2012. február 6., hétfő

Jennifer Lawrence és Gary Ross Az Éhezők Viadaláról és a Futótűzről (!)

Az Entertainment Weekly cikke:

Noha még másfél hónap választ el minket Suzanne Collins lélegzetelállító regényének máricus 23-án történő mozis megjelenésééig, Gary Ross már jóslásokba bocsátkozik, miszerint nem kizárt, hogy a 21 éves Jennifer Lawrence jövő évben újabb Oscar-jelölést kapjon. 
- Alakításának sokszínűsége, az az érzelmi hullámzás, amelyet ez a szerep megkövetel - áradozik arról, milyen jól ábrázolja Jennifer Lawrence a sorozat főhősnőjének, a 16 esztendős Katnissnek a szerepét, akit arra kényszerítenek, hogy több gyerektársával együtt élet-halál harcot vívjanak egy televíziós valóságshowban. - Ez a szerep fizikailag és érzelmileg is nagyon sokat igényel. Ő viszi a hátán az egész filmet. Az, hogy minderre ebben a korban képes, számomra hihetetlen, és ez tisztelet ébreszt bennem. Hogy azt gondolom-e, hogy Oscar-jelölésre alkalmas? Egyértelműen.

Image credit: Murray Close

Ross és Lawrence nagyon közel kerültek egymáshoz, amikor a 83 napos forgatás során együtt élték át az észak-karolinai hőséget és mindennapos délutáni viharokat. 
- Egy család lettünk - mondja Jennifer - Mindennek, amit szeretek a filmben, és mindennek, ami arra késztetett, hogy igent mondjak a szerepre, Gary volt az oka. - A forgatáson azonban, mondja a lány, Gary szerette lebegtetni azt a lehetőséget, hogy átadja a munkát egy új rendezőnek. - Azt akarta, hogy aggódjak emiatt, mert élvezte, ha idegesíthet - mondta Jennifer nevetve. - Ez egy olyan nagy jelentőségű dolog volt, amit szívesen lebegtetett a fejem felett. Szemét alak! - Lawrence azt mondja, hogy mivel a stáb tagjai nagyon jól megértették egymást, mindig is azt feltételezte, hogy Ross alárja a szerződést a Futótűzre is, de emiatt még mindig izgult: - Még mindig nem tudom biztosan - mondja - Vajon biztosan ő fogja csinálni? - Kérdezte az Entertainment Weekly riporterétől. Igen, biztosan!

Ross elárulta az Entertainment Weeklynek, hogy mennyire szereti a rá váró feladat tartalmasságát. VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY! 
- Azért szeretem a Futótüzet, mert attól a pillanattól kezdve, hogy Katniss kész megenni azokat a bogyókat [az éjfürtre gondol] - mondja - abban a pillanatban életét egy nálánál sokkal nagyobb dolog érdekében áldozza fel, ezzel elindít egy láncreakciót, amely túlnő rajta, és amelyet ő okozott. Ez egy nagyon izgalmas film lesz, mert ebben egy vezető felemelkedését követhetjük nyomon. A forradalom születését is láthatjuk, ami pedig túlnő magán a Viadalon is.

Megvan a kockázata annak, ha valaki aláír egy teljes sorozatra, különösen, ha annyira kedvelt és várt sorozatról van szó, mint Az Éhezők Viadala, hogy ennek a hatalmas szerepnek a súlya alatt a színésznő maga nem fog-e összeomlani. Jennifer magát is meglepte azzal, hogy úgy érezte, képes még egyszer Katniss terheit a vállára venni. 
- Amikor aláírtam a filmekre, úgy voltam vele, hogy az elsőt még valószínűleg szeretni fogom, de aztán a többit látni sem akarom majd - mondja. - Most viszont alig várom, hogy újra elkezdjünk edzeni. Amikor szóltak, hogy júliusban meg kell kezdenünk a felkészülést, mire azt mondtam, 'Hurrá, alig várom, hogy belekezdjünk!' - abbahagyja a nevetést - Bár ez lehet, csak azért van, mert azt gondolom, hogy akár Hawaii-on is forgathatunk. - A trópusi helyszín azért elképzelhető, mert a Futótűz kulcsfontosságú jelenetei egy, a Kapitólium által megalkotott tengerparton zajlanak. De ez csak egy újabb indok, amiért Jennifer még jobban várja a forgatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése