2012. február 12., vasárnap

Josh és Jennifer MTV interjúk

Nemrégiben többen is jeleztétek, hogy megjelentek Josh és Jennifer interjúk, amelyeknek akkor még csak videós verziója volt, ám azóta az MTV kivonatolta őket, úgyhogy ma abból csemegézek.

Amikor az MTV rákérdezett a kettejük közötti valós életben meglévő barátságra, és arra, hogyan ismerkedtek meg, akaratlanul is elindított egy játékos vitát:
- Mikor is találkoztunk először? Olyan, mintha tegnap lett volna. - viccelődik Hutcherson.
- Mikor is volt az? Te táncoltál valamit, amikor megjelentem, erre odaszóltál, hogy 'Mi van?' - emlékezett Jennifer, miközben karjával úgy tett, mintha közeledne a táncoló Hutcherson felé. - Nagyon kiakadtam rád, mert épp elkezdtem magyarázni, hogy...
- Az biztos akkor volt, amikor megismerkedtünk? - vág közbe Josh.
- Igen, az SAG [Screen Actors Guild] díjátadóján - mondja Jennifer - épp a táncparketten voltál.
- Áááá, az SAG díjátadóján. De nem is táncoltunk az SAG díjátadóján. - helyesbít Hutcherson. 

Láthatóan mindketten teljesen máshogy emlékeznek a megismerkedésükre. Megpróbálják tisztázni a homályos részleteket, de még csak arra sem emlékeznek, milyen színű ruha volt Jenniferen a kérdéses időben.
- Egy élénk rózsaszín ruha volt rajtad, amikor megismerkedtünk - mondja Josh.
- Nem is, én fehérben voltam, mikor először találkoztunk - ellenkezik Jennifer.
- Az ugyanaz! - vágja rá nevetve Josh.


Mivel a vita nyilvánvalóan sehova sem vezet, inkább megkérdezzük őket azzal a kettejük között működő vonzalommal [="kémia"] kapcsolatban, amiről már olvastunk: amikor a meghallgatási folyamat során a két színész saját szerepét olvassa fel egy filmkérszítőkből és a filmstúdió képviselőiből álló közönség előtt.
- Akkor Jennifert már kiválasztották, és Peetára válogattak. Bementem a meghallgatás első körére, majd pár héttel később visszahívtak. - meséli Josh. - Azt nézték, hogyan működik közöttünk a kémia, és ugyanakkor rögtönöznünk is kellett, és másodjára, harmadjára én már éreztem - viccelődik, rájátszva arra, hogy mennyire nem emlékezett az első találkozásra. - Úgyhogy ez volt az első alkalom, amikor együtt alakítottuk a karaktereinket.
- Csak úgy szikrázott közöttünk az elektromosság - bizonygatja Jennifer nevetve. - [Josh] maga volt Peeta - egészíti ki első benyomásait Hutchersonról, aki "a pék fiát" alakította. - Korábban hallottam a rendezőt, hallottam, amint Gary [Ross] azt mondja, 'Ő az egyetlen, aki valóban Peeta'. Josh pedig megjelent, és valóban ő volt. Helyes, kedves és aranyos, mint egy kiskutya, aki megnyalja az ember arcát. 
- Egy kiskutya, aki megnyalja az ember arcát? - kérdez vissza Josh, aki nem biztos abban, hogy ez most bók akart lenni, vagy sem. 
- Igen, ilyen együtt lenni veled. [- majd úgy csinál, mint amikor egy kutya liheg]
- Hagyjuk már - mondja Josh tovább viccelődve - Nem, nehéz rendesen végezni a dolgunkat, ha együtt vagyunk. Én például élvezném ezt az interjút, kapunk sok-sok kérdést, erre mi összevissza beszélünk mindenféléről. 
- Mindig poénkodunk egymással. - teszi hozzá Jennifer.
- De működik. - válaszolja Josh.

Amikor megkérdezttük, hogy nyomon követik-e az Éhezők Viadalával kapcsolatos internetes pletykákat, akkor mindketten egyetértettek abban, hogy jobb ezeket elkerülni, ha csak tehetik.
- Nekem van Facebook oldalam, úgy három napja - viccelődik Hutcherson. - A barátim elmondják, miről van szó a neten, én személyesen nem sokat szoktam arra járni. 

A szereplőtársakból lett barátok beszéltek a feszültségről és a film körüli felhajtásról és arról, hogy a forgatáson ki tudtak-e maradni mindebből:
- Ami engem illet, kezdetben illetve, amikor megjelentünk a forgatáson, úgy éreztem, egyszerűen csak leforgatunk egy filmet, a felhajtással nem foglalkoztam - mondja Lawrence.
- Sok mindent lehetett hallani már előtte is. - teszi hozzá Josh. - Máskor csak az van, hogy "Óóó, egy újabb film." Ezúttal viszont annyi minden zajlott már azelőtt is, hogy a gyártási folyamat egyáltalán elkezdődött volna. Éreztem mindezt, azonban nem érzem azt, hogy ez olyan nagy hatással lett volna rám. 

Amikor arról beszéltünk, mely jelenetek forgatása során voltak a legizgatottabbak, Hutcherson ismét a barlangjelenetet nevezte meg, míg Jennifer azzal viccelődött, ő soha nem is tudta, mit forgatnak éppen.
- Én a barlangjeleneteket szerettem forgatni a legjobban, mivel a történetnek az a része az, amely leginkább a karakterekről szól, amikor látjuk hogy Katniss és Peeta kapcsolata fordulatot vesz, és beteljesül, ha úgy tetszik. - mondta Josh.
- Hűűű. 'Beteljesül'. Én nem is tudtam, mely jeleneteket forgatjuk, amíg egy nap meg nem jelentem. - viccelődött Lawrence. - De jópár olyan jelenet volt, amire azt gondoltam, hogy jó jelenet lesz, amikor megláttam a forgatási listán.

