2012. február 6., hétfő

Cinna: Több, mint stílustanácsadó

Lenny Kravitz a rockot és a soult választotta életcéljának, és a közelmúltig nem is csábította el a mozi világa. 
- Az elmúlt 22 évben, amíg zenével foglalkoztam, rengeteg filmszerepet kínáltak nekem - mondja Kravitz a Rolling Stone riporterének. - Csak nem találtam nagyon érdekes szerepeket köztük - rengeteg közhelyes vagy nyilvánvaló dolgot ajánlottak fel. Nem akartam csak azért filmben szereplni, mert megtehetném. Nem ez az értelme.

Az áttörés 2009-ben következett be, amikor a Precious - A boldogság árá-ban láthattuk, most pedig Az Éhezők Viadalában láthatjuk jövő hónapban. Kravitz Cinnát, a könyv és a film központi figurájának, a lázadó Katnissnek a stílustanácsadóját és bizalmasát alakítja.


- Mindig azt reméltem, hogy vissza fog térni az életembe - mondja Kravitz a színészetről - Gyerekként színész voltam. Amikor rájöttem, hogy a zene az én világom, akkor feladtam [a színészetet]. Most visszatért az életembe, én pedig nagyon élvezem. 

Kravitz azután vállalta el a szerepet, hogy találkozott a rendező Gary Ross-szal és elolvasta Suzanne Collins nagysikerű trilógiájának első kötetét. 
- Úgy éreztem, igazán jó volt a történetmesélés - mondja Kravitz. - Nagyon beleéltem magam a történetbe. Érdekes a főszereplő karaktere is. És nagyon szeretem Gary munkáit. Úgyhogy azt mondtam, igen, legyen.

Az Éhezők Viadalában az ő karaktere tervezi az ifjú harcos feltűnő ruhakölteményeit, ami nem igazán egyezik meg a rocker stílusával. 
- Ő nagyon modern, nagyon csendes - mondja Kravitz Cinnáról. - Ért ahhoz, amit csinál. Magabiztos. Őszinte. Tetszett az, ahogyan viselkedett. Nagyon érzékeny.

Zenészként Kravitz megszokta, hogy a teljes munkafolyamatot ő irányítja - ő ír, ő adja elő, ő hozza létre számot, és ez az irányítás megmutatja, hogy ő milyen előadóművész. 
- Az rólam szól, ahogyan annak lennie is kell - mondja. - Ebben az esetben azonban semmi közöm hozzá [az irányításhoz]. Ez a rendező elképzeléseiről szól, a karakterről, és én ezt nagyon szeretem. 
Forrás

És íme egy videó, amelyben először halljuk Kravitz-et nyilatkozni a szereppel kapcsolatban:



A Cinna nevű karaktert alakítom, aki Katniss Everdeen stílustanácsadója. Ő azonban több, mint egy olyasvalaki, aki megtervezi a ruhákat a lány számára, hogy fantasztikus külsőt kölcsönözzön neki. Cinna segít Katnissnek abban, hogy felépítsenek számára egy személysiéget, egy egyéniséget, hogy elérjék, hogy emlékezzenek rá az emberek, ami segíthet neki a túlélésben. Ő egy csodálatos karakter, élveztem eljátszani.
Cinna meglátja a lányban a jót, aztán amikor jobban megismeri, nagyon megkedveli, mint embert. És igazán oda is figyel a lányra, nem csak a dolgát végzi, érzelmileg is nagyon közel kerül Katniss-hez.
Cinna ért ahhoz, amit csinál, tudja, hogy mi folyik itt, tudja, hogy mi az, ami bejön, mi az, ami nem, tudja, hogy milyen furcsa a közönség, mégis a legjobban Katnissre figyel. És mindent belead, ami a tehetségéből telik.
Hogy őszinte legyek, nem ismertem korábban Az Éhezők Viadalát. Gary Ross felhívott, felajánlotta ezt a remek szerepet, úgyhogy azonnal el kellett olvasnom a könyvet. Nagyon beleéltem magam a történet mesélésbe. Ez egy nagyon nagyszerű történet, úgyhogy nem tudtam letenni a könyvet, egész éjszaka olvastam, egészen reggelig. Úgyhogy, amikor Gary felhívott, igent mondtam.

Forrás

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó cikk, kíváncsi vagyok hogyan fogja alakítani Cinnát, szerintem ígéretes és amőgy is szeretem Lennyt :D

    VálaszTörlés