegyik karakterre tökéletes volt a színészválasztás is.

IGN: Láttad már a kész filmet?
Most láttam először tegnap, és nagyszerű, nagyon jó! A 3D által igazán magával ragad a történet, és egy fantasztikus utazásra viszi az embert. [Mi van: 3D-s lesz a film??? Csak én hallok erről először, vagy Josh kavar vajon???]

IGN: Mennyire volt kimerítő a a meghallgatási folyamat?
Fizikailag nem volt embert próbáló, ám szellemileg nagyon kemény volt, mert soha nem éreztem még, hogy ilyen közel állnék egy karakterhez, mint most Peetához állok. Úgy éreztem, emberileg annyira hasonlítunk, és az alapvető értékrendünk is megegyezik. Majd megőrültem, mert úgy éreztem, ez egy tökéletes szerep lenne számomra. Az volt életem legnehezebb néhány hete [amíg az eredményre vártam], mert annyira szerettem volna a szerepet.


IGN: Miben hasonlítotok egymásra Peetával?
Az a szilárd meggyőződés, hogy az ember nem engedheti, hogy a körülmények megváltoztassák, ami a sorozat során végig az egyik legerősebb motivációt jelenti Peeta számára. Ezt én is pont így gondolom. Ez az egész film nem változtatott meg, az emberek nem változtatnak meg, és számomra ez a legfontosabb, hogy ha este lefekszek aludni, akkor elmondhassam, hogy önmagam maradtam, mert ha az ember magához sem őszinte, akkor mi az, ami számít?

IGN: Élvezted a forgatást?
Az akció részeket kifejezetten szerettem csinálni. Olyan volt, mintha csak szaladgálni és játszani kellett volna az erdőben, ahogy gyerekkoromban is. Ez persze fárasztó volt, de Gray Ross és a történet nagyszerűsége sokat enyhített ezen. És bár egy hatalmas világjelenséget forgattunk stúdió körülmények között, a forgatás során ezt egyáltalán nem éreztem. Nagyon családias hangulatú volt a forgatás, amely mindenki számára lehetővé tette, hogy nagyszerű teljesítményt nyújtson. 


IGN: Azáltal, hogy egy nagy valószínűség szerint hatalmas sorozat részese vagy, nem érezted a nyomást, hogy nem szúrhatod el?
Az a helyzet, hogy nag önbizalmat adott, hogy úgy éreztem, hogy Peeta bennem él, úgyhogy emiatt nem aggódtam annyira, mint amennyire meg volt ijedve amiatt, hogy mennyire megváltozhat majd az életem. Ez a legfélelmetesebb számomra az egészből.

IGN: Az az elvárás, hogy az Alkonyat utódja legyen a film...
Ha végül valóban így alakul, nagyon hálás leszek, ugyanakkor nagyon meg is leszek rémülve.

2 megjegyzés:

  1. 3D?? hajjaaj... remélem csak összekavarodott Josh... nem szeretem a 3D-s filmeket.... túlságosan rámennek arra, h a jelenet 3D-ben jól nézzen ki, de nem figyelnek a sztorira...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt néztem, hogy a Rejtélyes sziget, ami kapcsán most sokat kérdezik Hutcherson, az 3D-s. Meg abban van utazás is, a szó szoros értelmében. Más kérdés, hogy egyértelműen két Éhezők Viadala kérdés közt szerepel, tehát ezt nem néztem el. És ha 3D-s lenne a film, szerintem kizárt, hogy arról ne tudnánk, ezért is lepett meg engem annyira. Nem beszélve arról, hogy a 3D-s filmeket eleve úgy is reklámozzák, hogy 3D-sek lesznek. Több érvem nincs :D

      Törlés