Lawrence és Hutcherson mindketten elmondták, hogy alig várják, hogy láthassák a Kapitóliumot a kész filmben, azzal kapcsolatban viszont, hogy Jennifernek milyenek az énekesi képességei, eltért a véleményük.

- Izgatottan várom, hogy láthassak mindent a Kapitóliumban. - mondja Lawrence - Minden alkalommal, amikor csak kapitóliumi jelenetet forgattunk, nagyon le voltam nyűgözve. Minden pont olyan volt, ahogy az ember elképzeli.
- Amennyire vagány volt minden a Kapitóliumban, annyira valóságos is. - teszi hozzá Josh. - Az a rész, ahol a szobáink voltak, az egy felépített díszlet volt, nagyon szuper, hihetetlenül futurisztikus és csodálatos, és látni, hogy hogyan ötvözték ezeket a zöld-hátteres technológiával, nagyon-nagyon klassz.

Lawrence azonban aziránt nem lelkesedett, hogy viszont kell hallania a hangját a filmben. Amikor felvetettük a témát, láthatóan azonnal ideges lett. 
- Óóó, Istenem, Istenem. Igen, énekeltem. - mondja, amikor Ruta altatójának felvételéről kérdeztük. - Borzasztóan énekelek.
- Nem is - tiltakozik Josh.
- Ne! Josh, hagy ezt abba! - kéri Jennifer Josh-t - Mindenkinek ellentmond.
- Ő generációja énekes madara - idézi Josh vigyorogva a Step Brothers egyik számának épp ideillő sorát.
- Olyan a hangom, mint Fergie és Jesus hangjának keveréke. - megy bele a játékba Jennifer. - Nem, szörnyen énekelek. És még kibírhatatlanabb is vagyok, ha énekelnem kell. Gyűlöltem.


Lawrence arról is mesélt, hogy a felvétel folyamata a híres zenei producerrel, T-Bone Burnettel különösen gyötrelmes volt számára.
- T-Bone Burnett a lehető legjobb ember, ha történetesen zenéről van szó, mondjuk ő az egyik helyiségben figyelt. Én elkészültem, amikor pedig a zene elindult, bepánikoltam. - emlékszik. - Egy hang sem jött ki a torkomon.
Forrás

A hosszú interjú során, amikor az MTV Jennifer Lawrence-szel és Josh Hutchersonnal beszélgetett, megkérdezték a párost arról is, mit szeretnének látni a folytatásban. VIGYÁZAT, aki nem olvasta a Futótüzet, annak SPOILERes lehet! Lawrence azonnal azt hozta fel, milyen hatalmas változás áll majd be Katniss és Peeta kapcsolatában.
- Összeházasodunk! - kiált fel a színésznő, miközben ránéz, és kislányos lelkesedéssel rá is mutat Joshra. 
- Nagyon izgi lesz! - monjta Hutcherson, de egy kis habozás fedezhető fel a hangjában. 
Lawrence elárulta, hogy a gyűrűsujját mutogatta Joshnak, amikor idegesíteni akarta a forgatáson. 
- Istenem, nagyon gáz ezt visszahallani, amikor saját múltbéli cselekedeteimről beszélek - vallja be. Az Oscar-jelölt színésznő aztán bocsánatot kér Hutchersontól, aki pedig láthatóan remekül szórakozott a lány önvallomásán.

Hogy még előrébb tekintsünk, túl a Futótűzön, megkérdeztük őket, hogy a harmadik kötet két részben kerül-e bemutatásra. 
- Ez mindig olyan nehéz, hogyha az ember könyvadaptációt forgat, akkor mindig olyan sok mindent ki kell hagyni belőle. - mondja Jennifer. - Úgyhogy fura módon ez egyfajta megkönnyebbülés lesz, mert így minden benne maradhat [a filmekben]. Sokkal több munkával fog ugyan járni [négy film leforgatása], de valószínűleg közvetlenül egymás után fogjuk [az utolsó kettőt] forgatni. 

Végül megkérdeztük a két ifjú csillagot, hogyha egy másik karaktert kellene eljátszani Az Éhezők Viadalából, melyiket választanák.
- Én azt hiszem, Snow elnököt mondanám. - mondja Josh. - Ha én lehetnék Snow elnök, valószínűleg megváltoztatnék egy-két dolgot, és a hatalom egy részét visszaadnám az emberek kezébe. 
- Hát én most bajban leszek - viccelődik Jennifer a lehetséges karakterek fogyatkozásán. - Hmmm...
- Effie-nek nagyszerű stílusa van! - ajánlja Josh.
- Ez az, Effie! - ért egyet Jennifer is abban, hogy klassz lenne eljátszani a a 12. körzet fiataljainak rózsaszín parókás kísérőjét, akit egyébként Elisabeth Banks alakít. - Istenem, igen, Effie-t! Köszönöm!

Aki pedig ezt eredetiben szeretné hallani, látni, az ITT meg is nézheti a több, mint 10 perces videóinterjút! (illetve annak tükrözött verzióját, de kicsire nem adunk :)

1 megjegyzés:

  1. Megnéztem az interjút és bevallom, túl sokat nem értettem belőle, de így is viccesnek találtam. Szerintem tök jó kis csapatot alkotnak együtt:D Kíváncsi vagyok Jen éneklésére:D

    VálaszTörlés