2012. február 4., szombat

Jackie Emerson interjúk az elmúlt napokból

A héten két interjú is megjelent a Rókaképű lányt játszó fiatal színésznővel, akit a Teen Vouge [rajongói] és a Seventeen magazin is megkérdezett. Ezekből fordítok:

A Rókaképű lányról nem tudunk meg túl sokat az Éhezők Viadala könyvváltozatából. Titokzatos jelenség, és egyszer sem szólal meg a történet során. Jacqueline Emerson, aki a Rókaképű lány szerepét alakítja a filmben, nem is lehetne különbözőbb a karakterétől. Amikor nemrégiben beszaladt a Seventeen magazin szerkesztőségébe, a rézvörös hajú 17 éves lány hihetetlenül aranyos és hétköznapi volt. Nézzük, mit mondott a karakteréről és a filmről!

17: Hatalmas a felhajtás a március 23-án megjelenő film körül. Mit gondolsz fel fog érni a film a könyvekhez?
JE: Igen. Szerintem a rajongók nagyon elégedettek lesznek. Én magam is rajongó vagyok, és nagyon tetszik. 

17: Amikor olvastad a könyveket Peetának vagy Gale-nek szurkoltál?
JE: Katniss-nek szurkoltam! Ez nem egy igazán romantikus történet. Az ember végigköveti ezt a lányt az útján, amely során valóban vár rá szerelem is, de az első könyvnek nem ez a lényege. Sokkal inkább az életben maradásról szól. Azért is szeretem ennyire!

17: Ki volt a forgatáson a legnagyobb tréfamester?
JE: Jennifer Lawrence. Annyira vicces tud lenni! De Jack Quaid és Josh Hutcherson is nagyon szórakoztatóak! Mindannyiunknak jó volt a humorérzéke. Úgyhogy folyamatosan nevettünk. Nagyon klassz volt!

17: És ki volt a legkacérabb? Ki flörtölt a legtöbbet?
JE: Valószínűleg Leven [Rambin - Glimmer]. Egyszerűen ilyen a személyisége.

17: Mit szeretsz legjobban a Rókaképű lányban? Mely tulajdonságát tiszteled a legjobban?
JE: Szeretem, hogy ilyen eszes és hogy képes anélkül előrehaladni a Viadal során, hogy bárkit is megölne. Szerintem ez igazán jó, különösen, amikor bedobják egy ilyen közösségbe, ahol meg kell állnia a helyét.

17: Mit gondolsz, mi az, ami miatt Az Éhezők Viadala világjelenség lesz?
JE: Szerintem azért, mert Katniss nagyszerű példát mutat a lányoknak, és mindenki talál benne [a filmben/könyben] valami jót. Van benne erőszak, de lelke is van a történetnek. Az embert megérintik érzelmileg a könyvek. Szerintem ez nagyon fontos dolog, és az, ami megkülönbözteti Az Éhezők Viadalát mástól.

17: Mit csinálsz majd, ha megjelenik a film a mozikban? Rendezel egy hatalmas bulit?
JE: Az összes barátom el akar jönni velem az éjféli premierre. Én már akkor meg akartam nézni az éjféli vetítést, amikor még azt sem tudtam, hogy szerepelni fogok a filmben. 


A Teen Vouge pedig rajongóinak kérdéseit tette fel Jackie-nek:

Sikerült eljátszanod azt, ahogyan a Rókaképű lány látjuk a könyvben?
Nagyszerű dolog, hogy a Rókaképű lány nem szerepel sokat a könyvben. Így aztán nagy szabadságom volt abban, hogy felderítsem a karaktert és annak háttér-történetét. De amennyire csak tudtam, törekedtem arra, hogy hű maradjak a karakterhez.

Mit gondolsz a könyvekről?
Szeretem őket. Már azelőtt hatalmas rajongó voltam, hogy megkaptam volna a szerepet. Szerintem nagyon jól átgondolt könyvekről van szó. 

Mi volt a legjobb abban, hogy részt vehettél a Viadalon, és hogy mindenkivel együtt dolgozhattál a forgatáson?
Az, hogy megismerhettem a többieket. Nagyon sokat tanultam, mivel minden egyes szereplőtársam hihetetlenül tehetséges. Olyanokká váltunk, mint egy jól összetartó család.

A Rókaképű lány egy nagyon független karakter. Egy magányos farkas. Van valami összefüggés a kettő között ilyen tekintetben?
A Rókaképű lány nagyon kitalálja a játék stratégiáját. Nagyon kritikusan gondolkodik. Ha valaha nekem kellene részt vennem egy ilyen Vaiadalon, valószínűleg én is ugyanígy csinálnám; nem mennék bele abba, hogy megpróbáljak megölni másokat. Végiggondolnám, hogy hogyan tudnám megnyerni a Viadalt úgy, hogy az eszemet használom hozzá. (De azért sokat menekülnék és rejtőzködnék is)

Melyik karaktert játszottad volna el szívesen, ha nem a Rókaképű lány szerepét szerezted volna meg? 
Nyilvánvalóan Katniss egy nagyon erős női főszereplő. Ilyenből pedig nincs elég mostanában a könyvekben és sorozatokban. Ő egy nagyon ösztönző karakter. De senkit nem tudok elképzelni, aki hitelesebben alakítaná őt, mint Jen. Szívesen eljátszottam volna Ruta szerepét is, ha egy olyan világban élnék, ahol jobban hasonlítanék rá. Ő a történet érzelmi középpontja. Caesar Flickerman is nagyon szórakoztató lesz, mivel Stanley Tucci is csodálatos. És Effie karakterét is nagyon klassz lehet eljátszani.

Meglepődtél-e, amikor megkaptad a szerepedet Az Éhezők Viadalában?
Teljesen meglepődtem, és hihetetlenül izgatott lettem, amikor megtudtam, hogy kiválasztottak. A szó szoros értelmében ugráltam örömömben.

4 megjegyzés:

  1. Mindig teljesen másképp képzeltem el a Rókaképű lányt. A rókáról nekem a sunyi fej, nem a vörös haj ugrik be... De el tudom képzelni róla, hogy jó lesz. Kíváncsian várom.
    Egyébként, annyira kreatívak az újság írók, h mindig megkérdezik, h ki volt a mókamester... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hidd el, hogy már én is unom fordítani. Most már sokat kell szelektálnom, hogy ne legyen túl sok ismétlődés.

      Törlés
  2. Eddig nem nagyon figyeltem erre a leánykára, de ez tetszett:
    "17: Amikor olvastad a könyveket Peetának vagy Gale-nek szurkoltál?
    JE: Katniss-nek szurkoltam! Ez nem egy igazán romantikus történet. Az ember végigköveti ezt a lányt az útján, amely során valóban vár rá szerelem is, de az első könyvnek nem ez a lényege. Sokkal inkább az életben maradásról szól. Azért is szeretem ennyire!"

    Hú, jól megmondta! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja, én bírom, hogy egyre többen rávilágítanak erre, hogy ennek nem a szerelem-vonal a lényege :)

      Törlés